Zeleno svjetlo za Croatia Ring: kod Slunja se grad

poruka: 43
|
čitano: 6.561
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zeleno svjetlo za Croatia Ring: kod Slunja se grad".
10 godina

Kad sam vidio vijest mislio sam da je prvi april.

Organizirati utrku formule 1 u Hrvatskoj nije moguće. 

Staza se još i može napraviti, ali u blizini nema ničega što je potrebno da bi se to moglo dogoditi. Nit cesta, nit aerodroma, heliodroma, bolnice, velikih hotela, općenito infrastrukture. 

Ove brojke od 15 ili 18.000 gledatelja su smiješne u odnosu na aktualni broj posjetitelja F1 utrkama (u pravilu se govori o više stotina tisuća po trkaćem vikendu).

A sve drugo što ovakav projekt traži neću ni spominjati (od studije utjecaja na okoliš, svih mogućih dozvola, otkupa zemljišta itd.).

Ispada da svaki čas osvane neki novi megaprojekt u najavi i eto baš u Hrvatskoj i eto baš u netaknutoj prirodi. 

(BTW, priče o Grobničkoj stazi u Eclestonovo vrijeme još su možda i imale smisla zbog blizine Rijeke, Krčkog aerodroma, autoceste itd, a i zbog Slavice koja je tada naravno imala utjecaja na njega. Ovo sad je IMHO smiješno.)

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
12 4 hvala 1
15 godina

Jel itko od vas bio u Slunju posljednje vrijeme?

Jedino kaj Slunj ima donekle pripremno za F1 vikend je prilazna cesta, odnosno sreća kaj D1 prolazi kroz taj otužni grad, odnosno selo od 1500 ljudi. Da nema vojnog poligona, ne bi bilo ni upola toliko.

Moj PC  
4 1 hvala 1
16 godina
Re: Zeleno svjetlo za Croatia Ring: kod Slunja se
Macumba kaže...

Kad sam vidio vijest mislio sam da je prvi april.

Organizirati utrku formule 1 u Hrvatskoj nije moguće. 

Staza se još i može napraviti, ali u blizini nema ničega što je potrebno da bi se to moglo dogoditi. Nit cesta, nit aerodroma, heliodroma, bolnice, velikih hotela, općenito infrastrukture. 

Ove brojke od 15 ili 18.000 gledatelja su smiješne u odnosu na aktualni broj posjetitelja F1 utrkama (u pravilu se govori o više stotina tisuća po trkaćem vikendu).

A sve drugo što ovakav projekt traži neću ni spominjati (od studije utjecaja na okoliš, svih mogućih dozvola, otkupa zemljišta itd.).

Ispada da svaki čas osvane neki novi megaprojekt u najavi i eto baš u Hrvatskoj i eto baš u netaknutoj prirodi. 

(BTW, priče o Grobničkoj stazi u Eclestonovo vrijeme još su možda i imale smisla zbog blizine Rijeke, Krčkog aerodroma, autoceste itd, a i zbog Slavice koja je tada naravno imala utjecaja na njega. Ovo sad je IMHO smiješno.)

Gdje god da nesto zelis graditi je "baš u netaknutoj prirodi." - U Hrvatskoj trenutno vlada klima da nitko ne zeli nista da se gradi, ali svi govore da treba nesto "poduzeti". Jako puno ljudi sere po svemu, a da sami nikada nista nisu napravili ili ignoriraju mozda velike probleme u Hrvatskoj (pogotovo sto se tice recimo ekologije), ali ovakvi projekti (i svi drugi) su zlo.

Nema niti jednog projekta u HR da nije bio karakteriziran kao "zlo".

7 godina

Posebno je ohrabrujući ovaj dio:

"Postojeći stambeni objekti i vikendice na toj lokaciji već su otkupljeni ili će proći kroz postupak izvlaštenja te će prije početka gradnje biti uklonjeni."

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

3 0 hvala 1
10 godina
Nemon kaže...

Gdje god da nesto zelis graditi je "baš u netaknutoj prirodi." - U Hrvatskoj trenutno vlada klima da nitko ne zeli nista da se gradi, ali svi govore da treba nesto "poduzeti". Jako puno ljudi sere po svemu, a da sami nikada nista nisu napravili ili ignoriraju mozda velike probleme u Hrvatskoj (pogotovo sto se tice recimo ekologije), ali ovakvi projekti (i svi drugi) su zlo.

Nema niti jednog projekta u HR da nije bio karakteriziran kao "zlo".

Ako si pažljivo čitao nigdje nisam napisao da je ovo "zlo". 

Niti sam rekao da ne želim da se to dogodi. Niti sam "srao" kako kažeš. 

Samo kažem da nije realno. Mi naprosto nemamo uvjeta za tako nešto.

Kao što nikad nećemo moći organizirati ljetne Olimpijske igre (a bogme ni zimske) ili svjetsko prvenstvo u nogometu.

10 godina
Apachy kaže...

Jel itko od vas bio u Slunju posljednje vrijeme?

Jedino kaj Slunj ima donekle pripremno za F1 vikend je prilazna cesta, odnosno sreća kaj D1 prolazi kroz taj otužni grad, odnosno selo od 1500 ljudi. Da nema vojnog poligona, ne bi bilo ni upola toliko.

Bio sam prošle godine s obitelji na vikendu u Rastokama, pa smo naravno bili i u Slunju.

Priroda je jako lijepa, ali gradić je otužan kao i mnogi slični po unutrašnjosti. Crkva, par dućana, par birtija i to je to.

A što se tiče ceste, probajmo samo zamisliti da za trkaći vikend mora stići nekoliko stotina tisuća ljudi autima iz cijele Europe. To bi bio opći urnebes.

7 godina

Topusko, sada i Slunj. Malo uranila sezona kiselih krastavaca. Samo da sezavrsi lansirni centar u Udbini pa ce sve biti lakse. 

9 0 hvala 0
7 godina

"Prvi gost podcasta je poduzetnik i investitor Davorin Štetner, s kojim je razgovarao glavni urednik Forbesa Hrvatska, Vladimir Nišević. Štetner je od 2015. godine na čelu CRANE-a – Hrvatske udruge investitora i poslovnih anđela, a od 2025. član je Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora. Od 2015. do 2020. bio je i savjetnik predsjednice Republike Hrvatske.

U svijet biznisa ušao je još kao dvadesetogodišnjak, kada je u maloj zagrebačkoj garsonijeri pokrenuo web dizajn studio. Danas vodi nekoliko kompanija i projekata, a u podcastu otkriva u kojoj je fazi projekt trkaće staze kraj Slunja, kako je došao na ideju uzgoja wagyu goveda na Žumberku, ali i kako ga je iskustvo triju bankrota oblikovalo – te koje je lekcije iz njih izvukao."

https://forbes.dnevnik.hr/ljudi/podcast-davorin-stetner-nisam-slusao-savjete-i-izgubio-sam-milijun-kuna/

Eto da znate da je sve u dobrim rukama, kao i uvijek 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

6 0 hvala 2
7 godina
SamoPitam3 kaže...

Topusko, sada i Slunj. Malo uranila sezona kiselih krastavaca. Samo da sezavrsi lansirni centar u Udbini pa ce sve biti lakse. 

Ne pratim baš domaću politiku... je li ovo neka izborna godina?

7 godina

Još malo pikanterija iz Forbesa...

"U elaboratu se navodi kako bi se veliki događaji planiraju održavati jednom ili dva puta godišnje.

Gradnja bi se odvijala u tri faze. U prvoj bi se izgradili staza, paddock, VIP lože i servisni objekti, zatim hotel, a u završnoj fazi vile i dodatni turistički sadržaji. Predviđeno trajanje građevinskih radova je dvije godine.

Elaborat navodi da će za izgradnju biti potrebno iskopati više od 1,18 milijuna kubičnih metara materijala, pri čemu se ne isključuje ni ograničeno miniranje dijela stjenovitog terena."

Dakle, razrovat će poljoprivredni kraj i razjebati tko zna šta sve ne u lokalnom ekosustavu, i oteti ljudima imovinu, da bi napravili fukodrom za nekakvu elitu, i za nešto što bi se održavalo jednom ili dvaput godišnje.
Stvarno još jedan projekt dostojan našeg premudrog i totalno nepotkupivog vodstva. 

12 1 hvala 1
15 godina

Nitko nije ni očekivao da na ovakav članak neće doći hrpetina luzera koji će sada svima pojasnit kako u Kroatistanu ovo nije moguće, i kako je to jako štetno za okoliš i kako je sve to jedna velika prevara.

Luzeri su rak rana ove države.

4 13 hvala 1
17 godina
Al Crane kaže...
..

-znaš koliko traju pripreme projekta.. dovoljno za par izbornih ciklusa, nekoliko stada janjaca ostave kosti dok se lokalni šerifi naslikavaju i guraju na listama, pa svi nešto nude (osim guze).. npr besplatne komunalne priključke, sarmu, nešto.. jer svi žele postati centar svijeta a ne pripizdina iza vukojebine (my frenč..)... :)

-izborna godina je kao i poslovna prilka, konstantno... :) .. kao i potencijalni četvrti bankrot da akter ide svojim novcem, no naučio je već do sad, pa ide tuđim.. itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Stvarno mi nije jasno.

Već komentar gore, za 30tak tisuća posjetitelja - presmiješno. I to sport koji u HR nije baš na popularnosti i brojevima. 

Grobnik jedva skupio novce za novi asfalt. 

WRC skupi dovoljno samo zato jer pokrije par županija. Ovo mi logistički nije najbolje. Veće bolnice (Rijeka i Zagreb) su dosta daleko. Autoput nije baš blizu. Aerodrom?!

Od Bistre, Splita, do Grobnika, mislim da je ovo možda i najgore mjesto za takav projekt, ali je valjda bilo idealno za otkup veće količine zemlje (ono što u Bistri nisu mogli). Ja da biram, kod Splita bi skočio na to. Više pristupnih opcija, Splitska bolnica, policija, vatrogasci, lakše naći zaposlenike, utrka se može održati i po "zimi".

Stanisha ploftoi, gag mul pafuft
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2026 16:26 (GranDaddo).
Moj PC  
5 1 hvala 1
7 godina
ihush kaže...
Al Crane kaže...
..

-znaš koliko traju pripreme projekta.. dovoljno za par izbornih ciklusa, nekoliko stada janjaca ostave kosti dok se lokalni šerifi naslikavaju i guraju na listama, pa svi nešto nude (osim guze).. npr besplatne komunalne priključke, sarmu, nešto.. jer svi žele postati centar svijeta a ne pripizdina iza vukojebine (my frenč..)... :)

-izborna godina je kao i poslovna prilka, konstantno... :) .. kao i potencijalni četvrti bankrot da akter ide svojim novcem, no naučio je već do sad, pa ide tuđim.. itd..

S obzirom na spomenuti skromni početak u maloj zagrebačkoj garsonijeri, nisam baš uvjeren niti da su prva tri bila plod vlastitih investicija... ali dobro veliš - četvrta sreća 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2026 16:30 (Al Crane).
7 godina
maxus182 kaže...

Nitko nije ni očekivao da na ovakav članak neće doći hrpetina luzera koji će sada svima pojasnit kako u Kroatistanu ovo nije moguće, i kako je to jako štetno za okoliš i kako je sve to jedna velika prevara.

Luzeri su rak rana ove države.

100% si u pravu, jedino smo mi luzeri preostali u ovoj državi da komentiramo ovakve štrumfastične megaprojekte koji nama (ili barem njima) već 30+ godina grade svijetlu budućnost - pravi pobjednici su već zgiljali iz ove korumpirane žabokrečine.

Nego, šta veliš na izvlaštenje s vlastite životne stečevine... isto za luzere, jelda?
O utjecaju dinamita na stjenovito tlo između Una-Korana platoa valjda se već sve zna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2026 16:39 (Al Crane).
7 godina
GranDaddo kaže...

Stvarno mi nije jasno.

Već komentar gore, za 30tak tisuća posjetitelja - presmiješno. I to sport koji u HR nije baš na popularnosti i brojevima. 

Grobnik jedva skupio novce za novi asfalt. 

WRC skupi dovoljno samo zato jer pokrije par županija. Ovo mi logistički nije najbolje. Veće bolnice (Rijeka i Zagreb) su dosta daleko. Autoput nije baš blizu. Aerodrom?!

Od Bistre, Splita, do Grobnika, mislim da je ovo možda i najgore mjesto za takav projekt, ali je valjda bilo idealno za otkup veće količine zemlje (ono što u Bistri nisu mogli). Ja sam biram, kod Splita bi skočio na to. Više pristupnih opcija, Splitska bolnica, Policija, Vatrogasci, lakše naći zaposlenike, utrka se može održati i po "zimi".

Pa pohrlit će elite iz Monaka, Švicarske i Andore da ostave pare u hotelima, restoranima i fukodromima naših poduzetnika i propalih ekonomskih savjetnika, koji su eto sasvim legalno jamili nekretnine starosjedioca. Garant još jedan uspjeh za napaćeni narod Lijepe Naše i motiv za pinklec na rame i put pod noge, ima falabogu još par milijardi Azijata u startnim pozicijama, a gdje im je cilj zna se 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2026 16:33 (Al Crane).
17 godina

Stvarno se nadam da se neće zvati tako cringe i nemaštovito poput "Croatia Ring".

Moj PC  
3 0 hvala 1
5 godina

Fantasticna vijest, jedino ce opet jadnim slavoncima to biti predaleko

2 0 hvala 0
15 godina
Bitanga kaže...

Stvarno se nadam da se neće zvati tako cringe i nemaštovito poput "Croatia Ring".

slažem se.. imam bolji prijedlog, prema jednom našem velikanu: Mate Ring 

17 godina
ministar kaže...
Bitanga kaže...

slažem se.. imam bolji prijedlog, prema jednom našem velikanu: Mate Ring 

-kockica.. jedino što u hr kontekstu ima smisla, cube-square-nešto.. uz praksu da se za ime ekšli uzima prezime velikana ako je već nešto takvog tak da nešto nije realno, no u novonormalnom moguće.. :)

16 mjeseci

Gradnja navedene F1 staze počinje čim završe F1 stazu u Bistri.

P.S.

Samo za one koji pate od amnezije, demencije, kognitivne disonance i Dunning-Krugerovog efekta, jer zli luzeri i jalni ljubomorni hejteri pamte:

Megaprojekt

Donja Bistra: Prvo selo na svijetu sa stazom za F1 i skijanje

Zahvaljujući stazi, vjerujemo, otvorit će se novih tisuću radnih mjesta, kaže prvi čovjek mjesta.

https://www.vecernji.hr/vijesti/donja-bistra-prvo-selo-na-svijetu-sa-stazom-za-f1-i-skijanje-260715

HRAM AUTOSPORTA

U Bistri će se za 250 milijuna eura moći voziti i F1

Pregovori s investitorima su u tijeku i nije nemoguće da već krajem 2011. počnu prvi konkretni radovi na stazi podno Sljemena koja ima radni naziv Motodrom Zagreb. Staza će zadovoljavati najviše standarde

https://www.jutarnji.hr/autoklub/u-bistri-ce-se-za-250-milijuna-eura-moci-voziti-i-f1-1966320

JE LI TO MOGUĆE!

Projekt od 250 milijuna eura za F1 u Hrvatskoj

https://www.tportal.hr/sport/clanak/projekt-od-250-milijuna-eura-za-f1-u-hrvatskoj-20110304

SENZACIJA

VN Hrvatske: Utrka Formule 1 voziti će se na stazi u Bistri već 2014. godine!!!

https://www.jutarnji.hr/autoklub/garaza/vn-hrvatske-utrka-formule-1-voziti-ce-se-na-stazi-u-bistri-vec-2014.-godine-2039124

PROJEKTANT F1 STAZA

INTERVJU Hermann Tilke:Staza u Bistri ima sve šanse da bude atraktivnija od Abu Dhabija!

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/intervju-hermann-tilkestaza-u-bistri-ima-sve-sanse-da-bude-atraktivnija-od-abu-dhabija-1959540

Automotodrom Bistra ipak postaje stvarnost!

http://www.motori.com.hr/clanak/automotodrom-bistra-ipak-postaje-stvarnost/

RJEŠAVA SE 'PAPIROLOGIJA'

Bistra u iščekivanju staze za formulu 1

https://www.tportal.hr/sport/clanak/bistra-u-iscekivanju-staze-za-formulu-1-20110512

Al Crane kaže...

...Davorin Štetner...

Plaćeni PR članak Štetnera koji mediji šire. Štetner jedva ima para da riješi dokumentaciju pa ovim putem pokušava zainteresirati potencijalne investitore na ulaganje. Inače, glavni investitor je tvrtka Automotodrom Plitvice d.o.o., čiji je direktor Ante Busić, osnovana je 4. listopada 2023., ima nula zaposlenih i nula prihoda, te je prema zadnjem financijskom izvještaju ostvarila gubitak od 1534 eura.

Ostali investitori jedva čekaju uložiti u "big business" kojeg vode Štetner i Ante. Naime, dok mi na forumu komentiramo, investitori razgrabljuju projektnu dokumentaciju i utrkuju se tko će prvi utući milijardu ili dvije za stazu i pripadajući kompleks uz nju (Yas Marina Circuit koštao je oko 1,3 milijarde USD za samu stazu i pripadajuće objekte, dok je razvoj cijelog područja Yas Island procijenjen na više desetaka milijardi dolara).

Ne moze biti loša priča koju vodi Štetner, bivši "savjetnik" Kolinde i trgovac pravima za sportske prijenose, poznat po toliko slavnim uspjesima u poslovanju da su mu sve dosadašnje tvrtke završile u stečaju. Tu Štetnerovim uspjesima nije kraj, jedna od njegovih tvrtki Poreznoj je upravi dužna gotovo milijun i pol kuna, dok je dugove dobavljačima teško i pobrojati. Da veselje bude veće, Štetner je i predsjednik famozne Hrvatske mreže poslovnih anđela, još jedne pokondirene društvene deformacije uvezene sa Zapada. Pod ovim patetičnim imenom krije se utočište sve samih prodavača boze i samoproglašenih uspješnih poduzetnika i investitora, poput utemeljitelja nekoliko puta propale trgovine HG Spot Hrvoja Prpića – ovaj Štetnerov kolega već nekoliko desetljeća prijeti da će se odseliti zbog terora države nad poduzetnicima, ali nikako da narod usreći ostvarenjem ove dramatične odluke, te Saše Cvetojevića čiji se biznis temelji na prodaji WC papira državi. 

Kad su novinari ‘Jutarnjeg’, inače novina koje zdušno slave ovakve anđeoske mladokapitalističke vucibatine i opsjenare, nazvali Štetnera da ga upitaju kako je i sam uspio propasti nekoliko desetaka puta, dotični se nimalo nije zabrinuo. Kaže, od deset start–upova, njih devet ionako propadne. Također je dodao da mu je jedna firma otišla na bubanj zbog nenaplaćenih dugovanja, druga zbog tuđe a ne njegove nesposobnosti, dok je treća patila zbog loše sigurnosne situacije u Mauretaniji ili nečega već. Međutim, ambiciozni mladac ima još oko najmanje četiri tvrtke ‘koje posluju uredno’, a poziv predsjednice je prihvatio jer se isti "jednostavno ne odbija". Kada se zna u kakvom je stanju njegovo poslovno carstvo, ovaj nonšalantni ulazak u politiku nimalo ne čudi.

‘On je Davorin Štetner, ima 29 godina i najmlađi je vlasnik TV prava Formule 1 u svijetu’, glasio je naslov iz ‘Jutarnjeg’ prije četiri godine, još dok je Štetner bio medo koji pleše u svijetu spektakla i zanimljiva potrošna akvizicija korporativne propagande.

Sad možete nastaviti sa zlim luzerima i jalnim, ljubomornim hejterima koji, na vašu žalost, pamte.

23 0 hvala 7
2 godine
Bolje farma pilića. Auti se ne mogu jesti.
Mučko Đubre
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Bez brige, od tih pilića Hrvatskoj bi ostala samo govna za jest.
Moj PC  
8 0 hvala 1
14 godina

E moj Dzone, ovdje Hrvoje Prpic, onaj s propalim ducanima. Samo da ti javim da sam na tim propalim ducanima zaradio za cijeli zivot i jos desetak generacija iza mene. Mozes me naci svaki dan u gradu po restoranima kako rucam i veceram osim ako nisam na nekoj jahti po Jadranu ili se skicem po svijetu. Ti si danas vjerojatno sretan jer je praznik, a ja znam da je praznik samo zato jer ne rade restorani 🤣🤣🤣.

Ako zelis saznati kako da i ti zivis neko vrijeme lose da bi poslije zivio kao ja, javi se na www.prpic.biz pa cemo dogovoriti termin. Cijena je 1000 eur/h.

17 godina

.. uh, da .. ne rade danas.. :) jedino mi nije jasno čemu žicati soma eura.. ili je to kao elitna prostitucija simbol statusa?

-postoji i drugi način formumske rasprave, argumenti-činjenice.. i koliko vidim đon ih navodi, činjenice..

4 0 hvala 1
8 godina

na jednog Hrvoja dolazi njih 90% koji nisu uspjeli

Iz psihološke perspektive, hvalisanje uspješnih ljudi najčešće je obrambeni mehanizam ili alat za regulaciju vlastitih emocija. Iza fasade velike samouvjerenosti često se kriju kompleksni psihološki motivi.

Glavni psihološki uzroci hvalisanja

Impustor sindrom (Sindrom uljeza):

Mnogi uspješni ljudi duboko u sebi vjeruju da su njihova postignuća rezultat sreće, a ne znanja. Hvalisanjem pokušavaju uvjeriti i okolinu i sebe da stvarno vrijede.

Krhki narcizam:

Za razliku od zdravog samopouzdanja, grandiozni ili ranjivi narcizam zahtijeva stalnu "hranu" u obliku tuđeg divljenja. Bez tuđe pohvale, njihov osjećaj vrijednosti opada.

Socijalna usporedba:

Ljudi procjenjuju vlastitu vrijednost uspoređujući se s drugima. Hvalisanje služi za umjetno podizanje vlastitog statusa unutar društvene hijerarhije.

Potreba za kontrolom i pripadanjem:

Isticanjem uspjeha pojedinci žele osigurati poštovanje i izbjeći odbacivanje, vjerujući da ih okolina voli samo zbog onoga što su postigli, a ne zbog toga tko jesu.

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 1 hvala 1
10 godina

Reče Krleža: Ne može se na svaku ljudsku glupost odgovoriti gospodskom šutnjom.

Pa se onda neki upuste u rasprave...

Ma ne vrijedi truda ni vremena. Bolje odšutjeti.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Ako neko od admina ovo prati jel moze banat ovog Maxus182 jer je lik ociti troll koji samo smeta na forumu
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

1 0 hvala 0
7 godina

Uz sve ostale razloge zašto je ovo propala ideja je činjenica da Slunj nema izlaz na autoput nigdje u blizini. Najbliži je Karlovac na sat vremena ili izlaz Ogulin i to isto na nekih sat vremena, jako drndavom i uskom cestom preko Primišlja.

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
Ne ulazim u to jel pametno ili ne ali u svakom slučaju bilo bi fora da RH ima F1 stazu. A to da mi to "ne možemo", ako može stazu imat jedan Monako gdje su doslovno spojili gradske ceste može bome imat i Hrvatska.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice