ovo su tipovi stranice na koje isključim Ad block.
Velika podrška ovakvim projektima
ovo su tipovi stranice na koje isključim Ad block.
Velika podrška ovakvim projektima
Ne kužim SMISAO ovakve gluposti na Ntu
?!?!
Ako si majstore (ili majstorica) učinio nešto protupropisno, plati. Tim više ako tužitelj ima foto/video dokaz sa meta podatcima
!
ATJ Lučko
Pa žalba se može odnositi na olakotnu okolnost...
Naravno, žalba tipa:
u svojem zlorabljenom BMWu s skinutim DPFom vozio sam se svojim selom te uz spuštene prozore te dijelio svoju glazbu sa svekolikim pučanstvom. Nu, u trenutku kad je krenuo bezvremeni hit Šabana Šaulića - Kad bi čaša znala, to me toliko ponijelo da sam uz oblak čađe jurnuo niz ulicu te pritom preorao susjedine maćuhice i psa...
mislim da će biti odbijena...
Pocetna premisa ti je manjkava.
Onaj koji prihvaca kaznu za ocitu i dokazanu pogresku vec ima visoku razinu savjesti i integriteta pa je vjerojatnost ocitog krsenja zakona relativno mala.
Ljudi koji ga krse obicno to rade vrlo lakonski, bez respekta prema zajednici, sa raznim manjkavim opravdanjima. Shodno tome zaliti ce se makar bili 100% u krivu. Takvih je puno, pa ce ovaj alat imati puno korisnika.
Thumbs up poduzetnicima na ideji, zasto ne zaraditi na ljudskim "vrlinama".
Znači platit kaznu od 30 eura (20 ako platiš u roku 8 dana) ili se žalit i onda platit punu cijenu plus sve dodatne troškove kojih se vrlo brzo skupi za preko 100 eura.... ali glej, u svakom slučaju MUP/redarstvo bi trebalo podržavat ovu inicijativu jer što ih manje plati u roku 8 dana više para za njih, proračun, odvjetnike...
Pa žalba se može odnositi na olakotnu okolnost...
Naravno, žalba tipa:
u svojem zlorabljenom BMWu s skinutim DPFom vozio sam se svojim selom te uz spuštene prozore te dijelio svoju glazbu sa svekolikim pučanstvom. Nu, u trenutku kad je krenuo bezvremeni hit Šabana Šaulića - Kad bi čaša znala, to me toliko ponijelo da sam uz oblak čađe jurnuo niz ulicu te pritom preorao susjedine maćuhice i psa...
mislim da će biti odbijena...
I naravno da neće napisati da je 316d. 
Inače u Lovranu pored Opatije, se ne plaća parking na nekim lokacijama. I neki lik se sjetio, otvorio firmu sa imenom neki parking pa identične uplatnice da pise kao i službene od drugih parkinga ako ne platiš, pa redom stavljao svima, + ako plate u 5 dana, ima 50% popusta.. brdo auti inače ima na tim lokacijama.
Jedini zajeb mu je da je stavljao i domaćim, pa su skužili da nešto ne štima, da je to radio samo onima koji nisu iz mjesta, pare ko u priči, a nisi niš krivo napravio, složio im je u teksu ponudu za plaćanje parkinga 
Bilo kakve žalbe, dopise, prigovore itd uredno sastavi ChatGPT...
Ovo će rezultirati time da će sad svaka žalba bit automatski odbijena. Čak i one opravdane.
Ovo će rezultirati time da će sad svaka žalba bit automatski odbijena. Čak i one opravdane.
-naravno da će žalbe većinom biti odbijene, jer ne piše policija kazne bezveze.. izuzetak potvrđuje pravilo, odnosno to je i svrha ovakve žalbe, jer tad plaćaš 100%, duplo.. umjesto 50%.. država uprihoduje duplo.
-parking karta nije kazna, ustavni sud.. nego je to naplata dnevne karte i sustav je takav da postoji slika, timestamp-dokaz.. nema svrhe žaliti se.. osim ako je pogrešna npr registracija-vozilo.. opet ista stvar, izuzetak.. kao i npr kad postoje neki radovi ili izuzetak od naplate a da netko ipak ispiše 'kaznu' (dnevna karta, naknada za parking, nije kazna, kažnjavati može samo država i da, to je samo semantika-riječ, no u pravu nema slobode interpetacije..), npr vozilo koje će voziti gradom i snimati, automatikom slati uplatnice.. moguće su takve greške no to je opet izuzetak, u pravilu, većina, plaćat će, dok će za prave kazne tad iznos biti dupli, bez popusta.. pa treba dobro razmisliti kad se isplati žaliti, kad nisi kriv je ekšli jedini kvalitetan odgovor, neovisno o tome što sad postoji neka apps za mobač koja to olakšava..
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Čestitam gdinu Krišti na aplikaciji, podržavam kazne, podržavam žalbe, podržavam i prekršitelje koji nisu svjesno napravili manji prekršaj.
Podržavam sve ljude dobre volje, podržavam Hrvatsku nogometnu reprezentaciju.
-boldano.. ne miješati različite prekršaje i kategorije kažnjavanja, važna razlika u rečenici (nenapisano-podrazumijevano).. to se može odnositi na vremensku kaznu, zabrana upravljanja.. kazne koje su u novčanom iznosu ne mogu biti u takvoj rečenici, a tad plaćaš duplo tj bez popusta 50% + nije po osnovi nevinosti-greške i sl. nego priznanje i molba za pomilovanje .. sasvim suprotna pravna logika, težina, pa i dio postupka prije i nakon..
-banalno, ovakva aplikacija kao žalba-kliknext za juzere, može biti za jednostavne i dokazive slučajeve, npr parking i plaćena parking karta kao greška sustava, ne za pisanje molbe pomilovanja i priznanja, olakšice i sl. jer za parking nema cjenkanja, ne odlučuje sud jer je to komericijalni biznis i plaćaš cijenu karte, u kazni cijenu dnevne karte (mada se to ne naziva kazna, jer kažnjavati može samo sud-država..) tek za one zakone o kojima sud može donositi prosudbu, iznos, to može biti primjenjeno, dok za kazne koje nisu novčane to nije primjenjivo, mada se i to može smatrati cjenkanjem pa čak i mogućnost da osoba plati kaznu ili odradi sjedeći u zatvoru određeni broj dana.. no to nije stvar žalbe kao pravnog postupka nego direktnog dovovora-pregovora suda i odvjetnika ili stranke... itd..
edit: možda jasnije ovako:
-primjenom bez znanja-razmišljanja, korisnik koji uloži žalbu u roku 8 dana automatski gubi mogućnost plaćanja nižeg iznosa kojeg u pravilu za takav prekršaj dobije kao popust.. tj kad je kriv za prometni prekršaj koji se rutinski naplaćuje tad će ovakvom žalbom samo platiti više, puni iznos bez popusta kojeg mu država daje u svrhu smanjenja količine pravnih postupaka .. jer opet, ne miješati postupak gdje stranka priznanje krivicu i slučaj kad je iz nekog razloga nevina osoba, pogreška i sl. tj kad je kriv i kad nije kriv. Dok iznos koji se plaća žalbom samo raste... i tad upozorenje juzeru koji je kriv za prometni prekršaj.. platit ćeš pola ili 2/3 bez žalbe, ili 100% + troškovi sa žalbom... razmisliti.