Zbog burne reakcije korisnika Firefox će imati "ki

poruka: 11
|
čitano: 5.080
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zbog burne reakcije korisnika Firefox će imati "ki".
2 mjeseca

Ja i sada prvo guglam , pa onda pitam AI. Tako da je ova odluka za Firefox potpuno opravdana. Tko hoće AI fičure , neka ih sam uključi...

typing... scrolling...
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: Zbog burne reakcije korisnika Firefox će imati
Ma firefox je prošlo svršeno vrijeme.
Koristim ga više od 15, možda 20g. Vrime je da se prebacim na nešto drugo, možda brave ili vivaldi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ladybird je buducnost.

Ne mogu docekati.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.

0 0 hvala 1
14 godina
Crljo kaže...
Ma firefox je prošlo svršeno vrijeme.
Koristim ga više od 15, možda 20g. Vrime je da se prebacim na nešto drugo, možda brave ili vivaldi.

zasto? koristim ga i ja otprilike, ali ja ne mogu tek tako preci na drugi browser, firefox ima sve sto mi treba, a i jednostavno navikao na sve ovdje. 

volio bih da i ja mogu tek tako switchati kao neki drugi. 

sad sam bacio sneak peak na taj ladybird, i na prvi mi tukne UI na Appleov Safari. 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
17 godina
Ma ima sve više i više nekih sitnica koji mi dižu živce, ne znam da li je tako i drugima.
12 godina
I sad se može sve AI pogasiti. Odnosno ono što je trenutno dostupno. Tako da nije problem. Firefox i dalje rula.
Nadglednik dina
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Izgleda da će vrlo brzo postati normalna pojava da u softveru možeš "ugasiti" AI.
Ljudi se sve više boje i gnušaju guranja AI-a posvuda.
Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
moderator
Entry Point kaže...
I sad se može sve AI pogasiti. Odnosno ono što je trenutno dostupno. Tako da nije problem. Firefox i dalje rula.

Poanta je u tome da moraš gasiti AI tamo gdje da u prvom redu ne bi trebalo ni biti. Firefox je iznevjerio povjerenje svojih korisnika (odnedavno sam i ja ponovno korisnik Firefoxa, ovaj put pod Linuxom, tako da se to odnosi i na mene).

Kill-switch ne vraća povjerenje, nego upravo suprotno - uzrokuje trajnu atmosferu nepovjerenja, jer kill-switch jednog dana mogu ukloniti, mogu ga s nekom nadogradnjom deaktivirati iako je bio aktiviran (kao što to Microsoft često čini u Windowsima - isključiš nešto i onda ti to ponovno nakon nadogradnje uključi ili instalira). Osim toga, ako je AI ugrađen u Firefox, to će, ovisno o implementaciji, imati određene posljedice i ako se aktivno ne koristi u obliku veće izvršne datoteke, većeg zauzeća RAM-a i potencijalno sporijeg rada (možda samo marginalno, ali ipak). Jedino što bi moglo vratiti povjerenje u Firefox je Firefox ostaviti bez AI-a i imati paralelnu verziju Firefoxa (tipa Firefox AI), a to se neće dogoditi, jer je cijela poanta svim korisnicima nametnuti AI (a tek oni upućeniji će ga deaktivirati).

15 godina

prijeđite na Waterfox i nećete imati taj problem: https://www.waterfox.com/blog/no-ai-here-response-to-mozilla/

0 0 hvala 0
17 godina

-povjerenje korisnika? .. smiješno, već više godina nepostojeće.. tj ff još ima opravdanje, novac, praktički jedini prihod mu je od googlea za podatke koje browser skuplja-šalje.. dok je ovo s aijem samo evolucija-trend svih..

-tko će što koristiti, neće zbog ovakve sitnice promijeniti mišljenje ili naviku.. a ako i poželi, pitanje je samo dana novog razočarenja-povjerenja, jer realno svi to rade, rade za novac...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

4 0 hvala 0
10 godina
Za sad je Brave moj favorit.
Imam i Edge (za sad kao defaultni, ali ne još dugo). Imam i FF i Chrome ali ih koristim jako rijetko i samo kad moram.
Brave se pokazao odličnim. Naglasak je na privatnosti i blokiranju trackera i reklama. Preporučujem!
Life is jazz. Play it cool.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2025 18:10 (Macumba).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice