Izrazavanje necega u postotcima kada se radi o relativno malim brojevima je samo zavaravajuca praksa. To bi znacilo da 2 prometne sa smrtnim slucajevima u godini narusavaju postotak totalno. Takoder usporedivanje na bazi postotaka za samo jednu godinu nema smisla, jer moze bit da je proble godine bilo obratno pa se sada samo vratila statistika na staro.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zar nije za ocekivat bilo masovno povecanje sigurnosti u prometu od kad su kamere postavljene na skoro svaku banderu u drzavi? Imamo kakvu statistiku za to?
Taj mentalitet neće mene ja znam voziti brzo, neće moje dijete brzo voziti zato što je pametno. I slični ne osviješteni proseri.
A tako i ovo kažnjavanje je neučinkovito i sav taj silni nadzor zapravo prca nevine ljude.
Recimo početkom godine popuših veliku kaznu , znači u petlji sam vozio brzom trakom i deset km/h iznad ograničenja i frajer me guzi te me obiđe s desne strane , te policija u civilnom autu sve snimila i kazni mene 🤯
Onog frajera što me obišao znatno većom brzinom od dopuštene pustiše da prođe.
Te meni policajac priča prispodobe da su im se ljudi žalili da se vozi po brzoj traci te imaju akciju.
Velim ja glupom policajcu, da uopće nisam kriv , da bih tako uvijek postupio, te da tako što vozim na krajnje dopuštenom brzinom po brzoj traci zapravo štitim budale da ne jure i ne poginu.
Moš ti kaznu povećati koliko hoćeš zato što je mentalitet balkanski , krkanski. Tu je zakazao odgoj od roditelja krkana i društva.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Izrazavanje necega u postotcima kada se radi o relativno malim brojevima je samo zavaravajuca praksa. To bi znacilo da 2 prometne sa smrtnim slucajevima u godini narusavaju postotak totalno. Takoder usporedivanje na bazi postotaka za samo jednu godinu nema smisla, jer moze bit da je proble godine bilo obratno pa se sada samo vratila statistika na staro.
Sudeći po priloženom grafikonu, u pitanju je postojani trend laganog pada od 2022. godine. Zapravo, pad je skoro pa konstantan u celom prikazanom periodu, od 2000. naovamo, ako se izuzmu 2020. i 2021. godina (pandemija). Sa 51400 na 19400 u poslednjih 25 godina - zaista nisam očekivao tako značajno smanjenje.
Navodno je u zadnje dvije godine znatno porastao broj automobila u hr pa je očekivano da ima više nesreća.