Ako ne prerežete isteklu bankovnu karticu, netko j

poruka: 8
|
čitano: 2.836
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ako ne prerežete isteklu bankovnu karticu, netko j".
10 godina

Uh, tekst je vjerojatno nastao nekim AI prijevodom i težak je za praćenje, što zbog lošeg i nespretnog prijevoda, što zbog loše gramatike. 

Dajte to malo ispeglajte.

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
8 0 hvala 2
18 godina
Re: Ako ne prerežete isteklu bankovnu karticu, net

E kad bi postojao neki autor sa strukom koji je ucen pisati, mogli bi to nazvati novinarstvom, ali moze i biti netko neke druge struke koji razumije polje o kojem pise samo kad bi imao nekoga tko ispravlja njegove greske, zvali bi ga urednik ili lektor i imao bi idealno diplomu hrvatskog jezika i slicno. Ali ne, danas svatko misli da moze pisati jer mu claud van damme i chat seagal sve pisu dok on klima glavom. Zamislite jos kad bi imali nekog tko govori vise stranih jezika pa moze uzet clanak iz nekog drugog casopisa i prevest ga na materinji i u kombinaciji sa ostalom strukom napravi nesto vrijedno citanja.

I onda bi ti ljudi zajedno nesto stvarali, ucili, napredovali i obrazovali drustvo, svi bi imali koristi od toga. NEEEEE, ai slop it is.

Linux, Arch Linux.
11 godina
Ma ovaj članak je bezazleni prank
Netko se samo dobro zeza

0 0 hvala 0
17 godina

Bug se drastično srozao po kvaliteti tekstova u zadnjih godinu dana, a možda i više. Općenito mislim, dakle online i tiskovina.

Kako sadržajno, tako i gramatički. U biti... Nekako do 2020. je i Bug imao veliku kvalitetu, a onda doslovno sa raznim krizama i općenito padom kvalitete opreme, uređaja i usluga je pala i kvaliteta Bug-a. Svojevrsna apatija je zahvatila i Bugovce, ja to tako vidim.

Moj PC  
7 0 hvala 3
8 godina

napad na bug je napad na hrvatsku...oni koji nisu sanjali hrvatsku...ne sanjaju niti bug

bug=hrvatska

hrvatska=hdz

hdz=franjo

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2026 11:21 (HCMAA).
Moj PC  
4 1 hvala 0
8 godina

Ante kaže...

E kad bi postojao neki autor sa strukom koji je ucen pisati, mogli bi to nazvati novinarstvom, ali moze i biti netko neke druge struke koji razumije polje o kojem pise samo kad bi imao nekoga tko ispravlja njegove greske, zvali bi ga urednik ili lektor i imao bi idealno diplomu hrvatskog jezika i slicno. Ali ne, danas svatko misli da moze pisati jer mu claud van damme i chat seagal sve pisu dok on klima glavom. Zamislite jos kad bi imali nekog tko govori vise stranih jezika pa moze uzet clanak iz nekog drugog casopisa i prevest ga na materinji i u kombinaciji sa ostalom strukom napravi nesto vrijedno citanja.

I onda bi ti ljudi zajedno nesto stvarali, ucili, napredovali i obrazovali drustvo, svi bi imali koristi od toga. NEEEEE, ai slop it is.

Bi li bio dobrovoljac?

Pokrenuo sam nešto slično baš vođen ovim paradigmama koje si spomenuo u svom komentaru.

U visokom je predproduktivnom stadiju, postoji struktura, postoji 30ak draftanih članaka i nešto malo objavljenih, postoji sve, samo da bi se ostvario kontinuitet, potrebni su dobrovoljci koji će par puta tjedno poslije posla malo se informirati o pojedinim temama u svijetu i to sažeti u kvalitetne i zanimljive članke.

Iz hobija. Iz ljubavi prema zanimljivim temama. Iz podrške kvalitetnom novinarstvu. Kvaliteta, a ne kvantiteta. Onako kako je sve kvalitetno počelo.

A onda, tko zna gdje će cijela priča završiti...

EDIT: Možda kupi BUG jednog dana i pretvori ga u kvalitetniji medij

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2026 12:31 (Entrepreneur).
17 godina

Još bi nešto dodao. Sjećam se da je Bug tražio prije 3 godine suradnike ili vanjske suradnike i recenzente, a vidi se da su tu nova imena i prezimena u potpisanim tekstovima/člancima. Tako da bi se to (pad kvalitete) moglo pripisati neiskustvu. Ili pak "gotovanskom" pristupu novih članova Bugova tima.

A koristi se i tzv. AI za pisanje članaka ili obradu, ako se ne varam. Sve je to rezultiralo padom kvalitete i vjerojatno smanjenjem publike, odnosno čitatelja. Također, spajanje Buga i Mreže u jedan časopis isto nešto govori. U svakom slučaju šteta, jer Bug je ipak ime i stekao je određen ugled i šteta je da ga izgubi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina

Ma AI, manjak vremena, manjak novca, 100 stvari. Da napises nesto o novim elektricnim autobusima moras potrositi barem jedan dan na to, prije dva ili tjedan, a oni tu bacaju clanke van brze nego ja procitam naslov proslog. Uz to clanci nemaju sadrzaj i nikakvu novu informaciju, svi su isti, ko za primjer ovih autobusa u ZG-u, godinu dana clanaka kroz sva zutila i svi su samo copy paste i istu stvar bug napravi danas.

Linux, Arch Linux.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice