Greska kod transactional SQL replikacije

poruka: 9
|
čitano: 2.902
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molio bih pomoc;
Radi se o transactional replikaciji izmedju SQL2000 i SQL2005 servera.
Nakon sto Server1 napravi snapshot tablica baze, pokrene se replikacija koja puni tablice podacima na Serveru2. Odradi se cca 60% i onda javlja gresku;

Violation of PRIMARY KEY constraint "naziv tablice". Cannot insert duplicate key in object "dbo.TABLICA".
(source: Server (Data Source);Error number: 2627)
------------------------------------------------------------------

Za taj error microsoft web kaze kako treba instalirati SP3 na SQL2000 jer je to poznati bug, a instaliran je SP4. Mršti se

Ima li tko ideju ili savjet kako rijesiti problem?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina

Probaj baciti i sve SP-ove na 2005-icu.

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Greska kod transactional SQL replikacije

Nekako mi se cini da patchiranje SQL-a 2005 niti 2000 nece pomoci.

Greska glasi tocno ovako:
Error message:  The process could not bulk copy into table "naziv tablice"
Error details:  Violation of PRIMARY KEY constraint "naziv tablice". Cannot
insert duplicate key in object "dbo.TABLICA".
(source: Server (Data Source);Error number: 2627)
------------------------------------------------------------------

Dakle, trebam pronaci taj duplicirani key, ali ne znam kako posto nemam iskustva sa bazama.

17 godina

Pa gledaj probaj ovako. Isprazni bazu u koju se je upisivalo (sql 2005). Nakon toga pokreni opet replikaciju i ako ti baci opet grešku onda može biti da nemaš dobro postavljene filtere na publikaciji (ono što si kreirao na 2000) ili da je stvarno problem s bazama i da ih treba patchirati. Inače ako imaš primarne ključeve u 2000 (sigurno ih imaš) i imaš ih u 2005 (replikacija kopira cijelu strukturu tablica itd...), onda nikako ne može postojati već jedan duplicirani objekt u 2000 (mislim na jedan red podataka), jer bi ti već prije izbacilo grešku (kod ubacivanja toga podatka u 2000)....

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
17 godina
neaktivan

Moj osobni savjet, bjezi sa 2000-ice i stavio 2005.

Vecina stvari koje muce korisnike su kao ispravljene sa SP3 na gore, ali se uredno i dalje manifestiraju i na SP4 edicijama.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Rijesio sam gresku tako sto sam pod Default Table Article Properties u Name conflicts odabrao opciju "Delete all data in the existing table" umjesto prijasnje "DROP the existing table".

@Duke

Stavio bih sql2005 kada bih mogao, sql2000 je kod korisnika i tu nemam ovlasti Mršti se

17 godina
neaktivan
berm kaže...

Rijesio sam gresku tako sto sam pod Default Table Article Properties u Name conflicts odabrao opciju "Delete all data in the existing table" umjesto prijasnje "DROP the existing table".

@Duke

Stavio bih sql2005 kada bih mogao, sql2000 je kod korisnika i tu nemam ovlasti Mršti se

Probaj im objasnit da je kvalitetnije rjesenje 2005 od bugovite i cudne 2000ice.
17 godina
Duke kaže..
 Probaj im objasnit da je kvalitetnije rjesenje 2005 od bugovite i cudne 2000ice.
Da moj najveći problem je tu bio kako objasniti nekome koje prednosti su 2005ice naspram 2000. Oni su samo vidjeli da treba minimalno uložiti 5000kn na novu bazu podataka (koja bude radila iste stvari što radi i ova, jer se praktički ne vidi razlika u radu)... Tako je to s tim kupcimaSmijeh. Od onda sam rađe na open source rješenjima (istina treba i njih nekad platiti) kod kojih to ne moram objašnjavati, nego samo insaliram Belji se
17 godina
neaktivan

Rijesenje: Moli boga da su baze manje od 4gb na kraju tekuce godine i ninja install neke 2k5 ili 2k8 express instalacije :)

Samo problem je kad se naleti na 40gb+ baze :(

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice