Smanjuje li se korištenje AI alata?

poruka: 14
|
čitano: 3.900
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Smanjuje li se korištenje AI alata?".
17 godina

Nedostaje odgovor Nikad nisam ni koristio.

Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
Re: Smanjuje li se korištenje AI alata?
ChatGPT sam kompletno prestao koristiti, sad još koristim perpleksiti i to najviše radi pravopisa pošto sam nepismen.
14 godina
Chatgpt svakodnevno koristim, sta god sam prije trazio na webu sad pitam njega... Najbolja stvar...

1 3 hvala 0
17 godina

Smanjuje li se "alat" korištenjem AI?

2 0 hvala 0
9 godina
nike098 kaže...
Chatgpt svakodnevno koristim, sta god sam prije trazio na webu sad pitam njega... Najbolja stvar...

nije to bas tolko dobra ideja, malo malo pa ga uhvatim da mi krivo govori...

17 godina
Zwer54 kaže...
nike098 kaže...

On mi kaže da griješi od 10 do 30% slučajeva, što je kompleksniji upit veća vjerojatnost za grešku.

Meni najednostavniji test za ChatGPT: Smije li se zakonski u Republici Hrvatskoj pretjecati kolonu vozila?  Dat će ti odgovor "da" s linkom za zakon gdje piše da je to zabranjeno

15 godina
Gajotres kaže...
Zwer54 kaže...
nike098 kaže...

On mi kaže da griješi od 10 do 30% slučajeva, što je kompleksniji upit veća vjerojatnost za grešku.

Meni najednostavniji test za ChatGPT: Smije li se zakonski u Republici Hrvatskoj pretjecati kolonu vozila?  Dat će ti odgovor "da" s linkom za zakon gdje piše da je to zabranjeno

Doslovno sam to doživio prije 2 mjeseca, i iznenadio se da sam bio u krivu cijelo vrijeme. (A htio sam ga pitati koliko vozila se smatra kolona) A onda našao na autoškolam da je ipak zabranjeno.

No ChatGPT je naletio na par članaka gdje piše da je netko kažnjen jer je preticao kolonu. No on je protumačio da je dozvoljeno jer ljudi pretiču kolonu.

16 godina

Koristim lokalno (privatno).

LM Studio i pošto se switcham na Linux, skinul sam neki "linux" LLM, da mi pomogne u nepoznanicama.

Znam da nisu baš 100% pouzdani ali koriste u jednostavnim zadacima.

0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da bi bilo bolje pitanje plaćate li koji od LLM-ova i koliko.

Jer će se na tome sve na kraju slomiti.

2 0 hvala 0
17 godina
S 4000 srca sam kupio perpleksiti premium makar imam ga i uz Revolut premium.
6 mjeseci
Gajotres kaže...

Ja sve te LLMove koristim na engleskom, nisam probao na HR. 

Bas sam pitao isto pitanje i slozio promtp za EU te i za HR specificno. Odgovor je NE i tocno opise zasto ne.

Zahtjevno je sloziti dobar prompt, a mozda ga muci i Hrvatski, nagadjam jer nisam nikada koristio niti jedan LLM na Hrvatskom pa ne znam, a ono malo sto znam o Hrvatskom jest da jezik nije nimalo lagan za poloviti u odnosu na Engleski.

Hrvatski jezik je dosta kompleksniji od Engleskog, bar kako ja to vidim pa bi mu to mogao biti problem treninga, možda.

Overall zadovoljan sa LLMovima, samo treba dobar promtp, jasno strukturiran i uokviren i rezultati su vrlo uporabljivi.

6 mjeseci
maximus007 kaže...

Mislim da bi bilo bolje pitanje plaćate li koji od LLM-ova i koliko.

Jer će se na tome sve na kraju slomiti.

Jos nisam polovio benefite pretplate, a nisam toliko lud da sve svoje podatke nabacujem nekakvom LLMu koji je tamo negdje, do svoj privatni nemam.

Navodno bolje misle kada ih placas i navodno si mozes kreirati cudotvorne agente.

Zadatke za LLM treba jako dobro strukturirati, podjeliti na male zalogaje i stvari rade dosta dobro. ako je aktualnost informacija bitna prvo postaviti prompt koji otkriva koliko mu je trening star i ide to.

Alat je dosta dobar, radi fakat ok, ako se zna postaviti dobar promtp, ovo sa agentima hmm.. malo rizicno za mene, no opet, cini se da radi. Mozes si botove radit Bog te dragi dal, samo plati.

17 godina

Sve manje. Koristim Perplexity i prije je bio mnogo bolji. Sad griješi masu. Možda zbog toga što ga previše ljudi koristi ili su ga oni sami poglupili. No, polako se vraćam na google. Kad je radio , bio je odličan. Odrađivao je obrade fotografije odlično. Trenutno je neupotrebljiv.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hoćeš da ti pokušam pronaći bla, bla bla? Da. Na žalost, nisam uspio pronaći bla, bla,bla...i tako u krug. Odem na Google i normalno, pronađem! Nešto ša me najviše iritiralo su njegova debilna potpitanja, a niti jedno ne realizira. Svi koliko ih ima, idioti žešći, a Chat GPT prednjači...i za to smeće oni meni traže 20 eura??? Wtf?

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice