To je bar jednostavno,
samo brenzaš radni takt procesora, Svaki procesor ima takt. Kada AI podivlja samo okreneš potenciometar. /s?
To je bar jednostavno,
samo brenzaš radni takt procesora, Svaki procesor ima takt. Kada AI podivlja samo okreneš potenciometar. /s?
Kočenje ai razvoja
ybte pa meni je ai otvorio i ubrzao takve vidike da to nije normalno, što da kočimo do jucer sam trebao otvoriti i procitati 20-50 stranica da dodem sam do pravih informacija o nekim stvarima, sad to radim u par minuta
jbte upotreba ai tj ideje mi samo dolaze kako ubrzati sve oko mene u 3 dana 5000000x
oni bi to kočili
Neki dan sam čuo dobar argument protiv AI doomera,
Fermi paradox tvrdi da postoji veliki filter koji uništi svaku naprednu civilizaciju.
Ako je taj filter AI, to znači da bi cijeli svemir bio pun raznih AI robota.
vidimo nije tako.
Ima smisla, jer problem je prakticne prirode. Puno ljudi nije spremno za AI koji je svakim tjednom sve spremniji za vecinu ljudskih poslova.
IT ICT ionako zderulji svoju "djecu", iskusnjare koje znaju kako se nekad radilo i zasto postaju sve nepotrebnije i to sve brze a njubare skoro nitko niti ne gleda.
Isto se sprema svima koji na bilo koji nacin sjede za uredskim stolom, jer AI lovi korake velikom brzinom, i postaje iskusniji, mozda cak i pametniji, na tjednoj razini.
More ljudi sa relativno dobro placenim poslovima postaje redundantno, da bi se to sprijecilo, a mora se jer bi nastali nesluceni socijalni nemiri stvari se moraju posloziti tak da tehnologijom ne "giljtiniramo" veci dio radno sposobne populacije.
Recimo ono sto sam u DAXu slagao tjedan dana ili vise, crtuljio u CREU, ili neku drugu slicnu aktivnost, AI mi danas slozi u debeloj vecini slucajeva u par desetaka minuta po uputama na normalnom ljudskom jeziku.
Sljedece su mi pametni support agenti, kad ga tu dobijem, ostaju mi samo nerjesivi slucajevi koje jos uvjek mogu rijesiti bolje od AIja, no i ta moja prednost ce biti kratkog vijeka jer jednostavno nisam tako brz kao AI u gutanju informacija.
Stvar radi sve bolje i bolje, prije koji mjesec bio sam uvjeren da dalje od slopa necemo dugo, danas bas vise i nisam tako jako siguran. Cak niti harnes i config (uzde i postavke unutar kojih se AI koprca) vise nije nesto previse bitan.
Odlicno, nemrem biti sretniji kada vidim kako dobro radi no opet pitam se, koji klinac cu ja raditi za koju godinu 
ti isti licemjeri se nisu baš bunili kad su kočijaši ostajali bez posla...ne laje kuja radi sela
Kočenje ai razvoja
ybte pa meni je ai otvorio i ubrzao takve vidike da to nije normalno, što da kočimo do jucer sam trebao otvoriti i procitati 20-50 stranica da dodem sam do pravih informacija o nekim stvarima, sad to radim u par minuta
jbte upotreba ai tj ideje mi samo dolaze kako ubrzati sve oko mene u 3 dana 5000000x
oni bi to kočili
Slažem se potpuno, ali za CHAT GPT i jednostavniju umjetnu inteligenciju za programiranje.
Ovdje se ipak misli na kompliciranije probleme koje bi AI mogao napraviti.
Nije ChatGPt opasan.
Pitanje je može li AI pomoći u pronalasku liejkova ili rješenja za medicinske bolesti ?
I tu bih ga podržao.
No, veća kontrola mora postojati.
Kada sam se kao klinjo išao igrati na ulicu, majka mi je uvijek vikala gdje smijem, do koje ulice i tako to.
Kočenje ai razvoja
oni bi to kočili
možda si se u toliko godina trebao naučiti kako pretraživati internet da bi suzio rezultate pretraživanja ili malo više precizirao pretragu
ne kažem da nema koristi i da nije zgodno, ali ako si 'do jučer' trebao čitati 20-50 stranica da bi dobio traženu informaciju, onda nešto očito na tvojoj strani ne valja kod korištenja pretraživača