Top, jos samo da ponude i obicni ips u 28", 32" u 5k, + miniled, i naravno šlag na tortu ips/miniled s g-sync pulsar-om.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja cekam UWQHD 34' sa 3440x1440 rezolucijom, 360Hz refresh rate i garantirano VRR flicker free.
Mislim da cu se nacekati 
Jamacno sam ostario. Velika rezolucuja mala dijagonala, koji klinac, odnosno koji to korisnik tak dobro vidi pa mu treba toliko piksela u tak maloj dijagonali? Predumjevam vecina nosi ocale sa extra dioptrijom pa im onda 5000 piksela u 27" "taman"
bar 40 palaca na tu rezu, da se neke i vidi.
Jamacno sam ostario. Velika rezolucuja mala dijagonala, koji klinac, odnosno koji to korisnik tak dobro vidi pa mu treba toliko piksela u tak maloj dijagonali? Predumjevam vecina nosi ocale sa extra dioptrijom pa im onda 5000 piksela u 27" "taman"
bar 40 palaca na tu rezu, da se neke i vidi.
Nisi cuo za skaliranje? Fotografije, tekst i sve sto otvoris na monitoru s puno ppi izgleda brutalno dobro, od fotografija koje postanu super ostre s puno detalja, tako i tekst sve je besprijekorno ostro i detaljno ljudske oci se nenaprezu i manje umaraju. To su jos odavnina otkrili tiskari jer se knjige tiskaju od 300 pa do cak 600ppi...
TO bi morao biti oveci kamen na meni da nisam upoznat sa softverskim skaliranjem, tome unatoc, draze mi je mehanicko. Taman piksela po jedinic povrsine tj dijagonali.
Nekada samo na 14" monitorima se igrali igre sa rezom od 320x240, WOW, kvadratic do kvadratica.
Vecinom smo gurali na istom monitoru 640x480 rezu, oni malo zahtjevniji 800x600, a uber ocedejasi 1024x768
U svim slucajevima PPI je ispod 100. tih 100 je vec dosta za vecinu, dok je oko 130 "avion"
Ovaj asus ide na preko 200ppi - pitam se tko to vidi, ja sigurno ne.
Shodno tome upravo sam skaliranje i zazivao, daj ti meni taj panel sa 40 palaca to je ppi oko 140, i dalje avion na "native" rezi bez softverskog skaliranja.
Tko vidi efekt tog pretjeranog broja pikesla po jedinici povrsine, svaka cast, no brijem da marketing kao i inace odradjuje posao pa ljudi vide nesto cega nema.
TO bi morao biti oveci kamen na meni da nisam upoznat sa softverskim skaliranjem, tome unatoc, draze mi je mehanicko. Taman piksela po jedinic povrsine tj dijagonali.
Nekada samo na 14" monitorima se igrali igre sa rezom od 320x240, WOW, kvadratic do kvadratica.
Vecinom smo gurali na istom monitoru 640x480 rezu, oni malo zahtjevniji 800x600, a uber ocedejasi 1024x768
U svim slucajevima PPI je ispod 100. tih 100 je vec dosta za vecinu, dok je oko 130 "avion"
Ovaj asus ide na preko 200ppi - pitam se tko to vidi, ja sigurno ne.
Shodno tome upravo sam skaliranje i zazivao, daj ti meni taj panel sa 40 palaca to je ppi oko 140, i dalje avion na "native" rezi bez softverskog skaliranja.
Tko vidi efekt tog pretjeranog broja pikesla po jedinici povrsine, svaka cast, no brijem da marketing kao i inace odradjuje posao pa ljudi vide nesto cega nema.
Kad vidis fotku s 200+ppi na recimo 13" s puno megapiksela dobijes prakticki 3d efekt tako da ima smisla itekako, ljudi teže tome tj realizmu..sf skaliranje odlicno funkcionira tamo gdje je napravljeno da radi kako spada.