Akumulator zimi

poruka: 3
|
čitano: 1.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Akumulator zimi

Pitanje sad zimi slabo vozim pocetnik sam jel dobro izvadit akumulator i napunit i ostavit u stanu i tako opet vratim kad mi zatreba i u krug dok ne prodje zima? Prosle zime nisam imo nikakvi problema nije bila jaka zima.. I zanima me za kleme nesto sam citao ne treba da dodiruje neke metal na sta se to odnosi.. i gdje stoji ta neka masa ispod haube na passat b5.5 i jel treba na to stavit kleme kad se izvadi akumulator

Ili je bolje ostavit akumulator u autu i palit svaki 7 dana po 20min?

16 godina
odjavljen
Re: Akumulator zimi

Akumulator, istina ne voli oštru hladnoću, ali ga neće skroz ubiti, ako nije na kraju životnog vijeka, tako da ne treba previše razmišljati o tome.

Ne trebaš paliti svakih 7 dana, dovoljno je jednom mjesečno ili, ako si malo paranoičan, svaka dva tjedna. To je dobro i zbog guma raditi - provozati auto tako da ti gume ne završe uvijek na istom mjestu kad parkiraš jer se inače guma može deformirati, pa imaš neugodne vibracije dok se malo ne provoziš i ugriješ gume. Također, ni po pitanju rizika od krađe nije dobro da je očito da se automobil ne vozi.

Ako se odlučiš na skidanje, akumulator svejedno treba dopuniti svaka 2-3 mjeseca, skidaš prvo minus klemu, pa onda plus, a vraćaš obrnuto, prvo plus, pa minus. Kleme bi trebalo malo očistiti ako su dugo odspojene.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
8 godina
protjeran
Akumulator zimi

Plus board PC ce se kad tad resetirati, i onda ce ti jedno vrijeme agregat raditi "grubo", dok ne pohvata sve parametre.

Moj savjet je ostaviti akumulator u vozilu, i jednom tjednom se provozat 10min - da se gume zavrte a masina zagrije,

te pumpa goriva odradi svoje, te se potrose "pare" iz rezervara.

Obavezno rezervar napuni do cepa, da se sto manje vlage moze skupljati u njemu.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice