Slabiji LLM odaje tajne jačega

poruka: 4
|
čitano: 1.852
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Slabiji LLM odaje tajne jačega".
18 godina
Slabiji LLM odaje tajne jačega

Zanimljiva, ali ne i začuđujuća tema, naši geniji vizionari (koji nas uvjeravaju da je AI sa intelignecijom ne jednog PhDa, ne dva PhDa, nega sa dva PHDa i tatom jačijim od tvojega je tu kod nas do 2027e. prvi kvartal, možda treći, skupa sa Muskovih bilijun robota sa mjeseca) su napravili i gore i gluplje propuste.

Meni je zanimljivo i jer sam baš danas prije koji sat nešto guglao oko prometnih propisa i negativnih bodova, da bi me onaj Gugletov kretenski sažetak pitao - koliko SI bodova skupio da ti dam daljnje informacije.

Osim što je cijela konstrukcija "pomoći" uvrnuta u kafkanijanskom stilu, a kako sam u Google prijavljen svojim imenom i prezimenom, pitam se koliko će dugo trebati da me Google svijetu počne predstavljati kao amalgam mojih "pretraga"?

Pa kad netko ukuca moje ime dobije rezultat "Luka Skywalkerić je tip koji je 12.08. oko 12:35 skupio toliko negativnih bodova da su mu oduzeli vozačku i/ili poduzeli neke druge mjere po sili zakona".

Nekidan je neka žena pitala na Redditu koliko je sranje što je neke osjetljive dokumente kompanije za koju radi uploadala na neki AI.

I eto, sad imamo potvrdu da je apsolutno moguće iz tih pretraga i chatova spojiti osobu sa podacima, ili još gore - da te se poveže sa nečime što je AI iskonstruirao. 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
3 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
Re: Slabiji LLM odaje tajne jačega
wyks kaže...

Zanimljiva, ali ne i začuđujuća tema, naši geniji vizionari (koji nas uvjeravaju da je AI sa intelignecijom ne jednog PhDa, ne dva PhDa, nega sa dva PHDa i tatom jačijim od tvojega je tu kod nas do 2027e. prvi kvartal, možda treći, skupa sa Muskovih bilijun robota sa mjeseca) su napravili i gore i gluplje propuste.

Meni je zanimljivo i jer sam baš danas prije koji sat nešto guglao oko prometnih propisa i negativnih bodova, da bi me onaj Gugletov kretenski sažetak pitao - koliko SI bodova skupio da ti dam daljnje informacije.

Osim što je cijela konstrukcija "pomoći" uvrnuta u kafkanijanskom stilu, a kako sam u Google prijavljen svojim imenom i prezimenom, pitam se koliko će dugo trebati da me Google svijetu počne predstavljati kao amalgam mojih "pretraga"?

Pa kad netko ukuca moje ime dobije rezultat "Luka Skywalkerić je tip koji je 12.08. oko 12:35 skupio toliko negativnih bodova da su mu oduzeli vozačku i/ili poduzeli neke druge mjere po sili zakona".

Nekidan je neka žena pitala na Redditu koliko je sranje što je neke osjetljive dokumente kompanije za koju radi uploadala na neki AI.

I eto, sad imamo potvrdu da je apsolutno moguće iz tih pretraga i chatova spojiti osobu sa podacima, ili još gore - da te se poveže sa nečime što je AI iskonstruirao. 

pretjeruješUrsula to nebu dopustila, ponekih propusta ce uvijek biti..

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2026 15:36 (Boris grozni).
18 godina
wyks kaže...

Meni su isto ovakve stvari smiješne u kontekstu "sigurnosti" i velike brige "zbog opasnosti koje AI donosi!", a koju procjenjuju poludebili koji dozvole ovakav sigurnosni propust. 

This space for rent!
11 godina
wyks kaže...

ja već duže vrijeme pišem istu stvar, tu se neki low iq tupsoni stalno žale kako ih zle banke i kartične kuće prate što kupuju pa koriste samo keš, google ih prati, ovi oni, a sami uzmu neki llm i njemu ostave podatke kakve ne ostave ni psihijatru, ni doktoru, ni ženi, ni nikom živom... a pitanje je dana kad će to procuriti (nije pitanje da li će procuriti), i sve ovo prije toga postati smiješno nebitno...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice