Nakon uvođenja nove carine drastično pao broj pake

poruka: 36
|
čitano: 11.363
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nakon uvođenja nove carine drastično pao broj pake".
15 godina
Re: Nakon uvođenja nove carine drastično pao broj
Pa da, ljudi sami skontali da je to sad smece jer je EU nametnula dodatne namete?

Kako dodje do tog zakljucka jbt.

Ne moze covjek vise se ni pocastiti s necim, nego bas mora biti prijeka potreba da se to kupi inace u suprotnom to je smece.

Hvala EU sto nam podize svijest preko nasih novcanika.
I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
11 godina
Indestructible kaže...
Pa da, ljudi sami skontali da je to sad smece jer je EU nametnula dodatne namete?

Kako dodje do tog zakljucka jbt.

Ne moze covjek vise se ni pocastiti s necim, nego bas mora biti prijeka potreba da se to kupi inace u suprotnom to je smece.

Hvala EU sto nam podize svijest preko nasih novcanika.

Pa jbt ak mi nekaj treba onda mi treba

Meni se tu cini da je ekipa i hranila svoju ovisnost o kupovini

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2026 9:59 (Santana).
14 godina
Prije sam mogao sa Aliexpressa kupiti maskicu za 1.euro sa free shipingom sada to ne mogu!
Sve da i imam,otkud mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
navodno je pad prometa temu 50%, ali 40% ,shein 20% jer ima skladište eu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

neki dan naručio neke sitnice za kuću s Temu-a (nema ih u EU i kod nas, ako ima - onda koštaju 3x više)

osnovni paket bio oko 30€, s davanjima 50 i nešto sitno... 6-7 itema, ništa spec (najskuplji item, bez davanja oko 8-9€)

šteta kaj će s ovim profitirati preprodavači i oni razni shopovi kaj su niknuli kao gljive poslije kiše, a prodaju kinesku robu upravo s Temu/Aliex-a/Sheina (naruče 10-20 komada istih stvari - plate 3€ davanja na to, ovdje prodaju za 3x više)

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

-stanje, 6-7mj je bilo kao uvođenje ove dodatne moguće naplate 3+pdv=3,75€.. za deklaraciju, fixni manipulativni trošak, najavljeno kao trošak po carinskoj grupi robe za samu deklaraciju, mada je kao trošak-prihod namjenjen dostavljaču, tj ovisi o državi tko je taj 'ovlašteni' špediter-uvoznik-posrednik-dostavljač.. u hr je to hp-pošta, novi terminal-sortirnica + carinski dio s osobljem carine..

-početkom tog uvođenja, 6-7mj, za robu koja normalno ide kroz IOSS, kao aliexpress, nije bilo nikakvih dodatnih-iznenađujućih naplata, carina-deklaracija, ništa.. no to sam tumačio kao neka neformalna odgoda po datumu, kao za bilo koje druge naknade koje se uvode, npr parking-zone i sl. ..

-ali, i dalje nema ništa dodatnog, roba kupljena kroz ioss i to je to.. nema dodatnih pitanja, naplate, sve je isto kao i prije stupanja na snagu.. odnosno, nije da je vidljivo kao skuplja dostava ili bilo koja stavka.. što je u košarici to je to.. i roba jednako stiže, mimo hp-a, istom logistikom npr kroz mađarsku ili austriju, ne kroz sortirnicu-carinarnicu..

.. tj, umjesto dostave na vrata prebace na paketomat i to kranje blentavo-bezobrazno, nakon obavijesti o pošiljci koja stigne ujutro 6-7-8.. čekanja, popodne dobiješ da je u paketomatu za koji postoji opcija-mogućnost preusmjeravanja no to naprave oni, ne ja.. ok, gužva, nedovoljno djelatnika, no nakon pola dana čekanja.. nije mi problem otići do paketomata, da je barem u startu takva obavijest.. onak, prigovor čisto toj rutini i gubljenju dana.. no nema dodatnih deklaracija-troškova i to sad više nije zbog 'prijelaznog perioda'... odnosno, robe kroz ioss putuju jednako, ista pravila-iznosi koja je u košarici..

-roba koja nije kroz ioss, tad po logici mora proć kroz carinski dio i tad bi bio barem jedan dodatni račun-deklaracija ako ne zbog same deklaracije tad zbog printanja-posredovanja naplate carine-pdv oko tog..

-za sad praktički nema promjene, osim što inflatorno rastu cijene kao ram-storage-gpu ili dostava.. no ovo za carinu-deklaraciju-dostavu je isto, promjena ničega u ništa :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice