Generacija Z ne čeka mirovinu da bi počeli živjeti

poruka: 35
|
čitano: 6.635
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Generacija Z ne čeka mirovinu da bi počeli živjeti".
13 godina
Re: Generacija Z ne čeka mirovinu da bi počeli živ
Stric_Jura kaže...

ja sam prvi koji se kod nas izborio '89 za maturalac u Španjolskoj - ne moj izbor ali bio predstavnik razreda koji je glasao za to - i tvrdim - za mlade ljude je važno da TREBA ići u inozemstvo, da se maknu od malonišćanskih zadrtosti čim prije...

maturalac od sedam dana teško da se može nazvati micanjem od malomišćanskih zadrtosti

ali je itekako potencijal za neko sranje 

da se razumijemo, i sam sam da djeca isprobaju svašta, da probaju i živjet negdje drugdje

starija ćerce završava medicinu, sugeriram joj da i vani itekako traže njezin profil, neuspješno... ljubav je tu

mlađa je ideju o faksu prihvatila kad sam je odveo u zg i pokazao joj novouređeni stan, prije ju je privukla ideja da se makne od matere nego faks, bitno da se bar malo mrdne iz zadra i da završi korak više od sad već osnovne srednje škole

a ono prvo, vjerojatno se žderem zbog brige o tinejdžerima u inozemstvu gotovo bez kontrole odralsih

10 godina
picajzla0707 kaže...

a ono prvo, vjerojatno se žderem zbog brige o tinejdžerima u inozemstvu gotovo bez kontrole odralsih

Bio sam u toj poziciji. Pre... fokusiran na kontrolu. I to me i danas pati. 

Kad' su svi doma i u svojim sobama onda znam da je sve pod kontrolom i miran sam. 

Kad nekog nema, otputuje negdje, onda imam potrebu da provjerim jel u redu i kada se vraca, jel treba nesto itd. 

Valjda je to nomalno do odredjene mjere. 

Trudim se to smanjiti ili odbaciti s vremenom. Ne mogu raditi micro management svakoga, nit' je zdravo niti izvedivo.

13 godina
Gebirgs kaže...

Bio sam u toj poziciji. Pre... fokusiran na kontrolu. I to me i danas pati. 

ma nisam ja fokusiran na kontrolu, dapače, moja bivša žena je daleko stroža od mene i curke bi puno prije od mene izvukle neke stvari, uključujući i izlaske do određenih sati nego što su to uspjele s bivšom

ja se samo žderem od brige i dijelim savjete dok im ne postanem dosadan

EDIT

ali sam i sretan što sam dosađivanjem i taktikom uspio uvjerit obje da barem shvate koliko je faks bitan, jer nit jedna ni druga nisu to planirale u srednjoj školi

starija mi je tek na drugoj godini rekla da ide na faks samo zbog mene i da mi je zahvalna na tome, a mlađa sad propovijeda svojim kolegama u školi moja dosađivanja i drastično se sredila i digla ocjene samo da bi imala šanse upisat se na faks i otić u zg

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2026 21:32 (picajzla0707).
16 godina
Generacija Z ne čeka mirovinu da bi počeli živjeti

Ono sto razlikuje ovu generaciju od prethodnih je ta sto mimo posla zapravo ne odmara. Sebe ubrajam u tu pricu. 

Dakle poslije posla se d*ka po mobitelu, dodatno zamara mozak, i onda se cudimo sto izgorimo prebrzo. Uz to, ulaze u kontakt s puno manje ljudi, dakle manje razmjenjuju dozivljaje i iskustva.

Prije bih poslije posla izasao van pokosit, sreo sudjeda i pitao ga kako mu je bilo na izletu s malcima. Krenuo bih kosit, nasao bih neki treci problem za kojeg mi treba taj susjed pa bih ga zaustavio da mi pomogne dok ne ode negdje dalje.

I tako su se gubili dani. Sporije, ali nudili su pravi psihicki odmor.

Danas posljie posla legnemo, dr*amo po mobitelu, konzumiramo 23423 informacija, od kojih nam nije niti jedna bitna, ali opteretimo mozak.

I onda nakon 2 godine takvog rezima radnog logora za mozak, treba nam kompletni reset

You have to be odd to be number one
Moj PC  
2 0 hvala 1
21 mjesec
Top Bugovac kaže...

Ono sto razlikuje ovu generaciju od prethodnih je ta sto mimo posla zapravo ne odmara. Sebe ubrajam u tu pricu. 

Dakle poslije posla se d*ka po mobitelu, dodatno zamara mozak, i onda se cudimo sto izgorimo prebrzo. Uz to, ulaze u kontakt s puno manje ljudi, dakle manje razmjenjuju dozivljaje i iskustva.

Prije bih poslije posla izasao van pokosit, sreo sudjeda i pitao ga kako mu je bilo na izletu s malcima. Krenuo bih kosit, nasao bih neki treci problem za kojeg mi treba taj susjed pa bih ga zaustavio da mi pomogne dok ne ode negdje dalje.

I tako su se gubili dani. Sporije, ali nudili su pravi psihicki odmor.

Danas posljie posla legnemo, dr*amo po mobitelu, konzumiramo 23423 informacija, od kojih nam nije niti jedna bitna, ali opteretimo mozak.

I onda nakon 2 godine takvog rezima radnog logora za mozak, treba nam kompletni reset

Zašto misliš da skrolanje veći radni logor nego pričanje sa susjedom? Meni se skrolanje čini kao manje opterećujuća aktivnost.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice