Kako je navedena cijena od 1400e iznimno visoka cijena? Pa to je mozda malo ispod prosjeka cijena 5070ti kartica, cak ide na onu jeftiniju stranu navedene kartice. Posebno ako uzmemo u obzir TUF kartice sa cijenom iznad 1700e.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne da je iznimno visoka nego je bolesno visoka. Pa 5070ti je prije manje od godine bio 700€. To kaj se sve promijenilo, ne znači da je psotalo prihvatljivo. Kupi se 9070xt i igraš se u pola cijene.
Ne da je iznimno visoka nego je bolesno visoka. Pa 5070ti je prije manje od godine bio 700€. To kaj se sve promijenilo, ne znači da je psotalo prihvatljivo. Kupi se 9070xt i igraš se u pola cijene.
Pa cekaj malo, ako ide cijena u minus rubriku ne usporedjuje se cijena sa cijenama od prije godinu dana nego s trenutnim cijenama ostalih kartica na trzistu, usporedjuje se s ostalom ponudom ne s vremenskim kapsulama. Ako pise iznimno visoka cijena onda smatram da je u tom razredu kartica iznad 1800e jer usporedjujes s ostalim 5070ti karticama trenutno sada na trzistu. Po tvojoj logici apsolutno sve 5070ti danas u ponudi trebaju imati minus iznimno visoke cijene, ustvari kompletan hardware koji postoji treba imati taj minus pa to logicno onda pobija i smisao tog minusa. Ovdje ne pricamo o subjektivnosti da li je to nama visoka cijena i kako je prije bilo... Pokusavam shvatiti tu logiku ocjenjivanja.
Hebote, pa onda je RX 9070XT bagatela pošto je ima od 780€, a performanse manje više iste.
Ok, moja greska kompletno sam ignorirao da postoje amd kartice :) gledao sam samo 5070ti seriju, u tom kontektstu da ima smisla da dobije minus na visoku cijenu.
Hebote, pa onda je RX 9070XT bagatela pošto je ima od 780€, a performanse manje više iste.
9070xt je zaista bagatela i 5070ti u pravilu je morala biti samo cca 100€ skuplja, no 95% ostatka svijeta koristi samo Nvidiju i tržiste diktira cijenu, kod nas je trenutno 300€ veca cijena sto je svakako prevelika razlika iako je 5070ti nesto brza, efikasnija, tisa, hladnija, vise hw jaca, ai jezgre, cuda, dlss 4.5 uskoro i dlss5, rt, pt itd itd...luda vremena