Satelitske megakonstelacije ozbiljno ugrožavaju go

poruka: 11
|
čitano: 3.124
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Satelitske megakonstelacije ozbiljno ugrožavaju go".
8 godina

malo ste dosadni sa svim tim brainwashing utjecajima na klimu...priroda našeg svemira su promjene...bez tih promjena nebi bilo ničega...ono izbori se dobijaju na način da vlada ograničava cijenu nafte(glavni uzročnik globalnog zatopljenja) i onda svi licemjeri mudruju oko zelenjave a sa druge strane tresu im se gaće radi tih par centi koji onda lančanom reakcijom izazivaju inflaciju

za ideale se treba žrtvovati...da je pitati ove naše mudrijaše...zlatna medalja  od nabijanja lopte po livadi ili ekologija...već znamo odgovor...ono trudimo se maksimalno pazimo na svoju štetu i onda se desi asteroid(dovoljnoi velik) i Zemlja postade sterilna za život...i onda koja je svrha uopće tog intelektualnog života i svega mudrovanja

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2026 10:23 (HCMAA).
Moj PC  
5 5 hvala 1
7 mjeseci
Re: Satelitske megakonstelacije ozbiljno ugrožavaj

Po toj teoriji je najbolje da odmah skočiš s mosta, jer nema svrhe.

Stvar je u statistici i u održivosti, ali ne u onoj održivosti o kojoj nas teroriziraju s televizije ljudi koji jedva da tu riječ znaju točno napisati.

Statistički je mala vjerojatnost da nas udari asteroid, a velika ako nastavimo bez kontrole trovati zemlju da ostanemo bez uvjeta za život. Kada se pogleda životni vijek zemlje, mi ju uspijevamo zatrovati u dijeliću sekunde. Nisam zagovornik da se vratimo u kameno doba, ali niti nekontroliranog zagađenja/trovanja. Problem je najveći u licemjerstvu ljudi (zakonodavaca) koji kažu: "nećemo naftu, nego struju". A poznato je da struja dolazi iz utičnice i skladišti se u kanisterima koji ne zagađuju. Treba imati kontrolu, jer sama snaga bez kontrole, ničemu ne služi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2026 11:47 (Baltzar).
6 godina
HCMAA kaže...

malo ste dosadni sa svim tim brainwashing utjecajima na klimu...priroda našeg svemira su promjene...bez tih promjena nebi bilo ničega...ono izbori se dobijaju na način da vlada ograničava cijenu nafte(glavni uzročnik globalnog zatopljenja) i onda svi licemjeri mudruju oko zelenjave a sa druge strane tresu im se gaće radi tih par centi koji onda lančanom reakcijom izazivaju inflaciju

za ideale se treba žrtvovati...da je pitati ove naše mudrijaše...zlatna medalja  od nabijanja lopte po livadi ili ekologija...već znamo odgovor...ono trudimo se maksimalno pazimo na svoju štetu i onda se desi asteroid(dovoljnoi velik) i Zemlja postade sterilna za život...i onda koja je svrha uopće tog intelektualnog života i svega mudrovanja

Tako smo trebali puštati CFCe u atmosferu pa nek svi pocrkavamo od raka kože, čemu mijenjati kurs.

2 godine

..a da naprave kakvu takvu infrastrukturu na zemlji onda ne bi ni bilo potrebe za satelitima.

Naime, samo kod nas, ako želiš kakav-takav internet moraš, ali baš moraš, koristiti Starlink.. (ne vrijedi za odlikaše u gradovima)

127.0.0.1
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
HCMAA kaže...

Kolega ako ti se da provjeri kakve su temperature bile u Splitu prije 100 godina, pa mi reci da li su danas višlje temperature.

https://klima.hr/razno/publikacije/Motrenja_Gradskog_Meteoroloskog_Observatoriuma_Split.pdf

lp.

8 godina

a kakve su temperature bila u Splitu prije 100000 godina...1000000 godina...10000000 godina i tako dalje

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
7 godina

I Svemir smo uspjeli zagaditi. 

Ovo podsjeća na jednu satiričnu novelu Stanislawa Lema; "Spasimo Svemir!"
https://shelldive.wordpress.com/2020/06/27/uncanny-valley-digest-stanislaw-lems-let-us-save-the-universe/

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2026 2:47 (Al Crane).

1 0 hvala 0
15 godina
HCMAA kaže...

a kakve su temperature bila u Splitu prije 100000 godina...1000000 godina...10000000 godina i tako dalje

Kolega 

100 godina nije daleko, a razlike su dovoljne.

Dostavio sam ti podatke, a ti ne želiš provjeriti.

Lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2026 19:55 (opetzajebancija).
7 godina

Pa, zasjenjenje Sunca iz gornjih slojeva atmosfere moglo bi izazvati i pad površinske temperature, ali to se neće dogoditi tako brzo s obzirom da su oceani već akumulirali goleme količine topline (neki kažu već tempom od 7-8 A-bombi Hirošima tipa u sekundi) - već se vidi da će ovogodišnji El Niño biti monstrumozan, što će se najviše odraziti na vrijeme iduće godine. Pitanje je kako će biljke reagirati na zatamnjenje (ili koliko loše, bolje rečeno), pogotovo fitoplankton, a to će se onda odraziti i na sav ostali živi svijet. Još jedna potencijalno katastrofalna posljedica ljudske nepromišljenosti, i dobar razlog da zaigranim multizilijarderima ograničimo pristup opasnim igračkama.
Ali pomalo je već kasno za sve.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2026 3:12 (Al Crane).

0 0 hvala 1
7 godina
opetzajebancija kaže...
HCMAA kaže...

Kolega 

Lp

Mislim da kolega pokušava reći kako je i ovo aktualno zatopljenje prirodan proces i mi tu ništa ne možemo učiniti, samo nije svjestan podataka koji ne idu tome u prilog.

15 godina
Al Crane kaže...
opetzajebancija kaže...
HCMAA kaže...

Kolega 

Lp

Mislim da kolega pokušava reći kako je i ovo aktualno zatopljenje prirodan proces i mi tu ništa ne možemo učiniti, samo nije svjestan podataka koji ne idu tome u prilog.

Klima se mijenja, i kako su napisao  jednom odgovoru.

Oceani se zagrijavaju površinski i još veći problem je i onaj na nekoliko km dubine. 

Ja se sjećam doba, kada je u Rijeci svake godine padao snijeg. Sada postaje rijedak i u Gorskome kotaru.

Lp.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice