Interesantno. Prijavio sam se iako moram priznati da ne razumijem kako moji podaci mogu pomoći bez konteksta (neki dnevnik aktivnosti i prehrane ili barem povremena anketa). Rado bih pročitao nešto više o tome.
Gledam te!
Interesantno. Prijavio sam se iako moram priznati da ne razumijem kako moji podaci mogu pomoći bez konteksta (neki dnevnik aktivnosti i prehrane ili barem povremena anketa). Rado bih pročitao nešto više o tome.
Gledam te!
Dobro pitanje, i čest nesporazum. Ideja studije nije da prikupljamo sirove podatke i nadamo se da će "nešto isplivati" bez konteksta. Upravo suprotno: fokus istraživanja nije senzor sam po sebi (Garmin, Fitbit, Oura itd. već dobro mjere puls, san, aktivnost), nego računalni sloj koji te podatke pretvara u razumljive obrasce ponašanja i stila života, neovisno o uređaju koji nosite. Kontekst se gradi kombinacijom signala kroz vrijeme, npr. odstupanja u obrascima sna, HRV, aktivnosti i oporavka u odnosu na vašu osobnu bazu, a ne kroz jedan izolirani broj. To znači da ne morate voditi dnevnik prehrane ili aktivnosti ručno; sustav uči vaš individualni "normal" tijekom 16 tjedana i onda prepoznaje odstupanja koja bi inače prošla nezapaženo.
Ja već godinama nosim Xiaomi narukvice. Da li su ti podaci zanimljivi, jer nisam vidio opciju da se isti ustupe?
Nažalost, Xiaomi trenutno nije na popisu podržanih uređaja za ovu studiju. Za povezivanje uređaja koristimo Spike API kao normalizacijski sloj, koji tehnički ima integraciju za Xiaomi, ali dubina i pouzdanost podataka koje ta integracija vraća (npr. granularnost HRV-a ili preciznost faza sna) trenutno ne zadovoljava razinu potrebnu za istraživačke svrhe, za razliku od uređaja koji su na popisu. Nije dakle riječ o nepostojanju API-ja, nego o tome da podaci s Xiaomi uređaja još nisu dovoljno konzistentni za ovu vrstu analize.
Vrlo zanimljivo istraživanje, drago mi je ako moji podaci mogu pomoći!