Hrvatski Telekom gradi 5G mrežu za prve tri pametn

poruka: 2
|
čitano: 2.826
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatski Telekom gradi 5G mrežu za prve tri pametn".
17 godina
Hrvatski Telekom gradi 5G mrežu za prve tri pametn

I ponovo ne kužim, šta konkrektno se bude radilo?

Čemu konkretno bude služila ta privatna 5g mreža i tko bude vlasnik iste? Aerodrom ili dt(ht)? Olakšanje pristupanja internetu međunarodnim putnicima? Za bolju komunikaciju samih zračnih luka? 

Što je to točno pametna zračnih luka? Koja je razlika naspram glupih zračnih luka? Koji ku*ac uopče čitam ovakve pr pamfelte, gubljenje vremena jer imam više pitanja nego odgovora.

EDIT: Evo da odgovorim sam sebi i drugima koje zanima:

https://www.bug.hr/telekomunikacije/hrvatski-telekom-predstavio-projekt-pametnih-zracnih-luka-s-privatnim-5g-mrezama-51335

Ovdje piše manje više sve. Mogao se je dio ovog starog članka kopirati u ovaj današnji, ali izgleda da previše očekujem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2025 17:19 (Crljo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
Re: Hrvatski Telekom gradi 5G mrežu za prve tri pa
Crljo kaže...

I ponovo ne kužim, šta konkrektno se bude radilo?

Čemu konkretno bude služila ta privatna 5g mreža i tko bude vlasnik iste? Aerodrom ili dt(ht)? Olakšanje pristupanja internetu međunarodnim putnicima? Za bolju komunikaciju samih zračnih luka? 

Što je to točno pametna zračnih luka? Koja je razlika naspram glupih zračnih luka? Koji ku*ac uopče čitam ovakve pr pamfelte, gubljenje vremena jer imam više pitanja nego odgovora.

EDIT: Evo da odgovorim sam sebi i drugima koje zanima:

https://www.bug.hr/telekomunikacije/hrvatski-telekom-predstavio-projekt-pametnih-zracnih-luka-s-privatnim-5g-mrezama-51335

Ovdje piše manje više sve. Mogao se je dio ovog starog članka kopirati u ovaj današnji, ali izgleda da previše očekujem.

Pretraži to u kontekstu Industrije 4.0 i sve će ti biti jasno. To je ideja svjetskog ekonomskog foruma WEF.

Privatna 5G mreža, je lokalna radio mreža, nešto kao wifi 6 mreža samo što može koristiti licencirani radio spektar. 5G omogučuje IoT uređajima manju latenciju, ... .

Airport 4.0 ili pametna zračna luka je zračna luka sa masu Iot uređaja i senzora.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice