'Savršeni' AI nije dobar jer slabi sposobnost krit

poruka: 6
|
čitano: 4.219
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "'Savršeni' AI nije dobar jer slabi sposobnost krit".
8 godina

da bi se kritičko razmišljanje oslabilo...prvo ga triba imati...a s obzirom na stvrnost koja nas okružuje i događaje...nema ga..ili ga ima u tragovima

recimo ja nemam problem sa prizivom savjesti nego sa prizivom logike i razuma...ali ča meni to vrijedi

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
6 0 hvala 0
18 godina

Kaj ne koristis ispari. To sto nekima nema kaj za ispariti je drugi par carapa.

Linux, Arch Linux.

4 0 hvala 0
19 mjeseci
Re: 'Savršeni' AI nije dobar jer slabi sposobnost
Ne nekima, već velikom procentu populacije. :D

1 0 hvala 0
8 godina
Ante kaže...

Kaj ne koristis ispari. To sto nekima nema kaj za ispariti je drugi par carapa.

Nakon izuma poluge čovjek je izgubio na mišičnoj masi,

a nakon izuma AI, čovjek je izgubio na moždanoj masi.

5 godina

Iz čega ljudski mozak crpi zadovoljstvo, nije posve točno

Ljudski mozak crpi zadovoljstvo iz niza aktivnosti i iskustava koja su evolucijski dizajnirana kako bi potaknula preživljavanje, učenje i povezivanje, a pritom oslobađaju neurotransmitere poput dopamina, serotonina i oksitocina.
Evo ključnih izvora zadovoljstva za mozak:

Povezivanje i društveni odnosi: Mozak je društveni organ i dobiva osjećaj zadovoljstva kroz povezivanje s drugima, ljubav, prijateljstvo i osjećaj pripadnosti.
Estetsko iskustvo i sklad: Mozak preferira obline u odnosu na oštre, ravne ivice u okolini i predmetima, što izaziva osećaj udobnosti i estetskog zadovoljstva.
Učenje i rast: Mozak se preoblikuje pet puta tijekom života, a učenje novih stvari, vježbanje i aktivan rast potiču zadovoljstvo.
Osnovne potrebe (preživljavanje): Središta u mozgu, uključujući hipotalamus, nagrađuju zadovoljstvom aktivnosti neophodne za preživljavanje, kao što su jedenje i disanje.
Mentalna aktivnost: Mozak nalazi zadovoljstvo u rješavanju problema, znatiželji i kognitivnom angažmanu, što je dio njegovog "moćnog računala".

Gemini, da ne moram iz zaboravljive lubanje, uz izostavljene poroke i loše navike.

合気道 五段
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2026 11:49 (Zaporožac).

1 0 hvala 2
18 godina
Arbeit macht frei
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice