Nekad je koštao gotovo kao VW Golf II: danas je to

poruka: 10
|
čitano: 8.559
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nekad je koštao gotovo kao VW Golf II: danas je to".
18 godina

Ta 1999 je bila sveopći bum. 

Bio je mislim 10-ti mjesec kada sam potpisao ugovor kod Vipneta.

Još koristim isti broj.

Jedinstveni osjećaj dok si na vrhu brda i razmišljaš.. "ja sad mogu nazvati doma".  Stvarno osjećaj koji se ne zaboravlja.

U sjećanju mi je ostala 2000g, kada sam se ložio na jednu gospođicu koja je isto imala mobitel. 

Brutalan račun u jednom mjesecu zbog sms poruka. Koliko me sjećanje služi, 60 lipa po poruci.

Mogao si za jedan sms popit kavu u kafiću.  A ja joj šaljem i šaljem sms-e

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
10 0 hvala 2
16 godina

Ma hajde jednom se živi. Kao da nismo svi slali SMS gospođicama koje žive kilometar od nas ili zvali dame koje imaju problema sa disanjem dok razgovaraju telefonom. Uvijek sam mislio da žive na Novoj Gvineji koliki je račun dolazio. 

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

6 0 hvala 0
7 tjedana

Za onu prvu Nokiu koja je valjda bila teška pola kila, trebao si nositi i oružani list. 

typing... scrolling...
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
moderator

Mi smo u početku imali jedan mobitel u firmi, pa tko je išao na teren ili trebao biti lako dostupan, uzimao ga je sa sobom. 

...
Moj PC  
7 0 hvala 1
18 godina

1992. je moj Dancal Logic (onaj koferčić) koštao stvarno malo manje od mog Golfa.

Negdje cca 14 vs 15 tisuća maraka (koliko me pamćenje služi).

1 0 hvala 0
18 godina

Tad nitko nije mogao ni slutiti da će telefoniranje postati najmanje korištena mogućnost mobitela danas...
A i fenomen je kako nas je naposljetku udaljio, a ne približio. 

Kad se sjetim tog slanja SMS-a, pošaljem tri poruke, jedna stigne...ali pare se nemilosrdno skidaju. 

2 0 hvala 0
12 godina
Re: Nekad je koštao gotovo kao VW Golf II: danas j
torrente kaže...

Ta 1999 je bila sveopći bum. 

Jedinstveni osjećaj dok si na vrhu brda i razmišljaš.. "ja sad mogu nazvati doma".  

sjećam se toga, svi su imali mobitel u to vrijeme... meni je osobno bio osjećaj dok razmišljam - mene svatko može dobiti gdjegod bio, užas

i to je ono što me odbijalo do srži, da kad odem nekud, da me svaka p***a može naći i nazvat da se vratim doma

zato sam se odupirao još godinama i godinama kasnije kad su ama baš svi imali mobitel, imao sam i lokal u to vrijeme i sveukupna obrana od faking uređaja kojim me svi mogu naći je bio - sve sam vam osigurao, imate kavu, imate konjak, lozu i travu, imate svu cugu koja se troši ujutro, koji kujac bi vama ja trebao biti dostupan 24 sata na dan... sve te 'hitne' stvari poput netko je umro, evo inspekcije, netko se potukao u kafiću, ništa od toga meni u to vrijeme nije bilo vrijedno da budem dostupan 24 sata na dan

dan danas žalim za vremenom kad to sranje nije postojalo

prvi mob mi je bio ona sonijeva cigla x-nešto-1000 gdje si na poziv odgovarao podizanjem gornjeg dijela moba - slušalice, faking cigla stara tada 7-8 godina na koju su se svi smijali, a meni je jedino bilo bitno da mi cigla posluži kao izlika što sam je ostavio u autu, jer je preteška za nosit u džepu i to je kao bio razlog zašto se ne javljam kad me zovu

17 godina
Old Iggy kaže...

1992. je moj Dancal Logic (onaj koferčić) koštao stvarno malo manje od mog Golfa.

Mislim da nije toliko, koliko se ja sjećam, jer je on došao malo kasnije na tržište, to je bio prvi 'handy' (sa malom jedinicom) kod nas, a koferčići su bili prvo maxxon carry phone kojeg smo mi uzeli čim je pala cijena (on je koštao 14ak tisuća maraka, mi smo ga uzeli u drugom valu godinu nakon izlaska za nekih 6000 maraka), a onda je još došao onaj blesavi Benefon koferčić što se mogla slušalica odvojit i pričat na par metara od baze. Dancall je bio tek treći ak se ne varam, ima tu godina, al znam da su maxxoni bili prvi, u onom haosu je stari odmah otišao i uzeo čim je nastupilo ono prvo primirje, negdje u 1/92 ovdje kod nas na 1.crti samo da imamo sredstvo komunikacije sa ostatkom familije.

Onda su poslije tamo 95e ili čak kasnije, ne sjećam se više, došle one nokie 440 i 540 na koje smo bili prisiljeni prijeći, jer su maxxone i dancalle oduzimali zbog 'nekompatibilnosti' a zapravo su nas po prvi put prisilili na ugovorne obveze i mijenjanje uređaja koje su oni potom ugrađivali u svoja terenska vozila. Doslovno nakon toga nije bilo pande, unića i ostalog htovog voznog parka koji nije imao ugrađen maxxon i dancall unutra. A mi smo pod krinkom ugovorne obveze i modernijih uređaja dobili te nokie koje su imale doslovno duplo lošiji signal. Ali su bile klasični 'handy', tj mob za u ruku, a ne 'koferčić' od 2kg. Doduše naspram današnjih mobitela bile su ogromne, ali naspram tadašnjih kofera, te nokije su bile 'mini'.

18 godina
jopis kaže...
Old Iggy kaže...

Mislim da nije toliko, koliko se ja sjećam, jer je on došao malo kasnije na tržište, to je bio prvi 'handy' (sa malom jedinicom) kod nas, a koferčići su bili prvo maxxon carry phone kojeg smo mi uzeli čim je pala cijena (on je koštao 14ak tisuća maraka, mi smo ga uzeli u drugom valu godinu nakon izlaska za nekih 6000 maraka), a onda je još došao onaj blesavi Benefon koferčić što se mogla slušalica odvojit i pričat na par metara od baze. Dancall je bio tek treći ak se ne varam, ima tu godina, al znam da su maxxoni bili prvi, u onom haosu je stari odmah otišao i uzeo čim je nastupilo ono prvo primirje, negdje u 1/92 ovdje kod nas na 1.crti samo da imamo sredstvo komunikacije sa ostatkom familije.

Onda su poslije tamo 95e ili čak kasnije, ne sjećam se više, došle one nokie 440 i 540 na koje smo bili prisiljeni prijeći, jer su maxxone i dancalle oduzimali zbog 'nekompatibilnosti' a zapravo su nas po prvi put prisilili na ugovorne obveze i mijenjanje uređaja koje su oni potom ugrađivali u svoja terenska vozila. Doslovno nakon toga nije bilo pande, unića i ostalog htovog voznog parka koji nije imao ugrađen maxxon i dancall unutra. A mi smo pod krinkom ugovorne obveze i modernijih uređaja dobili te nokie koje su imale doslovno duplo lošiji signal. Ali su bile klasični 'handy', tj mob za u ruku, a ne 'koferčić' od 2kg. Doduše naspram današnjih mobitela bile su ogromne, ali naspram tadašnjih kofera, te nokije su bile 'mini'.

Bio je i Dancallov "kofer", mislim da je bio model TR1111. Imali smo i Carryphone (on je bio integriran s autom i nešto skuplji). Vidim da nam je namjena i svrha nabave bila ista.

Dancalova "ciglica" je bila fora, no došla je kasnije. Mi smo krajem '95. (opet, ako se ne varam), ušli u GSM "pilot", to nam je bio SF, manji uređaji, bolji signal, oni Siemensi su bili čudo. 

16 godina

Sjećam se prvog poziva putem mobitela, bilo je to 1990. ili 1991. za vrijeme utrke Ina Delta Rally-ja. Ovi iz organizacije imali su jedan ogroman Maxonov model, na prvi pogled činilo mi se kao da je riječ o telefonskoj slušalici koja je spojena na automobilski akumulator. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice