Tesla gasi proizvodnju Modela S i X kako bi se pos

poruka: 15
|
čitano: 3.977
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tesla gasi proizvodnju Modela S i X kako bi se pos".
17 godina
Pa auti mu se ionako ne prodaju ko nekad.
Ili će ponovo potaknuti prodaju tih modela automobila i praviti se kao da se ništa nije dogodilo ili će uspjeti s robotima ili će propasti, u svakom slučaju nema što izgubiti.
Gledam te!

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Tesla gasi proizvodnju Modela S i X kako bi se
Veliki Brat kaže...
Pa auti mu se ionako ne prodaju ko nekad.
Ili će ponovo potaknuti prodaju tih modela automobila i praviti se kao da se ništa nije dogodilo ili će uspjeti s robotima ili će propasti, u svakom slučaju nema što izgubiti.

A nije da mu je pao promet 40% nego 8%... Također, ima tu nekih i realnih razloga zašto se događa ta stagnacija tj. mali pad poput refresha najpopularnijeg modela za kojeg se znalo da izlazi što je kočilo prodaju prvih par mjeseci u godini.

Uglavnom, za Model S i X je ovo i očekivano jer se već godinama slabo prodaju otkad su izbacili Model 3 i Y. Kako će to utjecati na njihovu prodaju, nisam siguran. Rabljenima će sigurno u kratkom roku pomoći da zadrže cijenu, dok bi dugoročno (10+ godina) moglo biti škakljivo zbog dijelova.

17 godina

Tesla tone i ove godine budu u debelom minusu jer svi zivi prodaju EV modele te ne bude potraznje za carbon credits kao proslih godina.
Prosle godine je sva dobit koju su ostvarili dosla od carbon credits.
Ove godine stizu njemacki auti koji su po svemu bolji od Tesle a kineski su od uvijek bili bolji po svemu te stvarno nema smisla uzeti Teslu. Tesla punjaci su otvoreni za sve tak da ni ne trebate Teslu da bi punili i ne vidim razlog za kupnju auta koji je losiji od konkurecije. Sporo se puni i konkurecija se puni ispod 20 minuta dok Tesla treba vise od 30 minuta, nema 360 kameru, nema hud, nema Android auto, nema Apple Car play, nema 22kW punjenje za po doma, nema parkirne senzore, nema V2G ili V2L uglavnom Tesla je trenutno najlosiji EV na trzistu.
Kao vlasnik novog Y koji je solidan ali ni blizu konkurenciji mogu sa 100% sigurnoscu reci da mi ne pada na pamet ponovo uzeti Teslu.

S je ruzan, a X je gimmick auto. Prodaja je nikakva i da postoji potraznja sigurno ne bi prestali prodavat. Cybertruck je fail stoljeca te samo influenceri i cobani voze to ruglo.

Meni je fascinantno kak dionica jos uvijek nije u slobodnom padu i koliko ljudi pusi price koje Musk prodaje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2026 15:34 (NEW_MAN).
15 godina
Pa dobro, nije da je Musk ikad zaista prodavao aute, uvijek mu je glavni proizvod bio hype, ili, kak' bi mi rekli, magla...
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2026 15:40 (Conrad).
Moj PC  
5 0 hvala 0
5 godina
Preskačeš dva najvažnija razloga pada prodaje Tesle....
17 godina

Mene više zanima tko će kupovati te "silne milijune" robota i u koju svrhu će se koristiti.

US vojska, policije, vlada?

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
NEW_MAN kaže...

Ove godine stizu njemacki auti koji su po svemu bolji od Tesle a kineski su od uvijek bili bolji po svemu te stvarno nema smisla uzeti Teslu. Tesla punjaci su otvoreni za sve tak da ni ne trebate Teslu da bi punili i ne vidim razlog za kupnju auta koji je losiji od konkurecije. Sporo se puni i konkurecija se puni ispod 20 minuta dok Tesla treba vise od 30 minuta, nema 360 kameru, nema hud, nema Android auto, nema Apple Car play, nema 22kW punjenje za po doma, nema parkirne senzore, nema V2G ili V2L uglavnom Tesla je trenutno najlosiji EV na trzistu.

Po svemu bolji? Infotainment im je svima za Q. Svima. Redom.

Sporo se puni? Tko to ima doma 22kW snage instalirano? 0.1% kućanstava? Nebitna mi je brzina punjenja jer ga ionako punim po nižoj tarifi tj. solarima dok mi auto stoji parkiran doma 90% vremena. Ako toliko putuješ da ti 11kW nije dosta dok puniš doma po noći onda možda EV nije za tebe.

Nema 360 kameru? Prihvaćam da ti smeta, ali i dalje vidiš sve strane auta na kamerama pri parkiranju.

Tesla punjači nisu otvoreni za sve niti će biti do čini mi se 6.mj 2027. godine (svi oni koji su izgrađeni prije nekog datuma u 2024.). Čak i da jesu, iskustvo punjenja na Tesla punjačima je 16x bolje od svega ostalog dostupnog na tržištu. Osim onog glavnog - besprijekorne integracije, to su punjači na koje možeš računati da rade i da je stanje stvarno onakvo kakvo ti piše u aplikaciji. Nisam jednom došao na ELEN i Petrol koji "rade" te ostao popišanih gaća.

Za V2G i V2L se slažem. Želio bih to vidjeti u svojem sljedećem autu i Tesli to fali. Primjerice, MG i BYD su to super odigrali.

Nazvati Teslu najlošijim EV na tržištu može samo ... neupućena osoba, da ne kažem nešto drugo. Nisu bezveze u Top3 najprodavanija auta/EV općenito zadnjih par godina. Zašto? Jer za pare koje Tesla prodaje svoje Modele 3 i Y konkurencija nema ništa iole relevantno za ponuditi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2026 17:41 (Ferritin).
17 godina
NEW_MAN kaže...

Ove godine stizu njemacki auti

Njemački i drugi europski EV su razlog loše popularnosti EV-a. Malo opreme, malo snage, užasan infotainment i super prevelika cijena. Razumijem to jer ne žele sami sebi srati u tanjur. U ICE proizvodnju im se doslovce slijeva lova, a u razvoj ulažu minimalno. Nitko normalan ne želi biti konkurencija sam sebi. 

Rentao sam prije dvije godine ID.7 desetak dana. Da ne nabrajam ostale stvari, radilo se o autu od 70 tisuća eura koji je imao ručno podešavanje sjedala, a ubrzanje do 100 mu je bilo 8 sekundi. Mislim da bi u Kini zbog takvog proizvoda netko bio strijeljan.

I sad su još izlobirali produženje roka za ukidanje ICE 2035. I to razumijem, kapital plaća politiku. 

Nadao sam se jeftinim kinezima, ali i zato je EU našla "lijek".

BTW, Tesla je odnosu na bilo koji europski EV svemirski brod.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2026 13:43 (DexCro).
4 godine
NEW_MAN kaže...

Tesla punjaci su otvoreni za sve tak da ni ne trebate Teslu da bi punili...

Nisu.

Određeni Tesla punjači otvoreni su za vozila koja nisu Tesla. U Hrvatskoj je šest Tesla punjača otvoreno za vozila koja nisu Tesla:

https://www.tesla.com/hr_hr/findus?bounds=46.69355347729067%2C22.67027650781248%2C42.701429460783665%2C12.123401507812481&filters=open_to_all_evs_superchargers

Pitaj me kako znam.

Ferritin kaže...

Za V2G i V2L se slažem. Želio bih to vidjeti u svojem sljedećem autu i Tesli to fali.

​Model Y Performance (Juniper/2026) ima V2L, moguća su buduća proširenja na V2H/V2G s Powerwallom.

Ostali (Model 3, S, X, Y) nemaju V2G podršku, V2L je moguć preko adaptera (koji nisu službeni Tesla proizvod).

Većini vjerojatno nebitno, Tesla Cybertruck ima potpunu podršku za V2L, V2H i V2G.

Magia Posthuma
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2026 1:26 (Vampir001).
7 godina
TomoR kaže...

Mene više zanima tko će kupovati te "silne milijune" robota i u koju svrhu će se koristiti.

države koje imaju problem sa demografijom...zamisli...kod nas sve ukruhe zamjeniti robotima...100 puta veća učinkovitost...ne štrajkaju

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
17 godina
HCMAA kaže...
TomoR kaže...

države koje imaju problem sa demografijom...zamisli...kod nas sve ukruhe zamjeniti robotima...100 puta veća učinkovitost...ne štrajkaju

Za početak treba zamijeniti državne funkcionere i beskorisne birokrate...

scientia est potentia
5 godina
15 godina

Ovo je doslovno problem koji se riješi u 10min na praznoj cesti i upućeni vozači Teslinih auta to znaju.

Gore je kada dođeš kod nas na tehnički i osoba koja nikad nije sjela u EV ti krene lomiti auto jer ne znaju ubaciti u neutral nego ti okreće valjke dok si pod ručnom pa mu moraš jebavat majku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2026 22:11 (Ferritin).
5 godina
Ferritin kaže...

Ovo je doslovno problem koji se riješi u 10min na praznoj cesti i upućeni vozači Teslinih auta to znaju.

Gore je kada dođeš kod nas na tehnički i osoba koja nikad nije sjela u EV ti krene lomiti auto jer ne znaju ubaciti u neutral nego ti okreće valjke dok si pod ručnom pa mu moraš jebavat majku.

Znači - piše da je problem u lošem odabiru materijala u proizvodnom procesu. Baš me zanima kako se "riješi u 10 minuta na cesti"

7 godina
Gallu kaže...
Ferritin kaže...

Znači - piše da je problem u lošem odabiru materijala u proizvodnom procesu. Baš me zanima kako se "riješi u 10 minuta na cesti"

za 10 minuta na cesti

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice