Molio bih pomoc;
Radi se o transactional replikaciji izmedju SQL2000 i SQL2005 servera.
Nakon sto Server1 napravi snapshot tablica baze, pokrene se replikacija koja puni tablice podacima na Serveru2. Odradi se cca 60% i onda javlja gresku;
Violation of PRIMARY KEY constraint "naziv tablice". Cannot insert duplicate key in object "dbo.TABLICA".
(source: Server (Data Source);Error number: 2627)
------------------------------------------------------------------
Za taj error microsoft web kaze kako treba instalirati SP3 na SQL2000 jer je to poznati bug, a instaliran je SP4.
Ima li tko ideju ili savjet kako rijesiti problem?
Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj baciti i sve SP-ove na 2005-icu.
Nekako mi se cini da patchiranje SQL-a 2005 niti 2000 nece pomoci.
Greska glasi tocno ovako:
Error message: The process could not bulk copy into table "naziv tablice"
Error details: Violation of PRIMARY KEY constraint "naziv tablice". Cannot
insert duplicate key in object "dbo.TABLICA".
(source: Server (Data Source);Error number: 2627)
------------------------------------------------------------------
Dakle, trebam pronaci taj duplicirani key, ali ne znam kako posto nemam iskustva sa bazama.
Pa gledaj probaj ovako. Isprazni bazu u koju se je upisivalo (sql 2005). Nakon toga pokreni opet replikaciju i ako ti baci opet grešku onda može biti da nemaš dobro postavljene filtere na publikaciji (ono što si kreirao na 2000) ili da je stvarno problem s bazama i da ih treba patchirati. Inače ako imaš primarne ključeve u 2000 (sigurno ih imaš) i imaš ih u 2005 (replikacija kopira cijelu strukturu tablica itd...), onda nikako ne može postojati već jedan duplicirani objekt u 2000 (mislim na jedan red podataka), jer bi ti već prije izbacilo grešku (kod ubacivanja toga podatka u 2000)....
Moj osobni savjet, bjezi sa 2000-ice i stavio 2005.
Vecina stvari koje muce korisnike su kao ispravljene sa SP3 na gore, ali se uredno i dalje manifestiraju i na SP4 edicijama.
Rijesio sam gresku tako sto sam pod Default Table Article Properties u Name conflicts odabrao opciju "Delete all data in the existing table" umjesto prijasnje "DROP the existing table".
@Duke
Stavio bih sql2005 kada bih mogao, sql2000 je kod korisnika i tu nemam ovlasti
Rijesio sam gresku tako sto sam pod Default Table Article Properties u Name conflicts odabrao opciju "Delete all data in the existing table" umjesto prijasnje "DROP the existing table".
@Duke
Stavio bih sql2005 kada bih mogao, sql2000 je kod korisnika i tu nemam ovlasti

Rijesenje: Moli boga da su baze manje od 4gb na kraju tekuce godine i ninja install neke 2k5 ili 2k8 express instalacije :)
Samo problem je kad se naleti na 40gb+ baze :(