Soundbar-preporuka

poruka: 911
|
čitano: 632.529
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Soundbar-preporuka

Čitaj pažljivije, napisao sam ZNATNO bolji.  Imao sam prije soundbarove u rangu 100-200 EUR. Bili su nešto bolji od TV-a, ali ne znatno. Ovaj jest.

Samsung Q800C definitivno zvukom ispuni cijelu prostoriju, a bas iz subwoofera da lijepu dubinu zvuku. Meni se tako sviđa, ali nisam audiofil pa ti nisam prava adresa za odgovore. Kada sam u Ronisu gledao soundbarove, prodavač mi je rekao da pravi surround dolazi samo s više zvučnika - sve ostalo su manje-više marketinške navlakuše. To mi ima logike. Kod Q800C mi je fora što se naknadno, kome to treba, mogu dodati 2 dodatna zvučnika pa se sigurno dobije još bolja zvučna slika, kome je to bitno. Ja sam i ovako jako zadovoljan sa zvukom.

3 godine
Did12 kaže...

Čitaj pažljivije, napisao sam ZNATNO bolji.  Imao sam prije soundbarove u rangu 100-200 EUR. Bili su nešto bolji od TV-a, ali ne znatno. Ovaj jest.

Samsung Q800C definitivno zvukom ispuni cijelu prostoriju, a bas iz subwoofera da lijepu dubinu zvuku. Meni se tako sviđa, ali nisam audiofil pa ti nisam prava adresa za odgovore. Kada sam u Ronisu gledao soundbarove, prodavač mi je rekao da pravi surround dolazi samo s više zvučnika - sve ostalo su manje-više marketinške navlakuše. To mi ima logike. Kod Q800C mi je fora što se naknadno, kome to treba, mogu dodati 2 dodatna zvučnika pa se sigurno dobije još bolja zvučna slika, kome je to bitno. Ja sam i ovako jako zadovoljan sa zvukom.

Za slušanje glazbe imam kvalitetnu hi-fi lajnu pa mi ni ne treba odgovor audiofila.

Zanima me kako se ponaša pri gledanju filmova, jer mu to i jest najbitnija namjena. 

Taj C model je nastavak prošlogodišnjeg B modela i B model nije ni po čemu bolji, a vidim da u Elipsu imaju lijep popust na ovaj C model pa se zato interesiram.

Dolby Atmos je i zamišljen da se izbjegnu zvučnici raspoređeni "oko glave" da bi uronio u sve čari filma virtual 3D. Na koncu su svi recenzenti nama "objasnili" kako to ipak nije "to" bez dodatna zadnja dva zvučnika.

Kupio sam LG SN4 , ima i presnažan bass pa ga držim na brojci nula (od minus 5 do plus5).

Dakle, "jak" bass mi nije toliko bitan jer u filmovima previše zatutnji kad su nekakve scene borbe, trke automobila i sl.

Bitna mi je ta 3d virtualna prostornost, osjeti li se ipak i bez dodatna stražnja dva zvučnika, samo me je to zanimalo, no eto, ti si zadovoljan pa ako "ispuni zvukom cijelu prostoriju" danas ću ga kupiti na tvoju dušu

Imam i LG B2 tv pa je i to bitno jer kažš da nemaš problem s uparivanjem na LGC2.

Sa Sony soundbarom sam imao problem i njega sam prodao.

合氣道 Tražim novu žđevojku..ma, daaaleko biiilo.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2023 6:34 (Zaporožac).
11 godina
Soundbar-preporuka

ja imam q930b i osjeti se razlika kad imas ATMOS film ili ne, kad "proleti" nesto kraj tebe osjeti se taj prelaz od naprijed iza. a 5.1 je puno manji osjecaj. samo cujes direktno iza zvuk vrata pucanja ili nekih sitnica. ja sam ga prosle god za BF uzeo za 500€

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Da ali Q930b ima zadnje zvučnike koji dolaze s njim u paketu, zar ne? Ja imam Q800a i tek sam prije mjesec dana uzeo zadnje zvučnike, čekao sam da ih uhvatim na nekom popustu jer mi je bilo previše dati 250€ samo za taj par. Tek sada kada imam te zadnje zvučnike atmos ima smisla, i može se dobiti dobar osjećaj ako se malo pojača i ako je film dobar. Čak ne mora biti ni atmos, nedavno sam gledao animirani film Turbo s djecom gdje ima puno utrkivanja i gdje ti zadnji zvučnici dolaze do izražaja budući da stalno netko ili dolazi od iza ili ostaje iza.

Btw, 500€ za q930b je odlična cijena. Ja sam toliko dao za svoj q800a plus još 130€ za zadnji par.

11 godina

da u paketu su bili, zato sam i uzeo jer je bila dobra cijena a dobijes komplet.

zato i kazem atmos ima smisla tek sa zadnjima, ovako ne vidim neki smisao.

3 godine
Soundbar-preporuka

Ima i sad akcija SAMSUNG HW-Q930B EN soundbar 9.1.4ch, dolby atmos, wi-fi u Elipsu  za 649 €što nije strašno velika cijena za takav soundbar..

Bolje da to uzmem na Diners 24 rate nego SAMSUNG HW-Q800C za 450€ 

Nije mi samo jasno što piše "Uključen je i bežični stražnji zvučnik"

Zar nisu uključena oba stražnja zvučnika ?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2023 12:01 (Zaporožac).

0 0 hvala 0
16 godina

Ja bih na tvome mjestu dao još tih 200€ (iako nije malo) pa si onda miran. Meni je isto isprva bilo puno dati za soundbar više od 500€ (nije mi novac kao takav predstavljao problem nego jednostavno sam sebi nisam mogao opravdati) i onda me je kasnije kopkalo i bilo mi krivo što nisam uzeo seriju više koja dolazi sa zadnjim zvučnicima. I na slici su dva zadnja zvučnika, treba ti samo struja za njih a bežično se spajaju na glavnu jedinicu.

3 godine
steve90 kaže...

Ja bih na tvome mjestu dao još tih 200€ (iako nije malo) pa si onda miran. Meni je isto isprva bilo puno dati za soundbar više od 500€ (nije mi novac kao takav predstavljao problem nego jednostavno sam sebi nisam mogao opravdati) i onda me je kasnije kopkalo i bilo mi krivo što nisam uzeo seriju više koja dolazi sa zadnjim zvučnicima. I na slici su dva zadnja zvučnika, treba ti samo struja za njih a bežično se spajaju na glavnu jedinicu.

Hvala, tako ću i napraviti.

Ne kupujem soundbar svaka tri mjeseca.

16 godina
Zaporožac kaže...

Ima i sad akcija SAMSUNG HW-Q930B EN soundbar 9.1.4ch, dolby atmos, wi-fi u Elipsu  za 649 €što nije strašno velika cijena za takav soundbar..

Imas u Sancta domenici i Svijet medija Q930C za 660 eura (uz promo kod koji pise odmah ispod cijene), radije uzmi njega. Nije neka ogromna razlika izmedju B i C, ali mislim da se za 10 eura vise svakako isplati uzeti noviji model. U SD mozes do 12 rata bez kamata.

Ne znam zasto pise ukljucen straznji zvunik, ali sigurno dobijes oba zvucnika. Ako ne, reklamiraj

Razmisljam i ja uzet taj 930C za 660 eura, samo me zanima, ako netko prati soundbarove duze vrijeme, da li ocekujete jos veci popust za black friday? Ili da li uz soundbarove daju nekad neke poklone? Znam da uz TV svako malo ide neki poklon, bilo soundbar, bilo monitor itd.

10 godina
steve90 kaže...

Da ali Q930b ima zadnje zvučnike koji dolaze s njim u paketu, zar ne? Ja imam Q800a i tek sam prije mjesec dana uzeo zadnje zvučnike, čekao sam da ih uhvatim na nekom popustu jer mi je bilo previše dati 250€ samo za taj par. Tek sada kada imam te zadnje zvučnike atmos ima smisla, i može se dobiti dobar osjećaj ako se malo pojača i ako je film dobar. Čak ne mora biti ni atmos, nedavno sam gledao animirani film Turbo s djecom gdje ima puno utrkivanja i gdje ti zadnji zvučnici dolaze do izražaja budući da stalno netko ili dolazi od iza ili ostaje iza.

Btw, 500€ za q930b je odlična cijena. Ja sam toliko dao za svoj q800a plus još 130€ za zadnji par.

Gdje si upecao zadnje za 130E ?

Origin_Steam: hrka11
16 godina

Preko firme imam nekakav coroporate benefits stranicu pa bude ok ponuda tu i tamo. Jedini je problem što sa samsung de ne dostavljaju u hr pa sam morao preko mailboxa.

EDIT: Gledao sam sada ali nema trenutno nikakva akcija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 13:37 (steve90).
3 godine
macgyver kaže...

Imas u Sancta domenici i Svijet medija Q930C za 660 eura (uz promo kod koji pise odmah ispod cijene), radije uzmi njega. Nije neka ogromna razlika izmedju B i C, ali mislim da se za 10 eura vise svakako isplati uzeti noviji model. U SD mozes do 12 rata bez kamata.

Hvala kolega savjetu.

Svakako sam čitao recenzije za novi C model i mislio sam uzeti na 24 rate no nitko od tih koji daju popust ne daje na 24 nego na 12 rata.

Već sam opterećem na Diners sa 110 € , pokušao sam platiti no jok, piše nemam sredstava, iako sam im dužan samo 900€ još dvije godine.

Piše mi na ECC da mogu nazvati Diners korisničku službu da mi odobre još taj kredit.

Meni nije problem niti sam ikada imao problema s plaćanjem rata i ne znam koji je njima kujac..

Ne želim ih zvati.

Nabavit ću keš preko George apk. imam pravo na kredit 18.500 € 

sve ugovorim prko Georg apk. ne moram ići u banku.

10 godina
steve90 kaže...

Preko firme imam nekakav coroporate benefits stranicu pa bude ok ponuda tu i tamo. Jedini je problem što sa samsung de ne dostavljaju u hr pa sam morao preko mailboxa.

EDIT: Gledao sam sada ali nema trenutno nikakva akcija.

Ako slucajno naletis ili to preko firme javi uplatim ti pa da mi nabavis...250e nedam.

Ja sam uzeo q800b i soundbar je stvarno odlican,ali posto gledam dosta filmove i serije sad bi volio da sam se protegnio.U tom trenutku mi je 300e razlika bila pa nisam isao na ovaj model sa 2 dodatna zvucnika.

ps.moja preporuka takodjer kolegi da nadoda jos za model sa 2 dodatna zvucnika.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 14:27 (hrka11).
11 godina
macgyver kaže...
Zaporožac kaže...

Ne znam zasto pise ukljucen straznji zvunik, ali sigurno dobijes oba zvucnika. Ako ne, reklamiraj

Razmisljam i ja uzet taj 930C za 660 eura, samo me zanima, ako netko prati soundbarove duze vrijeme, da li ocekujete jos veci popust za black friday? Ili da li uz soundbarove daju nekad neke poklone? Znam da uz TV svako malo ide neki poklon, bilo soundbar, bilo monitor itd.

ja sam oko BF uzeo za 500€, tako da mozda padne jos malo cijena, kome nije zurba moze sacekati stalno imaju po akcijama SB. 

16 godina
hrka11 kaže...

Ako slucajno naletis ili to preko firme javi uplatim ti pa da mi nabavis...250e nedam.

Ja sam uzeo q800b i soundbar je stvarno odlican,ali posto gledam dosta filmove i serije sad bi volio da sam se protegnio.U tom trenutku mi je 300e razlika bila pa nisam isao na ovaj model sa 2 dodatna zvucnika.

ps.moja preporuka takodjer kolegi da nadoda jos za model sa 2 dodatna zvucnika.

Može, sjetim te se ako naletim na popust. 

16 godina
Zaporožac kaže...
macgyver kaže...

Hvala kolega savjetu.

Svakako sam čitao recenzije za novi C model i mislio sam uzeti na 24 rate no nitko od tih koji daju popust ne daje na 24 nego na 12 rata.

Već sam opterećem na Diners sa 110 € , pokušao sam platiti no jok, piše nemam sredstava, iako sam im dužan samo 900€ još dvije godine.

Piše mi na ECC da mogu nazvati Diners korisničku službu da mi odobre još taj kredit.

Meni nije problem niti sam ikada imao problema s plaćanjem rata i ne znam koji je njima kujac..

Ne želim ih zvati.

Nabavit ću keš preko George apk. imam pravo na kredit 18.500 € 

sve ugovorim prko Georg apk. ne moram ići u banku.

Ne znam kako funkcionira taj George, ali ako mozes dobiti cash, upravo sam vidio da sad ima 930C za 603 eura, ako platis odmah (internet bankarstvo) - https://laptopi.hr/kategorija-proizvoda/loudspeakers-columns-headphones-soundbars/samsung-hw-q930c-black-9-1-4-channels-detail?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

3 godine
macgyver kaže...

Ne znam kako funkcionira taj George, ali ako mozes dobiti cash, upravo sam vidio da sad ima 930C za 603 eura, ako platis odmah (internet bankarstvo) - https://laptopi.hr/kategorija-proizvoda/loudspeakers-columns-headphones-soundbars/samsung-hw-q930c-black-9-1-4-channels-detail?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Vidio sam jutros tu cijenu. 

Kupio sam jučer poslije podne putem web-a u Santa domenica za cash prilikom preuzimanja na kód SAMSUNGSB-40.

Dakle, bitno je naručiti putem weba, ne morate kartično platiti, tko živi u mjestu gde imaju poslovnicu samo iskešira novac, rezervacija traje 3 dana.

Naručio sam i dva stalka visine 80 cm za zadnje satelite. (ne u SD) 164 €

Kad to sve u subotu pospajam javim dojmove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2023 18:36 (Zaporožac).
11 godina
Soundbar-preporuka
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hrka11 kaže...

ja sam svoje kupio ovdje, nema ih sad, također su me nervirale cijene od 250EUR-a

nije baš 130 ali je ipak bilo jeftinije, došli su za 4 dana 

Samsung SWA-9500S/EN loudspeaker Black Wired & Wireless 140 W SWA-9500S/EN buy in the online store at Best Price | Frog.ee

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.10.2023 21:42 (Gestapo).
10 godina
Gestapo kaže...
hrka11 kaže...

ja sam svoje kupio ovdje, nema ih sad, također su me nervirale cijene od 250EUR-a

nije baš 130 ali je ipak bilo jeftinije, došli su za 4 dana 

Samsung SWA-9500S/EN loudspeaker Black Wired & Wireless 140 W SWA-9500S/EN buy in the online store at Best Price | Frog.ee

I je li bas ogromna razlika s njima?

16 godina
Zaporožac kaže...
macgyver kaže...

Vidio sam jutros tu cijenu. 

Kupio sam jučer poslije podne putem web-a u Santa domenica za cash prilikom preuzimanja na kód SAMSUNGSB-40.

Dakle, bitno je naručiti putem weba, ne morate kartično platiti, tko živi u mjestu gde imaju poslovnicu samo iskešira novac, rezervacija traje 3 dana.

Naručio sam i dva stalka visine 80 cm za zadnje satelite. (ne u SD) 164 €

Kad to sve u subotu pospajam javim dojmove.

Jel mozes napisat gdje si nasao stalke, ja ih ne mogu nigdje naci. A nisam se jos odlucio jel bi ih stavio na zid ili na stalke

I kad ti dodje soundbar jel mozes napisati da li se dobiju zidni nosaci za satelite  u paketu. Pise na specifikacijama da se dobiju zidni nosaci, ali ne pise jel to za glavni zvucnik ili za satelite.

11 godina
Soundbar-preporuka

za SB dobijes nosace za zadnje satelite ne, gore iznad sam stavio link sto sam ja uzeo za zid.

Moj PC  
1 0 hvala 1
3 godine
macgyver kaže...
Jel mozes napisat gdje si nasao stalke, ja ih ne mogu nigdje naci. A nisam se jos odlucio jel bi ih stavio na zid ili na stalke

I kad ti dodje soundbar jel mozes napisati da li se dobiju zidni nosaci za satelite  u paketu. Pise na specifikacijama da se dobiju zidni nosaci, ali ne pise jel to za glavni zvucnik ili za satelite.

Išao sam po soundbar, bome teška kutija.

Stalci stižu u ponedjeljak, kupio ove ..(Š/V/D): 250 x 800 x 250 mm

Teško je kod nas naći nekakve manje stalke za tako male satelite.

Sutra stavljam Soundbar, u ponedjeljak poslije podne sastavljam stalke pa da vidimo kako to izgleda i zvuči..

Budu li preveliki nije bed, iskoristiću ih za aktivne monitore u kućnom studiju, a za ove ću uzeti zidne, no, neda mi se bušiti 

Imam dva para monitora pa možda ove manje aktivce stavim na stalke, a soundbar satelite na njih... 

Imaš na amazon.de dosta povoljnih za manje satelite.

Možda si i ja naručim te.

Ja sam se malo požurio s kupovinom nokako kažem iskoristit ću ih.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.10.2023 0:03 (Zaporožac).
10 godina
Ljudi, gledam soundbarove, za sveopću namjenu, filmovi, muzika, znači da se na oba polja odlično snalaze..

Imam u fokusu, Bose smart soundbar 600 i Sonos Beam Gen 2!
Razlog taj zbog kojeg ne gledam subowe sa wooferom je to jer nemam gdje u boravak s njima pa me zanima koji od ova 2 uzet!

Ak ima ko iskustva s ovim soundbarovima?
Cjenovno se kreću oko 500tinjak€+

0 0 hvala 0
3 godine
zee_15 kaže...
Ljudi, gledam soundbarove, za sveopću namjenu, filmovi, muzika, znači da se na oba polja odlično snalaze..

Razlog taj zbog kojeg ne gledam subowe sa wooferom je to jer nemam gdje u boravak s njima pa me zanima koji od ova 2 uzet!

The Sonos Beam (Gen 2) and the Bose Smart Soundbar 600 are both smart soundbars with Dolby Atmos support. Their small designs make them easy to fit into your living room, too, which is nice. The Sonos's stereo soundstage is better, resulting in a more immersive feel with your audio. It also supports DTS content, unlike the Bose.

Imaš dosta recenzija na webu..

Bolje ti je tako odlučiti jer nitko od forumaša nema oba modela.

Netko će ti reći da je bolji sonos jer ga on ima, netko da je bolji Bose jer ga je on kupio...

Osloni se na Google.

14 godina
zee_15 kaže...

Ja ti mogu samo reći iz prve ruke da je Sonos Beam za mene jedna od najboljih kupnji ikada, ne žalim ni lipe.

Za moj dnevni boravak koji je 20-ak m2, jako lijepo iskustvo. 

Prije sam imao neki Sony HT150 ulazni model i sad tek kužim da je to bilo možda mrvicu bolje od TV zvučnika. Ovaj Sonos je ipak druga dimenzija.

Uzmi u obzir da za 225 EUR možeš uzeti i ona dva Smyfonisk zvučnika iz Ikee i dobiti pravi 5.1 zvuk, to ja planiram u skoro vrijeme.

https://www.ikea.com/hr/hr/p/symfonisk-wifi-zvucnici-za-biblioteku-bijela-2-kom-gen-2-s79504173/

5 godina
zee_15 kaže...

Sub ti je pola zvuka.... Mozes ga staviti bilo gdje jer mu pozicija u sobi manje vise nije bitna...

16 godina

Ja sam uzeo ove s amazona. Nisam kod nas uspio ništa pronaći za 50-60€. Ovi su me ispali otprilike toliko s dostavom u hr preko mailboxa. Mogu staviti sliku danas/sutra.

15 godina
Soundbar-preporuka

Kupio sam Sony HT-A7000 soundbar za dnevnu koji će biti smješten na TV komodi.

Htio bih soundbar malo ''odvojiti'' od komode odnosno izolirati nekakve nepoželjne vibracije i slično s nekim spužvicama, nogicama i sl. Imate li kakvih prijedloga?

Ima soundaddicted neke podloške koje mi se čine kao ok opcija. LINK

A bauhaus ima neke naljepnice ala ''filc', kao onaj kaj ide na noge stolica, ali obzirom da su dosta tanke nisam siguran u njihovu efikasnost..

WHITE STONES VARAŽDIN
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.10.2023 12:38 (Tincha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
steve90 kaže...

Ja sam uzeo ove s amazona. Nisam kod nas uspio ništa pronaći za 50-60€. Ovi su me ispali otprilike toliko s dostavom u hr preko mailboxa. Mogu staviti sliku danas/sutra.

pogledaj gore moj post, baš sam te preporučio, a ja posesivan odmah kupio u ekranu stalke za zvučnike od 300 kg.. 

pogledaj, ne možešosjetiti volumen i težinu za dva satelita...  https://www.ekran-osijek.com/proizvod/stalak-za-zvucnike-norstone-stylum-3-bijeli-par/

Obećao sam fotkati, no ekstremno su teški, meni nepotrebni i skupi.

Fotkat ću večeras da se nasmijete..

imaju šarafčine za tiplati u beton, parket, bog zna što...

合氣道 Sretan rođendan svima i meni 24.10. i sretan Vam Dan Ujedinjenih naroda.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice