EU odlučila: 10% carine na male pakete iz Kine već

poruka: 40
|
čitano: 13.087
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "EU odlučila: 10% carine na male pakete iz Kine već".
10 godina
Re: EU odlučila: 10% carine na male pakete iz Kine
Shamrock kaže...

Na Temu.com ima puno božićnih ukrasa. 12 dekorativnih zlatnih cvjetova košta 3.60€.

U Pevexu, identični cvjetovi se prodaju pojedinačno. 1 komad = 1 €.

Isto je i sa ostalim ukrasnima i kineskim proizvodima.

Kad u Pevexu stave u prodaju "Made in EU" cvijet po pristupačnoj cijeni, onda ću ga kupiti. Do tada, samo Temu i Aliexpress.

EU samo stavlja zabrane, a ne nudi nikakve alternative.

Prisustvovah, ima tome koja godina, ovo doba, bozicne jelke, one vulgaris, manje, umjetne, mislim 120cm.

Prodajna cijena bijase tipa 39,99e (lupam), nabavna cijena te jedne jelke je 0,02e.

2 centa je nabavna cjena, kad uzimas cijeli kontejner, zaradu izracunajte sami....

tako da... pametnom dosta

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
6 mjeseci
registracija kaže...
NEW_MAN kaže...

maskicu za telefon ili neku sitnicu koja je na Amazonu 200% skuplja

bio sam medju onim budalama koje su platili 40 eura za masku za mobitel na amazonu od proizvodjaca istog mobitela. raspala se za pola godine. nakon toga temu, 8 eura. kvaliteta 10x bolja.

Ja još veća, naručio sam za 50-60 eura bila mi je fora sa dezenom prizme, baš jako atraktivna. Ringke proizvođač vjerujem poznat svima, e i aj još za to što je požutila nakon mjesec dana, ali je u startu bila prevelika za moj mob, mob mi je doslovno plesao po maskici. To nisam nikad doživio od kineza da dobim maskicu koja je rađena po kalupu telefona i opet bude prevelika da mobitel pleše u njoj i ispada iz nje. I onda sam si rekao tad i više nikad, sad ovo šta kažeš kupim novi mob, zviznem za 5-10 eura maskicu s alija i doslovno ju koristim sve dokle god imam telefon kod sebe. Obična, najobičnija crna i doviđenja. Nedavno sam baš boljoj polovici uzeo mob, stanem usput do arene reko ajde uzet ću joj kaljeno i masku za prvu ruku, dok ne dođe s alija. Dođem na štand, kažem gospodični čujte treba mi kaljeno i maskica za xy mob, 55 eura. Kaljeno 25, maska 30. Hvala doviđenja, ali ex 6 eura maskica i nekih 8 eura, 5 kaljenih. Pa makar 3 komada bacio jer ih nisam dobro zaljepio, ne dam im 25 eura za jebeno da oprostite na rječniku kaljeno staklo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2025 13:46 (Hrža).
8 godina

Sve je to ljepo ali moramo bit svjesni da ako se nastavi trenutan način Kineskog poslovanja - uništavanje konkurencije, pošto malo po malo kupuju sve EU i USA firme -  će i kinezi dignut cijene i onda smo doslovno naj.... 

Sad, možemo se pravit blesavi i reć da je to problem politike ali evo kad politika uvede carine od 10% na uvoz iz Kine svi piz....e protiv političara!

Ne kažem da su Kinezi big bad guys ali način na koji oni posluju (od intelektualne krađe na kojoj su u biti izgradili svoje carstvo) plus da sve to rade uz potporu Centralne partije i diktatora na čelu (i ne, nije isto sranje kao u EU ili USA jer izbori tamo ne postoje, on je doslovno na toj poziciji do smrti kao i Putin i Kim Jong Un) nije baš način protiv kojeg se možeš jednostavno borit pogotovo kad uzmeš u obzir koliko je to velika i utjecajna država.

Uglavnom, kako sam rekao, mene samo brine način na koji će EU iskoristi prihode od tih carina jer ako to bude samo dodatan novac za punjenje proračuna a ne prilika za ulaganja u lokalnu proizvodnju onda bi bilo bolje da polako svi počnemo učit kineski!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 mjeseci
Aldo kaže...
koja je ta politička opcija u Hrvatskoj? Ja ne vidim nijednu takvu, vidim kriminalce na vlasti, krkanluk desno, sektaše lijevo... 

A sad, ne treba biti toliko pesimističan, polako. Promjene ovoga tipa na bolje idu jako polako, to je stoga sto ljudi moraju naučiti. Ne samo Ti ili samo Ja ili samo nas par na forumu, nego svi.

Kada većina skuži što je bitno pojaviti će se i opcije, do tada ipak glasati, ako nećes za, onda bar protiv. ako nemaš za koga onda daj potpis onima koji moljakaju da bi ušli na listu.

Netko je spomenuo Pernara, to je bila odlična epizoda, da ljudi malo neke nauče i pametnije glasaju. Treba vremena da se to isfltrira, no sigurno se ništa ne bu izfiltrirlalo ako ne bumo išli glasati. 

Kako on veliju, ti se možda ne baviš politikom, ali politika se uvijek bavi tobom. 

17 godina
Sparklystars kaže...

Ova europa postaje sve gora i gora, pogledajte samo proizvode danas 90% proizvoda je made in china. Banda lihvarska nadam se da ce doc i kraj toj EU.

Svemu dolazi kraj.

Čekamo samo neizbježni ekonomski slom, poput onog 2008 godine.

Jedino neka veča kriza pruža šansu da se ta tvorevina raspadne.

12 godina
Sirotanovic kaže...
Nije problem niti platiti 10% i nije puno pa nek samo tako ostane.
Ali jedan kolega je naveo primjer hohštaplerskog ponašanja naših preprodavača , u njegovom primjeru Pevec. Znači maržu na iste proizvode sa temu ili aliexpress udaraju i do 1000% bez srama , samo etiketu stave i to mnogi rade. Pa tako ljudi kao i ja ne želimo ni pod razno plaćati/podržati takvo ponašanje prekupaca, a nažalost trgovci sve više postaju pohlepni tako da su i domaći prehrambeni proizvodi ljudima (onima što ih Pernar zove sirotinjom) sve manje si mogu priuštiti , a trgovci sve više zarađuju na osnovnom proizvodima.
Sjećam se išao sam na praksu u prodavaonicu sportske opreme i prisustvovao postavljanju cijena robi direktno uveženoj od proizvođača iz Italije. Pa to je čisto lupetanja cijena negdje od 50 do 200 posto od strane vlasnika dućana. Ali ovi danas su još pohlepniji ali to ne bi smjeli raditi za prehrambene proizvode i higijenu!

s druge strane primjer - trebao sam bijeli flat lan kabl od 10m, hitno - kupio ga u pevexu za 6-7 eura, isti takav na Temu/Aliji slična cijena - možda 1 euro jeftiniji...

ali da, neke stvari iz takvih naših dućana se daju naći puno povoljnije iz Kine...

6 mjeseci
60nine kaže...
Sirotanovic kaže...
Nije problem niti platiti 10% i nije puno pa nek samo tako ostane.
Ali jedan kolega je naveo primjer hohštaplerskog ponašanja naših preprodavača , u njegovom primjeru Pevec. Znači maržu na iste proizvode sa temu ili aliexpress udaraju i do 1000% bez srama , samo etiketu stave i to mnogi rade. Pa tako ljudi kao i ja ne želimo ni pod razno plaćati/podržati takvo ponašanje prekupaca, a nažalost trgovci sve više postaju pohlepni tako da su i domaći prehrambeni proizvodi ljudima (onima što ih Pernar zove sirotinjom) sve manje si mogu priuštiti , a trgovci sve više zarađuju na osnovnom proizvodima.
Sjećam se išao sam na praksu u prodavaonicu sportske opreme i prisustvovao postavljanju cijena robi direktno uveženoj od proizvođača iz Italije. Pa to je čisto lupetanja cijena negdje od 50 do 200 posto od strane vlasnika dućana. Ali ovi danas su još pohlepniji ali to ne bi smjeli raditi za prehrambene proizvode i higijenu!

s druge strane primjer - trebao sam bijeli flat lan kabl od 10m, hitno - kupio ga u pevexu za 6-7 eura, isti takav na Temu/Aliji slična cijena - možda 1 euro jeftiniji...

ali da, neke stvari iz takvih naših dućana se daju naći puno povoljnije iz Kine...

Uz to što nađeš puno korisnih stvari za kućanstvo i sl. što niti nema kod nas u prodaji.

14 godina

na pakete iz kine???

tko vam stavlja takve besmislene naslove???

odluka se odnosi na sve pošiljke prispjele IZVAN EU.

0 0 hvala 1
17 godina
ludi kekec kaže...

na pakete iz kine???

tko vam stavlja takve besmislene naslove???

odluka se odnosi na sve pošiljke prispjele IZVAN EU.

Što znači u 99% slučejeva iz Kine.

Europljani su birali takvu vlast pa nek im tako i bude. Sljedeći put možda budu bolje birali.

Samo da Kinezi pronađu neko riješenje za ovako sramotnu odluku.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
12 godina
Alfredo nr.2 kaže...

Samo da Kinezi pronađu neko riješenje za ovako sramotnu odluku.

otvore fino skladište u Hr, zaposle i nešto lokalnog stanovništva, država smanji nezaposlenost i ubire dodatnu lovu na porezima/davanjima - win win...

oh wait - Mađarska...

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2025 13:10 (60nine).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice