TLDR; Realno, ali realno za koga je dovoljan ovaj iphone? Za 95% ljudi.
Magsafe mi ne nedostaje, samo uzmeš maskicu koja ima magsafe i to je to.
ja sam na 13mini još uvijek, i do kad bude ok za koristiti ne mijenjam, ne volim velike telefone, i zal mi je kaj nemaju mini u ponudi, ali, ako 17e ima 6,1 zaslon, to nije pre strašno, znači imal budem za kaj zamijeniti. zadovoljan si sa 16e?
Kao sta u tekstu pise : Također, nemojmo zaboraviti da dio korisnika jednostavno ne mari za 120-hercni zaslon, Dynamic Island i dodatne kamere, već samo želi novi iPhone bez plaćanja značajki koje ionako ne bi koristili.
bome ni meni ovo nije bitno i apsolutno mi je nepotrebno kao i velikoj vecini ljudi
Ja nikako ne bi kupio taj mob za toliko novca za ne znam, 700€ ili koliko već košta, suludo mi je to. A da me netko pita, rekao bi mu da super iskustvo moba može imat i sa upla jeftinijim Androidima. Danas je to stvarno više nego ikad jako jako slično i uopće ne mogu reći da je jedan sustav baš superioriniji. A koristim oba. A slično tako i mobiteli danas su baš dosta dobri, ovi od po 300-tinjak eura. Jaz nije toliki koliko je u parama, to sam siguran. Tako da meni je to bez veze, preko 60HZ ne mogu preći, osim da mob košta tipa 150€, nikako. Ako kupuješ normalni iPhone, super, ako ne, kupi nešto duplo jeftinije od ovog.
TLDR; Realno, ali realno za koga je dovoljan ovaj iphone? Za 95% ljudi.
I najveći minus koji bi odbio taj postotak ljudi je sama cijena, jednostavno ga 2+x jeftiniji telefoni gaze.
evo ga opet...gaze ga? jel vama jasno da prosjecnom korisniku to gazenje nije bitno
ne zanimaju nas antutu benchmark i slicne stvari,a ovo o 60 vs 120 isto...imam tablet s 120 hz i iphone s 60..meni je svejedno...
zelim pouzdan mobitel i da ga ne mjenjam 4 godine barem
U njihovim očima, veća cijena znači i automatski da je to profi smartphone. Pa ga često uspoređuju s Androidom i kazu da je iphone puno bolji.
U njihovim očima, veća cijena znači i automatski da je to profi smartphone. Pa ga često uspoređuju s Androidom i kazu da je iphone puno bolji.
Istina, 99% mularije kupuje ajfon jer je to "kul" i sve drugo je totalno nebitno, jer mora bit jabukica na stražnjoj strani.
a mi stariji? ja korisnik flagship uredaja i to samo samsunga presao i ne vracam se...zadnji mi je bio s21
uvijek iste predrasude imate
evo ga opet...gaze ga? jel vama jasno da prosjecnom korisniku to gazenje nije bitno
ne zanimaju nas antutu benchmark i slicne stvari,a ovo o 60 vs 120 isto...imam tablet s 120 hz i iphone s 60..meni je svejedno...
Da sam ciljana skupina navedenog telefona uzeo bih budget xiaomi od kojih 200-300 eura, a ne "budget" telefon od 700-800 eura namijenjen prosječnim korisnicima koje gore navedeno ne zanima. Nisi shvatio kolega što sam htio reći, mene ne zanima benchmark i sl... Ja telefon mijenjam svakih xy godina, odnosno nedavno sam prešao sa ip11 na ip 16 i to samo zato kaj je igrom slučajne nesreće 11 nastradao. Prosječnom korisniku koji surfa, koristi whapp, malo kameru i možda mail u tom slučaju ne treba telefon od 700-800 eura i da ga onda još neto naziva budget opcijom, 120hz nije nužno potrebno, ali je svakako ugodnije za oči, tako da kako god da okrenem i da me zaboli ona stvar za neku dugogodišnju podršku opet bih birao xiaomi od 200-300 eura.
Onaj tko želi mobitel bez brige i pameti i da ga traje, plati taj iPhone. Onaj tko ga je koristio zna dobro zašto je takva cijena.
Uostalom, na Njuškalu će ih se dati naći kroz mjesec dana nove neraspakirane za oko 500 eura kao sto je bio slučaj s iPhoneom 16e.
Onaj tko želi mobitel bez brige i pameti i da ga traje, plati taj iPhone. Onaj tko ga je koristio zna dobro zašto je takva cijena.
Uostalom, na Njuškalu će ih se dati naći kroz mjesec dana nove neraspakirane za oko 500 eura kao sto je bio slučaj s iPhoneom 16e.
s kinezom od 200€ sigurno ne, no recimo jedan Šaomi od 400€(svejedno koji) je guženje tesko
#fsb
Prosečnog korisnika verovatno ne zanima ni da li uređaj košta 700 ili 300-400€? Jedini razlog da neko da toliko novca za ovakav uređaj je taj što "mora" imati iPhone.
hahah pa ne usporedujes a klasu s iphonom...samo s serija
Prije par dana kolegici u firmi pomagao sam instalirati ad-blocker na iPhoneu.
To je takva frustracija za korištenje da ne mogu shvatiti kako ga svi hvale. Nevjerojatno nelogično i "naopako".
Nema nešto tako elementarno kao "back" gumb. Neću dalje.
Pa vi sad lupajte TD-ove.
Life is jazz. Play it cool.
Prije par dana kolegici u firmi pomagao sam instalirati ad-blocker na iPhoneu.
To je takva frustracija za korištenje da ne mogu shvatiti kako ga svi hvale. Nevjerojatno nelogično i "naopako".
Nema nešto tako elementarno kao "back" gumb. Neću dalje.
Pa vi sad lupajte TD-ove.
koristio 15 godina android i sekunda mi trebalo za prilagodbu...ne znam
nema back gumb...sve si rekao,evo ti prst gore za ovo
To ti je na tragu starih prica tipa imao sam andorid od 100 eur i to je tesko smece pa sam morao kupiti iphone od 1500 EUR. Mora se opravdati "investicija".....
To ti je na tragu starih prica tipa imao sam andorid od 100 eur i to je tesko smece pa sam morao kupiti iphone od 1500 EUR. Mora se opravdati "investicija".....
ko se kome danas treba opravdavat?
btw moji andoridi su bili skuplji od iphona,tako da sam smanjio troskove ,i koristit cu taj isti barem 5 godina
ali to uopce nije bitno
btw moji andoridi su bili skuplji od iphona,tako da sam smanjio troskove ,i koristit cu taj isti barem 5 godina
ali to uopce nije bitno
Ja osim par preklopnih modela Samsunga iskreno ne nađem niti jedan drugi skuplji od npr iPhona 17 pro max, plus to da svakom Androidu za pola godine cijena padne sigurno za 20-30%, ajfonu skoro pa ništa!
ali to uopce nije bitno
Ja osim par preklopnih modela Samsunga iskreno ne nađem niti jedan drugi skuplji od npr iPhona 17 pro max, plus to da svakom Androidu za pola godine cijena padne sigurno za 20-30%, ajfonu skoro pa ništa!
i performanse mu padnu za toliko posto :D
ma ja obicne verzije koristim,ne zanimaju me pro max,to je za moje potrebe bacanje para,a fold i flip verzije ne zelim nikada
Ma može, pa kako ne? To jeste ista klasa samo što je Apple brand i to masno naplaćuje. Ja ne kažem da je ovo loš mob, samo da je preskup. Po meni je 60Hz neoprostivo za mob koji nije bagatela u 2026.
Top iPhone i nije preskup jer plaćaš top mobitel. Ovo nije "top" mobitel, pa ni top "mid range", da tako kažemo, pa ga onda tako ne treba ni plaćati toliko.
Imam preko firme sve te mobitele (kako mi koji treba), kao i Mac, Windows laptop i slično tako da sad definitivno imam puno iskustva s time. Vremena kad je iOs bio zakon vs Android su davno iza nas, a vrlo slično i za razne mobitele vs iPhone. Pa sad, kako tko hoće, samo kažem svoja iskustva.
Koristim iPhone, ali ne bi nikako dao za njega 1200€ ili koliko je već novi.
Fascinantno je koliko su tech ljudi opsjednuti sa 60Hz a da pitaš nekoga iz ciljane publike koji kupuju 17e ne bi uopće znao o čemu pričaš.
60Hz je sasvim uredu, do prije par godina smo svi imali monitore od 60Hz i igrali na njima bez ikakvih problema, sada odjednom ne možemo skrolati na Facebooku bez 120Hz.
Pa oke stavi 60hz jer nije bitno i ostale karakteristike slabe jer nije bitno za ciljanu publiku, ali 700 eura nisu mali novci.
Za 700 eura postoje vec neka ocekivanja.
Sve je stvar toga kolko mobitel košta.
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Nekome vrijedi te novce dati kad zna da će idućih 6-7 godina dobivati iOS updateove. Vrijedi mu dati te novce kad zna da će u globalu taj uređaj raditi isto kao i prvog dana da će mu samo trebati mijenjati bateriju.
Dosta tih QualityOfLife stvari Apple ima koje drugi proizvođači često ne rade nego napumpaju mobitel speckama i to je to.
Nekome vrijedi te novce dati kad zna da će idućih 6-7 godina dobivati iOS updateove. Vrijedi mu dati te novce kad zna da će u globalu taj uređaj raditi isto kao i prvog dana da će mu samo trebati mijenjati bateriju.
Dosta tih QualityOfLife stvari Apple ima koje drugi proizvođači često ne rade nego napumpaju mobitel speckama i to je to.
Sa pixel 10a ces dobit slican mobitel za 200 eura manje sa puno boljim ekranom.
Dobivaš update, OS je super.
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Po meni neoprostivo danas ići na manje. Ili smanjiti cijenu na nekih realnijih 300€.
Mislim ono 5 godina i Xiaomi ?!?
Btw, imao prije i iPhone, ok mob, ali za išta mrvicu ozbiljnije - samo Android može.