SQLite Database error

poruka: 4
|
čitano: 2.813
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
SQLite Database error

Možda neko od vas raje zna u čemu je problem. Završio sam neku aplikaciju, koja je naravno testna sa SQLite Bazom podataka, naravno da sve radi na mom računaru u debagueru, ali kada taj program instaliram na drugom računaru, ne mogu da pokrenem program, tj. imam username i password za ulaz u program i kada ukucam pogrešne podatek u u formu izgleda da mi sve normalno funkcioniše, jer mi izbaci grešku koju sam napravio za nepostojećeg usera ili ako se desi greška pri loginu.

Ali kada ukucam validan username i password tek onda mi izbaci grešku. unable to open database

Nadam se da se netko od Vas susretao sa ovim problemom, ili pak zna rješenje. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 20:42 (Srednjoskolac2med).

0 0 hvala 0
17 godina
SQLite Database error

Da li si sa programom i kopirao SqLite bazu (to ti je jedan file)? Da li imaš definirane apsolutne putanje (npr d:/moj_program/baze/baza.sqlite) ili relativne (npr /baze/baza.sqlite)? Ako nisi siguran probaj i na drugom računalu staviti program na istu putanju kako imaš i na kompu doma (ako proradi znači da imaš apsolutnu putanju, bolje da imaš relativnu, tj. još bolje da imaš ini/config/properties datoteku u kojoj je definirana putanja do baze).

I da bilo bi bolje da si postao kod (dio koji koristiš za logiranje), jer ovi screenshotovi bar meni apsoultno ništa ne govore

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 9:32 (dado2202).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SQLite Database error

Bazu sam ubacio u instalacijski dio programa, i kad instaliram na svom sve funkcioniše, a na ostalim računarima kao gore navedeno, string konekcije sam naveo u config filu

<connectionStrings>
        <add name="KonekcijaSaBazom" connectionString="Data Source=|DataDirectory|\Data\Baza.db;Version=3;Compress=False;synchronous=OFF;"
            providerName="System.Data.SQLite" />
    </connectionStrings>

string pozivam iz clase za rad sa bazom podataka na slijeći način:

internal sealed class KonekcijaDB
    {
        public static SQLiteConnection GetConnection()
        {
            string StrKonekcije = ConfigurationManager.ConnectionStrings["KonekcijaSaBazom"].ConnectionString;
            SQLiteConnection konekcija = new SQLiteConnection(StrKonekcije);
            try
            {
                konekcija.Open();
                return konekcija;

}
            catch (Exception error)
            {
                MessageBox.Show(error.Message);
            }

}

0 0 hvala 0
17 godina
SQLite Database error

Hmm ovako na prvu mi izgleda ok.

Provjeri ovaj link, možda je vezano uz to, ali to su sve "osnove", pa pretpostavljam da si to već provjerio.

Probaj napraviti najgluplji debug, pa si ispiši StrKonekcij.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice