WD HD Media Player problem s 1080p

poruka: 28
|
čitano: 14.111
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Kupio sam nedavno WD TV HD Media Player kako bih mogao gledari serije i filmove na televizoru... 720p radi ok, problem se javlja s filmovima u 1080p formatu. Postoje 2 vrste problema... Prvo se javio s fileom Planet.Earth.01.From.Pole.to.Pole.2006.1080p.HDDVD.x264-FAT32 (ne znam dal je ime bitno, al cu stavit svejedno). Stavio sam ga na USB i ustekao u media player i kad sam ga pokrenuo, slika je bila jako losa, pikseli su bili povecani... Onda sam taj isti file na istom USBu ustekao kod susjeda koji umjesto Media Playera ima kompjutor i kod njega je radilo bez problema. Zatim sam probao file No.Country.For.Old.Men.2007.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva-drealiT - kod njega je slika bila ok, ali nije bilo zvuka. Onda sam kupio Panasonic HDMI 1080p kabel, i kod prvog filea je slika bila malo bolja, ali je i dalje bilo povecanih piksela, a kod drugog i dalje nije bilo zvuka. Onda sam film stavio na hard disk (mislio sam da mozda s USB-a ne moze dovoljno brzo citati), ali i dalje nije bilo zvuka, a uskoro mi je i poceo stekati (to mi se desavalo i sa 720p fileovima na HDD-u, ocito ne moze s njega dovoljno brzo citati). Uglavnom, to je to. Film ima ugradjene titlove (nema nikakav poseban file s titlom, ali ih ipak prikazuje). Mozda je u tome problem sa zvukom, iako sumnjam. Jedino sto mi pada na pamet je da je problem u Media Playeru, iako na njemu pise 1080p... Jel ima netko neki prijedlog ili da ga nosim u ducan na reklamaciju?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: WD HD Media Player problem s 1080p

na kaj je spojen wd .Sto se zvuka tice mora biti spojen spdifom na receiver jer nema dts dekoder.A sto se slike tice to nebi znao probaj posuditi neki drugi usb i formatiraj ga u ntfs.Ak i na drugom usbu trza znaci da je wd probel.Od tvog mjenjanjanja sveg i svaceg se poslije mozda zblesavil probaj ga resetirati i staviti zadnji firmware.

17 godina
Tcherot kaže...

na kaj je spojen wd .Sto se zvuka tice mora biti spojen spdifom na receiver jer nema dts dekoder.A sto se slike tice to nebi znao probaj posuditi neki drugi usb i formatiraj ga u ntfs.Ak i na drugom usbu trza znaci da je wd probel.Od tvog mjenjanjanja sveg i svaceg se poslije mozda zblesavil probaj ga resetirati i staviti zadnji firmware.

Spojen je HDMI kablom na televizor, ak na to mislis. Sta je to spdif? Spojio sam ga stereo kablom na receiver, al svejedno nema zvuka. Onda sam ga umjesto HDMIjem spojio onim kablom koji ima 3 djela (stereu + video), ali svejedno nema zvuka, a jos je i slika losija. Pokusao sam ga spojiti i optickim, ali ga ne mogu ugurati u opticki izlaz na WDu

17 godina
neaktivan

spdif je digitalni opticki ili koaksijalni s tim treba biti spojen na receiver ili neki drugi oblik dts dekodera da bi filmovi sa dtsom mogli funkcionirati.Vjerovatno treba i u samom wdu odabrat za audio postavku digital out.Barem je tako na vecini dvd playera.Inace ce on pokusavati i dalje gurati dts na tv preko hdmija.

17 godina

Ja imam HD TV Live, i takodje sam imao problema sa zvukom samo sa HDMI kablom. Sada koristim component + stereo direktno u tv, i nemam problema, radilo se o 720p ili 1080p filmovima. MKV format.

Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moj player nema component izlaz. Ima opticki izlaz, ali ne mogu ugurat opticki kabel unutra, ne znam zasto. Probao sam ga spojiti sa stereo kabelom u tv i u receiver ali ni jedna kombinacija mi ne pomaze

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da ne otvaram drugu temu, razmišljma o kupnji WDTV Live Media Player, koji ima HDMI, Composite A/V, Component A/V. Full HD (1080p) izlaze

http://www.wdc.com/global/products/imageviewer.asp?model=wdfWDTV_Live&filter=30714&currentimage=img2

pame zanima jeli ga je moguće spojiti na tv s scartom ili činčevima s-video???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nex9 kaže...

da ne otvaram drugu temu, razmišljma o kupnji WDTV Live Media Player, koji ima HDMI, Composite A/V, Component A/V. Full HD (1080p) izlaze

http://www.wdc.com/global/products/imageviewer.asp?model=wdfWDTV_Live&filter=30714&currentimage=img2

pame zanima jeli ga je moguće spojiti na tv s scartom ili činčevima s-video???

Moguće ga je spojit sa činčevima. Trebao bi dobiti sa njim potrebne kabele.

17 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Kupio sam nedavno WD TV HD Media Player kako bih mogao gledari serije i filmove na televizoru... 720p radi ok, problem se javlja s filmovima u 1080p formatu. Postoje 2 vrste problema... Prvo se javio s fileom Planet.Earth.01.From.Pole.to.Pole.2006.1080p.HDDVD.x264-FAT32 (ne znam dal je ime bitno, al cu stavit svejedno). Stavio sam ga na USB i ustekao u media player i kad sam ga pokrenuo, slika je bila jako losa, pikseli su bili povecani... Onda sam taj isti file na istom USBu ustekao kod susjeda koji umjesto Media Playera ima kompjutor i kod njega je radilo bez problema. Zatim sam probao file No.Country.For.Old.Men.2007.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva-drealiT - kod njega je slika bila ok, ali nije bilo zvuka. Onda sam kupio Panasonic HDMI 1080p kabel, i kod prvog filea je slika bila malo bolja, ali je i dalje bilo povecanih piksela, a kod drugog i dalje nije bilo zvuka. Onda sam film stavio na hard disk (mislio sam da mozda s USB-a ne moze dovoljno brzo citati), ali i dalje nije bilo zvuka, a uskoro mi je i poceo stekati (to mi se desavalo i sa 720p fileovima na HDD-u, ocito ne moze s njega dovoljno brzo citati). Uglavnom, to je to. Film ima ugradjene titlove (nema nikakav poseban file s titlom, ali ih ipak prikazuje). Mozda je u tome problem sa zvukom, iako sumnjam. Jedino sto mi pada na pamet je da je problem u Media Playeru, iako na njemu pise 1080p... Jel ima netko neki prijedlog ili da ga nosim u ducan na reklamaciju?

Planet.Earth.01.From.Pole.to.Pole.2006.1080p.HDDVD.x264-FAT32 zapakiraj sa codecima koji rade u WD decoderu

dasHHa
17 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Odi na ovaj link i uradi product update: http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?family=wdfwdtv_hd

dasHHa
17 godina
neaktivan
dasHHa kaže...
macgyver kaže...

Odi na ovaj link i uradi product update: http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?family=wdfwdtv_hd

provjeri na ovoj tabeli sto je sposoban WD Media player ocitat

Audio video codeci Audio video codeci
dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 17:49 (dasHHa).
15 godina
neaktivan
tvoj multimedia player ne podržava ac3 zvuk inikako nećeš imati audio iz tog filma. Jedini multimedia player (sa puno audio i video codeca za malo para je ICY BOX IB-MP303S-B 433 KN
17 godina
neaktivan

Icy nije 1080 nit moze citat MKV.

Cijeli smisao wd je u tome!

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako jos nisi rijesio problem, evo kako ja rjesavam kad naidjem na neki takav film, jednostavno instaliraj arcsoftov converter na  comp i svaki takav film prekodiras u format koji wd podrzava, meni film od cca 1,5 gb prekodira za 5-10 minuta.Taj program dobijes na cd uz wd media player i  jako puno formata podrzava a sve jako brzo odradi.

Poslije probaj i vidit ces da i zvuk radi

pozdrav

olio wwe
17 godina
neaktivan
horda kaže...
tvoj multimedia player ne podržava ac3 zvuk inikako nećeš imati audio iz tog filma. Jedini multimedia player (sa puno audio i video codeca za malo para je ICY BOX IB-MP303S-B 433 KN

WDTV podrzava ac3!!!

dasHHa
17 godina
neaktivan
dasHHa kaže...
horda kaže...

WDTV podrzava ac3!!!

dasHHa
17 godina
neaktivan

Jako dobar forum za WDTV

http://wdtvhd.com/index.php?

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, imam problem da slika i zvuk u nekim filmovima nisu sinhronizirani, iako to nije slučaj na kompjutoru. WD je vezan koaksijalcem na receiver, a HDMI-em na tv.

I još jedno pitanje, kako riješit problem što WD ne vrti avi fileove, iako bi trebao po specifikacijama.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: WD HD Media Player problem s 1080p

nadogradi na zadnji formware 1.04 i neki broj - SVE radi kak treba!

14 godina
neaktivan

firmware 1.04 je za WD HD LIVE, a ja imam WD HD Media Player version 2, pa je zadnji firmware za njega 1.01.77, zar ne?

14 godina
neaktivan

Jedno pitanje-jel znate možda da li se podaci firmware-a koji su u obliku ISO file-a moraju prije nadogradnje ekstrahirat, ili se nadogradnja može napravit i sa ISO-om. To pitam zato što sam pokuša otvorit ISO file firmware-a skinutog sa službenih stranica WD-a, ali nisam moga.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andrejs kaže...

Jedno pitanje-jel znate možda da li se podaci firmware-a koji su u obliku ISO file-a moraju prije nadogradnje ekstrahirat, ili se nadogradnja može napravit i sa ISO-om. To pitam zato što sam pokuša otvorit ISO file firmware-a skinutog sa službenih stranica WD-a, ali nisam moga.

Ne znam kak si skinuo iso fajl, kad je na službenoj stranici u zipu

http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?family=wdfwdtv_hd

moraju bit otpakirani, i ne bit u folderu

.BIN, .VER, i .FFF

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2011 22:18 (Flying Dutchman).
14 godina
neaktivan

Jesu u zipu su, ali kad otpakiraš dobiješ .VER .FFF i ISO file

15 godina
neaktivan
andrejs kaže...

Jesu u zipu su, ali kad otpakiraš dobiješ .VER .FFF i ISO file

nije iso nego bin, možda je tebi narihtano da ti otvara u iso fajlu, tak da slobodno ta tri na stick ili hard, spoji ga na player i automatski će ti prepoznat za update, ak ne onda ručno ga pokreni iz menija

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
16 godina
neaktivan
zeleni kaže...

Ja imam HD TV Live, i takodje sam imao problema sa zvukom samo sa HDMI kablom. Sada koristim component + stereo direktno u tv, i nemam problema, radilo se o 720p ili 1080p filmovima. MKV format.

Provjeri u opcijama da li je kao izlaz zvuka izabran Digital, jer tada se zvuk pušta istovremeno na HDMI i Optical izlazu. Također, vidi moj odgovor na ovo dolje.

dasHHa kaže...
horda kaže...

WDTV podrzava ac3!!!

Kao što su ljudi napisali, WD TV podržava AC3, međutim NE podržava multikanalni AAC zvuk (samo stereo). Tako da ako se ne čuje zvuk u ovim HD ripovima provjeri da li je u AAC formatu i pribavi verziju sa AC3 zvukom.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 0:29 (Zura).
14 godina
neaktivan

Imam mali problem, pokušao sam nadograditi novi firmware na WD Media Player gen 2, ali nije išlo automatski, a ne znam kako to učiniti manuelno, usprkos savjetima nađenim na službenim stranicama WD-a. Jednostavno u MENU-u nema tih opcija za upgrade.

I još nešto, primjetio sam da mi WD muku muči s pokretanjem pojedinih filmova, tako da neke koje je prije pokretao, sada uopće neće. Stvarno ne znam što mu je, bugovit je skroz naskroz. BTW, svi filmovi se uredno reproduciraju na kompu.

0 0 hvala 0
15 godina

imam WD live i neće mi pustiti ovaj film->   tron.legacy.2010.bluray.1080p.dts.x264-chd

zna li netko u čemu je problem? žao mi je pobrisati ga jer ima 13 GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
freddie kaže...

imam WD live i neće mi pustiti ovaj film->   tron.legacy.2010.bluray.1080p.dts.x264-chd

zna li netko u čemu je problem? žao mi je pobrisati ga jer ima 13 GB

stavi ga u mkvmerge 4.0 i napravi novi mkv pa probaj

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice