Može li AI stvarno stvarati videoigre? Googleov Pr

poruka: 3
|
čitano: 1.629
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Može li AI stvarno stvarati videoigre? Googleov Pr".
17 godina

Musk opet lupa, kao i obično. Sljedeće godine neće, to je 100% sigurno, ali jednako je tako sigurno da jednom u budućnosti hoće.
Možda je Musk zapravo toliko napredan lik da mentalno živi 5-10 godina u budućnosti pa ono što je njemu sljedeće godine meni dolazi tek za 8?

Gledam te!

4 1 hvala 0
10 godina

Mene u stvari više zanima in-game Ai, koliko se on koristi ili je sve to skupa i dalje na razini igara u pred-AI razdoblju. Npr. ima li kakva igra koja koristi ai na način da uči od igrača i prilagođava mu se u idućem levelu? I ima li to smisla? Samo da se razumijemo, nisam neki gamer, za mene su dometi Age of Empires I, II, III i COD 2, znači i ja sam (malo) obsolete, ali bi mi bio zanimljiv ovakav novi pristup u igrama da koriste napredan AI. 

2 0 hvala 0
17 godina
Re: Može li AI stvarno stvarati videoigre? Googleo
vedri2 kaže...

Mene u stvari više zanima in-game Ai, koliko se on koristi ili je sve to skupa i dalje na razini igara u pred-AI razdoblju. Npr. ima li kakva igra koja koristi ai na način da uči od igrača i prilagođava mu se u idućem levelu? I ima li to smisla? Samo da se razumijemo, nisam neki gamer, za mene su dometi Age of Empires I, II, III i COD 2, znači i ja sam (malo) obsolete, ali bi mi bio zanimljiv ovakav novi pristup u igrama da koriste napredan AI. 

Ovo je nešto što i mene jako zanima. Izgleda da je općenito inteligencija protivnika u igrama i dalje jako zastarjela i kao da se i ne pokušava napraviti bolje. 

Sjećam se vremena iz 2005. godine kada je izašla igra F.E.A.R i tada je imala jedan od boljih AI-eva u FPS igrama. Neprijatelji se u prilagođavali terenu, situaciji, i konstatno su pokušavali nadmudriti igrača. Isto se sjećam gušta igrajući stalkera i osjećaja kako je sve bilo "živo" u igri. 

I sada kada imamo AI, nemamo novih projekata (ili barem nisam čuo) da to iskoriste do maximuma.

Stoja
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice