MySQL na 64bitnoj Visti Ultimate

poruka: 15
|
čitano: 3.561
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Dakle problem je sljedeći: instalirao sam i pokrenuo najnoviju inačicu besplatnog mySQL servera i radila je OK. Nisam nekoliko tjedana tome pristupao i prošli vikend sam pokušao i naravno zaboravio lozinku za na bazu, a nisam ju nigdje pribilježio (znam, znam - stupid!). E sad sam ja fino uninstalirao mySQL, obrisao postojeću bazu jer je bila skoro prazna i ponovno instalirao mySQL klijent i pokušao pokrenuti mySQL-server service u Windozama i kad ono javi poruku 'unable to start service' i nikako da ga natjeram da mi se pokrene i proradi normalno. Malo sam Google-ao, no nisam na brzinu uspio naći konkretno rješenje pa ako se bilo tko susreo sa slićnim problemom molio bih da mi se javi ili iznese svoj prijedlog kako bih mogao pokrenut stvar. Inače, imam instaliranu Javu 1.6.3 i SquirrelSQL 3.0 SQL client s kojim se mislim kvačiti na bazu.

Unaprijed hvala na savjetima..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pogledaj dal je ostao kakav servis od starog mysqla.

mislim da ti se nece pokrenuti ni ako imas nesto na portu koji je definiran u postavkama sa mysql

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovak... pod broj jedan vidi postoji li u servisima (control panel -> computer management -> services) sevis mySQL... ako da stopiraj ga. Pod dva rucno izbrisi podatke di ti se mysql instaliroa (C:/program files/mysql) ali izbrisi SVE!!!!

Nakon toga instaliraj mySQL i to je to...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Na žalost sve sam to i sam pokušao napraviti i nikako da se uspješno starta servis nakon ponovne instalacije mySQL-a. Ma nek ide kvragu!

Nekaj ga kolje a ne kužim kaj..   (da nije radilo ko urica prije koji mjesec rekao bi da je možda zbog Viste, no znam da radi u Visti)

Frustracija do bola!

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sta ti javi kad pokusas instalirati?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: MySQL na 64bitnoj Visti Ultimate
autorov komentar
tnakir kaže...

Instalira ga on meni na stroj, ali kad pokušam pokrenuti virtualni server onda poćinju problemi. Javlja 'Could not start service'.
17 godina

Hmmmm... I deinstalirao si sve, i nakon deinstalacije provjerio jel ti ostao servis i obrisao sve fajlove u Program FIles... Meni nije htjela raditi ako bi imao ostatke od prosle instalacije u program fajsu...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje
Dado_ZG78 kaže...
tnakir kaže...

Instalira ga on meni na stroj, ali kad pokušam pokrenuti virtualni server onda poćinju problemi. Javlja 'Could not start service'.
Imaš log file u njegovom folderu (gdje je instaliran), inspektiraj log file i pogledaj što ti piše da ga kolje (da ne pokrene servis). Neznam napamet gdje se točno nalazi u tom folderu, ali budeš našao. Najvjerojatnije ti je već neki servis dignut na tom portu
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
17 godina
neaktivan
autorov komentar

@dado2202:

Hvala na savjetu, pokušat ću po logu malo pogledat sljedeći puta kad skupim živaca za reinstalirati.

(sad ga više nema jer sam sve obrisao još prije nekoliko dana)

16 godina
neaktivan

Ako imaš Skype instaliran... provjeri da u njemu nije uključena opcija:
"Use port 80 and 443 as alternatives for incoming connections"... u Optionsima pod Advanced > Connection

to je meni radilo probleme i jedva sam rješio

imam život, nemam grobno mjesto

0 0 hvala 0
17 godina

Da... ako instaliras skype prije mySQL-a onda ti zna radit probleme sa portovima. Napravis ovo gore sta ti je kolega napisao i ako je u tome problem onda bi sve trebalo sljakat... trebao si odmah reci da ti nece da pokrene servis radi porta 80. Takodjer radi probleme ako instaliras najprije skype pa onda IIS. nece da porkene servis.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam isti problem, samo ja vrtim Win 7 64 bitni. imao sam MySQL deinstalirao iz nekog glupog razloga i sad kad pokušavam ponovno instalirati, sve je ok, ali neće mi pokreniti servis. Provjeravao sam i maknuo da Skype ne koristi port, i brisao servise i provjeravao da nisu pokrenuti i nikako da ga natjeram da radi.

ima netko neku pametnu ideju?

Koi-dizajn jednog dana

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: MySQL na 64bitnoj Visti Ultimate
Zoki99 kaže...

Imam isti problem, samo ja vrtim Win 7 64 bitni. imao sam MySQL deinstalirao iz nekog glupog razloga i sad kad pokušavam ponovno instalirati, sve je ok, ali neće mi pokreniti servis. Provjeravao sam i maknuo da Skype ne koristi port, i brisao servise i provjeravao da nisu pokrenuti i nikako da ga natjeram da radi.

Evo ja sam relativno brzo sam uspjeo naći rješenje. Ako svi navedeni koraci ne uspiju koji su navedeni prije (kao kod mene), deinstalirajte MySQL i onda Vam preostaje obrisati još jedan folder!

Odite na C drive i uključite da vidite Hidden folders. Naći ćete folder ProgramData (baš ovako je zajedno napisano), uđite na njega i u njemu nađite folder MySQL! (tko bi rekao)

Tu se nalaze kopije bazi od vaše prijašnje instalacije, ja sam pobrisao cijeli folder.

Pokrenuo ponovno instalaciju, još za svaki slučaj drugačije nazvao servis i konfiguracija uspjela!

Koi-dizajn jednog dana
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ako će mi ponovno zatrebat sad znam što pobrisati hehe {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: MySQL na 64bitnoj Visti Ultimate
Zoki99 kaže...

win 7 je dosta los jos uvijek za mysql programiranje, ja sam programirao u php my adminu ali neke trigere i procedure sam radio u comand promp mysql tj vise sam pokusao jer to ne funkcionira :D, na win 7 se nemoze sve programirat kako je zamisljeno barem ne jos 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice