Milijuni korisnika Windows 10 imaju 48 sati za klj

poruka: 9
|
čitano: 9.613
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Milijuni korisnika Windows 10 imaju 48 sati za klj".
17 godina

vecini tih korisnika su win nepotrebni overkill... android tablet bi im bio dovoljan

mozda konacno to i shvate

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

ima i drugih opcija ali ne znaju ljudi

po defaultu koriste windowse,i sam sam takav

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2025 10:47 (DaNiTo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Re: Milijuni korisnika Windows 10 imaju 48 sati za

To je ok ako imaš izbora, nekad jednostavno nema rješenja nego moraš koristiti Windowse. Ili Linux. Ili Mac.

OS je samo dio priče, potpora kao i driver, firmware, neki runtime - ako ti treba aplikacija Y koja radi samo na Z, onda koristiš to. Ima hrpa situacija gdje moraš koristiti WinXP, Win7, neku prastaru linux distru (nedavno sam doznao da nam se jedan kritičan dio produkcije vrti na CentOSu 6.x - updatea nema, alternative nema, proizvođač je izbacio novu liniju proizvoda koja nije kompatibilna sa starom pa ta stara oprema mora biti spojena na "stari" server a nova generacija proizvoda na novi koji je u cloudu) ili što si već prisiljen.

15 godina

Ja i dalje ne kužim zašto je danas to takva panika. Imam korisnike koji i dalje veselo koriste win7 za svakodnevne nezahtjevne radnje. pa neće se cener ugasiti ni nakon produžene podrške. Pazi kud lunjaš i ne vidim problema.

Moj PC  
11 0 hvala 0
6 godina

Ja sam i dalje na win7, zadnjih 10 godina nemam nikakvih problema

1 0 hvala 0
16 godina

-a da malo neki kao časopis-novinar nešto pita, ms, konkretnije.. nešto što će tad prenjeti kao vijest, ne kao nešto što može i ne mora biti točno-potpuno, djelomično, tj ms interesi i način kako se pojedina poruka-informacija upakira dok u zagradi ostane prešućeno kao nešto free itd.. npr eu.

jer.. citat.

Podrška za sustav Windows 10 je ukinuta. Na ESU se možete registrirati u bilo kojem trenutku do završetka programa 13. listopada 2026.

-nešto što piše na ms stranicama.. pa sad, 48 sati ili godinu?

-kao i to da se ne gasi support za win10, ostaje.. tj razlika ovisi o licenci koju netko ima.. home-pro, kućni.. dok support za win10 ostaje jamčeno do 2032.. a usputno, za win11 home je 24mj, za pro 36mj.. što ćer reć, ako danas aktivirate win11-home, imate support 2god.. i po tome nakon tog nemate.. tj opet ovisi o licenci-tipu kao i mogućim produžetcima koje nema smisla nagađati.. no novinari mogu pitati, ako postoje.. ili o bitku-općutku itd..

dodatno:

• Korisnici koji ostanu prijavljeni na ovlašteno računalo s Microsoft računom

• Microsoft račun korišten za prijavu u alat za registraciju ESU omogućit će Proširena sigurnosna ažuriranja na uređaju do 13. listopada 2026., sve dok nastavite prijavljivati se u Windows s Microsoft računom korištenim za registraciju.

• Ako se ne nastavite prijavljivati na PC pomoću Microsoftova računa, ažuriranja za ESU obustavit će se za vaš uređaj nakon određenog vremenskog razdoblja, do 60 dana.

• Ako su ažuriranja ESU-a ukinuta zbog neuspjele prijave pomoću Microsoftova računa, morat ćete se ponovno registrirati da biste nastavili s ažuriranjem.

• ili ovo..

End of support dates by edition

Windows 11 Home and Pro: October 12, 2027

-dok se za feature-update (one polugodišnje oznake H-1-2 i prefixom godine) navodi 24-36mj što će reć, svaka verzija istiće u 2-3god, osim što ponegdje piše 2.. pa se jednako tako gasi support za aktualne win11-25h2, rutinski.. studeni-november.
  • ..
  • Home and Pro editions: Support ends on October 12, 2027, providing 24 months of service after its release on September 30, 2025.

-dakle, što želim reći-istaknuti..

-ne win-broj, 10-11, nego build, polugodišnji fičer-update verzija-build je ono po čemu se mjeri-broji, koji ima 24mj rok trajanja (mada se za pro navodi i 36mj).. a ovisno o tome kad ms izda neki featureupdate, ono što bi nekad bila verzija ili SP, se računa kao datum početka supporta-isteka za tu verziju.. no to je verzija builda, ne oznake osa kao 10-11.. tj i 10 ima support do 32ge za ltsc licence itd..

-pa tako juuzer mora gledati svoj broj-builda, ne 10-11, nego 25-h2.. i to određuje do kad ima support, odnosno dok izlaze novi buildovi-polugodišnje, recimo automatikom će biti nadograđeni-produljeni, no oni okoji to preskoče-isključe neće.. npr ako netko ima stariji w11-build, već mu je istekao-isključen.. dok se panično samo govori za w10, kao način tjeranja na novo-11..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2025 13:36 (ihush).

0 0 hvala 1
16 godina
dax-lax kaže...

Ja i dalje ne kužim zašto je danas to takva panika. Imam korisnike koji i dalje veselo koriste win7 za svakodnevne nezahtjevne radnje. pa neće se cener ugasiti ni nakon produžene podrške. Pazi kud lunjaš i ne vidim problema.

Nije panika, to je propaganda, reklama.

Čim više ljudi se prebaci na win 11, tim se brže hrane podacima (treniraju) integrirani AI bloatware.

Nema straha. U par mjeseci, godinu dana nebu se niš desilo ako ne napraviš downgrade na win 11.

Osim ako svaki dan surfaš po "nesigurnim" stranicama i instaliraš brdo programa sa istih.

Ja bi u tom slučaju odmah napravil downgrade.

17 godina
danko99 kaže...
dax-lax kaže...

Nije panika, to je propaganda, reklama.

Čim više ljudi se prebaci na win 11, tim se brže hrane podacima (treniraju) integrirani AI bloatware.

Nema straha. U par mjeseci, godinu dana nebu se niš desilo ako ne napraviš downgrade na win 11.

Osim ako svaki dan surfaš po "nesigurnim" stranicama i instaliraš brdo programa sa istih.

Ja bi u tom slučaju odmah napravil downgrade.

Još bolje, umjesto downgrade, upgrade na Win7. Ja sam na Win7 15 godina i, kao i ostali, bez ikakvih problema.

Amenoum
13 godina
Windows 10 ltsc kaže hold my beer...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice