Energy RC-Mini - isplativo?

poruka: 3
|
čitano: 1.908
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Energy RC-Mini zvučnici

Pozdrav svim uvaženim članovima foruma.

Molio bih vas za jedan savjet.

S obzirom da imam mnogo glazbe u flac formatu i da zaista uživam u slušanju, smatram da je došlo vrijeme da nabavim neki pošteni 2.1 sustav.

Za oko su mi zapeli zvučnici iz naslova. Znam da su starijeg datuma, ali trenutačno je akcija na navedene zvučnike (Energy RC-mini) i mogu se nabaviti za 800kn/kom.

Uz njih bi dodao i subwoofer Energy S8.3 za 1600kn.

Ovaj sustav bi bio spojen na računalo čija kupnja je predviđena u 10. mjesecu. Pa ako netko želi preporučiti i zvučnu karticu do nekih 500kn, slobodno može :)

Zanima me ima li itko iskustva sa navedenim zvučnicima? Ili ako smatrate da se može bolje za tu cijenu, molio bih vas da to podijelite samnom :)

Također ovdje moram naglasiti da nemam prevelikog iskustva u hi-fi svijetu, te uglavnom informacije crpim sa raznih foruma i testova na koje naletim.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.

Lijepi pozdrav,

Nikola

EDIT: Ili bi možda bolji izbor bio Wharfedale 9.2, s obzirom da ih dosta hvale po raznim forumima?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 23:51 (Lourdin).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Energy RC-Mini zvučnici

Ti zvucnici su visoko kvalitetni zvucnici za kucno kino, pa cak i za stereo. Moram proznati da ne vidim smisao spajanja tih zvucnika na komp. Ja bih ih spojio na reciever.

Iz ovog pitanja vide se 2 solucije:

1) ak zelis spojiti zvucnike na komp kupi neke kvalitetnije zvucnike za kom od napr. Logitecha, Creativ islicno

2) ak zelis kupiti Energy RC mini zvucnike onda kupi i neki dobar reciever i izvor zvuka poput BR playera ili napr. multimedijskog reproduktora (WD TV i sl.) da mozes slusati flac datoteke.

Olympus OM 3Ti, Zuiko 2.8/24, 1.4/50, Angenieux 70-210
15 godina
Energy RC-Mini - isplativo?

oho..pa netko je i odgovorio :) zahvaljujem se..

ma nisam ih mislio direktno u računalo spajat..  ali ta opcija je ionako otpala..

prvo sam odustao od subwoofera jer mi nije potreban za tako mali prostor, a zatim sam odustao i od zvučnika..poslušao ih i nisu mi se svidjeli

tako da sam trenutačno i dalje u potrazi..  još uvijek moram poslušati Wharfedale..

pojačalo će najvjerojatnije biti Yamaha. Za početak neka jeftina zvučna, a do kraja godine bi trebao pasti i neki eksterni DAC

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice