Ne bacajte stari mobitel, donosimo 5 genijalnih na

poruka: 32
|
čitano: 18.304
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ne bacajte stari mobitel, donosimo 5 genijalnih na".
17 godina
Re: Ne bacajte stari mobitel, donosimo 5 genijalni
raychica kaže...
Gnjavator kaže...
raychica kaže...
kućna nadzorna kamera je zapravo loša ideja. baterija bi s vremenom počela bubriti zbog stalnog napajanja i pregrijavanja uređaja što bi predstavljalo rizik za požar.

ista stvar kao i kada bi ga koristili kao hot spot 24/7, 365 dana u godini, sa stalnim napajanjem.

Ja bome ne znam nijedan mobitel da nastavlja punjenje toliko da se prepuni i riskira eksplozija i pošar kada se baterija napuni... glupost. A znam neke koji su mobitel koristili za hot spot i duže od godinu dana pa nikad problema - ono kad si podstanar a ruter koji imaš radi lošije od mobitela pa na kraju staviš mobitel kao prvremeno rješenje koje ostane trajno dok ne preseliš.

ja govorim o 24/7, 365 dana u godini hotspota - iz svog iskustva. 3 nabubrene baterije, 2 mobitela, svaka baterija po godinu dana prije nego što je nabubrila - jer su 5G modemi preskupi, a stari mobiteli s 5G-om koji mi ne trebaju - iskoristivi.
zato sam 3 godine koristio hotspot 24/7, spojen na router koji je služio kao home network. i na kraju sam ipak kupio modem.

ako hotspot povremeno koristiš na svom uređaju koji nosaš sa sobom, naravno da nemaš problema :) problem nastaje ako je on konstantno upaljen i spojen na struju - i samo tome služi. za cijelu obitelj.
tema su stari mobiteli koji se mogu iskoristiti za nešto - za 24/7 hotspot nakon godinu dana, črast mi - riskiraš eksploziju ili mijenjaš bateriju :)

da bi shvatio, moraš gledati iz mog kuta koji nisam pojasnio - ovdje gdje sam se ja preselio (pobjegao iz centra grada) - nema bakra, nema kabla, nema optike - a net treba cijeloj obitelji. i jedva da ima signala. a i dalje sam u gradu zagrebu. tako da je najbolja opcija bila mobilna tarifa s flatom (a ne ograničeni "homeboxovi") i ne volim ugovorne obveze, ali bi se vezao kad bi bilo optike :)

ništa nije eksplodiralo, ali se na oba mobitela zadnja strana odlijepila jer je baterija toliko nabubrila. to je tempirana bomba pa zapravo ne bih riskirao :)
sve baterije su sada zamijenjene i mobiteli su opet iskoristivi. ali to su 3 baterije sa istom reakcijom (na 2 uređaja) u 3 godine. 

A sad, koliko je to zbog stalnog stajanja na punjaču a koliko jer je baterija loša pa bi se napuhala i tak i tak... Imo sam i Samsunga par kojima se napuhalo, i Cubota i Vivaxa i Huaweia a nijedan nije bio stalno na punjaču.

Zanimljivo da se na nijednom Xiaomiju sa kojima sam se bakćo baterija nije napuhala.

13 godina
Re: Ne bacajte stari mobitel, donosimo 5 genijalni
Ma to se napuhavanje lako riješi s običnim mehaničkim tajmerom. Imao sam godinama za internet mobitel kao hotspot, prvo Alcatel za 4G, pa onda onaj noname od HTa za 5G i nije bilo problema sa baterijom. Na tajmeru sam narihtao da puni pola sata, a ne puni jedan sat....
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2025 12:28 (Darko150).

1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice