EU: Neograničen radio spektar da, pritisak na Goog

poruka: 6
|
čitano: 2.123
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "EU: Neograničen radio spektar da, pritisak na Goog".
20 mjeseci

Zakon također omogućuje vladama produljenje roka za zamjenu bakrenih mreža optičkom infrastrukturom do 2030. godine...

ROTFL.. 

Spavate li mirno teleoperateri..no, ne brinite, to se vas ne tiče, pogotovo ne ovdje u Absurdistanu!

Za zamijenit bakar u ovih 80% područja trebat će vam samo 120 godina, koliko vam je trebalo da ga i uvedete.

127.0.0.1
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2026 14:29 (yoko999).
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
Re: EU: Neograničen radio spektar da, pritisak na
yoko999 kaže...

Zakon također omogućuje vladama produljenje roka za zamjenu bakrenih mreža optičkom infrastrukturom do 2030. godine...

ROTFL.. 

Spavate li mirno teleoperateri..no, ne brinite, to se vas ne tiče, pogotovo ne ovdje u Absurdistanu!

Za zamijenit bakar u ovih 80% područja trebat će vam samo 120 godina, koliko vam je trebalo da ga i uvedete.

ako te veseli u mom stanu u minhenu (2012. godiste) su provukli coax kroz cijeli stan.

let that sink in..

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
20 mjeseci

Pa po kući i nije problem bakar, pa optiku niti ne možeš direktno spojiti u uređaje, a  i nije o tome bio tekst.

Tekst i moja opaska su se vezali za infrstrukturu do kuće, a smijeh je bio upućen tome da se to kod nas neće nikad desiti, može EU laprdati koliko hoće. 

Dok će normala biti 10Gbit, kod nas će još uvijek gurati bakar sa 10Mbit/0,5 i onda se svi čude kako smo zaostali i na dnu EU po svemu.

Ja jednostavno ne vidim da će se išta promijeniti kod nas do 2030., ne dok se razglaba o Tonsonima, partizanima itd itd..a glavne probleme se gura pod tepih ili se čeka da ih netko deveti riješi za nas..

da, zaboravio sam napomenuti, da će tih 10Mbit cijeniti u rangu sa 10Gbit, jer mogu i zašto ne bi. ;)

127.0.0.1
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2026 12:35 (yoko999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Dobro ako netko dobije i 10 a ne jedva 4 Mbita.
10 godina
yoko999 kaže...

Pa po kući i nije problem bakar, pa optiku niti ne možeš direktno spojiti u uređaje, a  i nije o tome bio tekst.

Tekst i moja opaska su se vezali za infrstrukturu do kuće, a smijeh je bio upućen tome da se to kod nas neće nikad desiti, može EU laprdati koliko hoće. 

Dok će normala biti 10Gbit, kod nas će još uvijek gurati bakar sa 10Mbit/0,5 i onda se svi čude kako smo zaostali i na dnu EU po svemu.

Ja jednostavno ne vidim da će se išta promijeniti kod nas do 2030., ne dok se razglaba o Tonsonima, partizanima itd itd..a glavne probleme se gura pod tepih ili se čeka da ih netko deveti riješi za nas..

da, zaboravio sam napomenuti, da će tih 10Mbit cijeniti u rangu sa 10Gbit, jer mogu i zašto ne bi. ;)

Kod mene je prvi provukao optiku jedan manji operater(4tel) nakon njega Tcom

Tak da su dva opticka kabla na stupovima. 

Na 4tel sam i optika ide skroz do rutera. 

Negdje se guraju sa tim kablovima, a negdje nece bit jos 20 godina

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
20 mjeseci

Santana , upravo to. Zato i smatram da je nemoguće da će se išta promijeniti do 2030., a EU može laprdati svoje nebuloze.

Da bi se to završilo 2035. ili 2030. trebalo se početi sa ruralnim područjima još prije 5 godina, a počet će se 2029. ako i onda.

Prikazat će da su povezali na optiku 2-3 općine i naglasiti da su povezali sve i izbacili bakar. Tako to uvijek i biva u ovoj tunguziji.

A to što ljudi da bi imali kakvu-takvu vezu prema internetu odlaze Musku kao  jedinoj alternativi, jb se nekome.

Nažalost, i Starlink je to vidio da smo na razini sa Kenijom i Gabonom po infrastrukturi zato i jest kod nas 50€/mj priključak, dok je u ostalim zemljama EU od 30-40.

Pametnome dosta.

Znam da je svima u interesu zarada, ali nije država samo 4-5 gradova.

Ja znam barem 50-60 kućanstava koji su migrirali Musku budući ovo što naši nude nije ni za 2010. godinu, a cijene u rangu ili čak i veće od Starlinka...

127.0.0.1
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2026 9:16 (yoko999).
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice