Banalizacija problema ili ne, činjenica je da se ni čovjek ni životinja ne mogu debljati ako ne jedu više nego što im je potrebno. Najveći dio problema s debljanjem može se izliječiti disciplinom, paziti koliko se jede. Da čovjek ne može sebe disciplinirati to mi je jasno, ali kako ne možeš disciplinirati životinju? Znam psa kojem ljubav prema jelu nema granice. Jednom se dohvatio čokolade koja je slučajno pala na pod, a nakon svih muka koje je poslije toga imao opet je navalio na čokoladu. (Valjda bi mu je opet trebalo dati "kad je toliko želi"?) Pa ipak nema ni grama više nego što treba imati, zahvaljujući gazdama koji znaju kako se i čime psi hrane. Životinja nema pameti, ona sve radi po instinktu, ali čovjek bi ipak gdjekad trebao upotrijebiti mozak. Ili možda griješim? Mozak je kod nekih ljudi izvan svake upotrebe. A ovo s medikalizacijom, što na to reći? Znam čovjeka koji pije lijekove i za tlak i za šećer, ali obavezno s lijekovima svaki dan 4-6 boca piva. Evo, moja baka sa sela, nepismena (nikad u školu nije išla) imala je visoki tlak, pa niti je pila alkohol, niti je solila hranu, a vodu je pila vrlo umjereno - iako je bila krčmarova kći i svaki dan iz bačve točila vino. Znala je sebi reda dati, eto samo je u tome problem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bravo Doc,najbolji si😻😻😻😻
Banalizacija problema ili ne, činjenica je da se ni čovjek ni životinja ne mogu debljati ako ne jedu više nego što im je potrebno. Najveći dio problema s debljanjem može se izliječiti disciplinom, paziti koliko se jede. Da čovjek ne može sebe disciplinirati to mi je jasno, ali kako ne možeš disciplinirati životinju? Znam psa kojem ljubav prema jelu nema granice. Jednom se dohvatio čokolade koja je slučajno pala na pod, a nakon svih muka koje je poslije toga imao opet je navalio na čokoladu. (Valjda bi mu je opet trebalo dati "kad je toliko želi"?) Pa ipak nema ni grama više nego što treba imati, zahvaljujući gazdama koji znaju kako se i čime psi hrane. Životinja nema pameti, ona sve radi po instinktu, ali čovjek bi ipak gdjekad trebao upotrijebiti mozak. Ili možda griješim? Mozak je kod nekih ljudi izvan svake upotrebe. A ovo s medikalizacijom, što na to reći? Znam čovjeka koji pije lijekove i za tlak i za šećer, ali obavezno s lijekovima svaki dan 4-6 boca piva. Evo, moja baka sa sela, nepismena (nikad u školu nije išla) imala je visoki tlak, pa niti je pila alkohol, niti je solila hranu, a vodu je pila vrlo umjereno - iako je bila krčmarova kći i svaki dan iz bačve točila vino. Znala je sebi reda dati, eto samo je u tome problem.
Moja pokojna baka Ana je meni kada sam bio nekih 13-14 godina jednom kada sam došao s nogometa i onako žedan krenuo ka dvorišnoj česmi rekla; " Đava mi te lipi odnia, idi lipo u podrum, uzmi šlauf i popij vina, od hladne vode ćeš dobiti upalu pluća, sotono"
Ja je poslušao i povukao litru vina.
Dida je pravio "mekano" vino pa me nije uvatilo.
Ima raznih baba 
Jednom davno se kod nas u selu peklo janje. Kad je bilo gotovo, seljani ga stavili sa strane da se ohladi i otišli u kuću na pivo. Kad se se kasnije vratili, vidjeli janje fobrano načeto, a seoski pas leži uz njega i cvili, preždero se. Kasnije je umro.
Poanta je na tragu Danena, mi imamo odgovornost prema životinjama, jer one se ne mogu kontrolirati.. Imamo i.prema sebi, ali puno nam je lakše uskratiti hranu ljubimcima nego sebi, samo ako uključimo zdrav razum i vijuge. Nažalost toga je sve manje, a i sve smo lijeniji.
Pa onda je psu lakše nakrkat u zdjelicu 3 kile hrane i uvalit mu tabletu, pa nek jede kolko mu treba. A da ne govorim i o mogućnosti produljenja šetnji, to je SF sfera za mnoge. Nažalost, mnogi tako i s djecom..
Valjalo bi nadograditi forum da ima dodatno i plus ili još bolje bubamaru pa da skupljamo bubamare.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Valjalo bi nadograditi forum da ima dodatno i plus ili još bolje bubamaru pa da skupljamo bubamare.
Molim te ostavi te pizdarije za Reddit, a kani se Bug foruma
Koliko često psa "hraniš" kikiriki maslacem 😅
Znaš li da je maslac pun kalorija.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Koliko često psa "hraniš" kikiriki maslacem 😅
Znaš li da je maslac pun kalorija.
Kalorije su problem, ali nisu svi kolesteroli losi za tebe.
Kad smo kod toga, bas mjerkam jedan recept s kikiriki maslacem za weekend.
Dodao bi jos malo povrca u kombinaciju, ali kao baza za nesto doradjeno poprilicno solidno.