Najmodernije hlađenje – isparavanjem

poruka: 2
|
čitano: 1.694
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najmodernije hlađenje – isparavanjem".
5 godina

Šteta je jedino što hlađenje prostorija isparavanjem tekućine koja se nalazi unutar same prostorije objektivno funkcionira ali ne i subjektivno jer se automatski značajno diže vlažnost zraka i subjektivan osjećaj topline jer je onemogućeno normalno isparavanje znoja.

Jedino kad bi efekt hlađenja stvari i zidova bio toliko velik da bi uspio nadmašiti čak i obavezno kratko periodično prozračivanje radi odvlaživanja zraka.

Što se vanjskog prostora tiče znam da sam jednog ljeta za vrijeme najvećih vrućina fasciniran informacijom da isparavanje hladi močio veliki ručnik na tlu dvorišta i balkona pa mjerio ispod infracrvenim termometrom u odnosu na okolnu površinsku temperaturu. Temperatura je bila znatno niža ali ne znam jesam li u stvari mjerio hlađenje koje se dogodilo u većoj mjeri radi kondukcije hladne vode na beton a ne radi isparavanja?

Pretpostavljam da bi pravi test bio sa tri varijable - 1: kontrola (beton nepokriven ičim), 2: namočeni ručnik i 3: namočeni ručnik prekriven plastičnom ceradom da ne može isparavati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2026 13:02 (Ribnjak2048).

0 0 hvala 0
17 godina

-opis s beduinima i egiptom je ok, pa možda dodati i nešto bliže primjere, klasična čutura s čojom, dok je vlažna, hladi... trik koji su ljudi nekad znali i rutinski koristili a danas kao 'čudo' :)

-kao i 'egipatska voda' na oko 60c.. što je neki prosjek tehnološke vode, granica za legionelu-sigurnost itd. i najzgodniji opis, ono kad se voda dimi, kao juha-čaj.. spomenuto u članku..

-par sitnih detalja koji su važni u prepričavanju sadržaja, prenošenju-razumijevanju.. ono što g.raos odlično radi, stara-klasična škola s odgovarajućim primjerima koji tad ostaju zapamćeni trajno kao znanje i razumijevanje, svrha učenja-znanja... pohvalno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice