Novi udar na džepove vozača: Vlada planira drastič

poruka: 89
|
čitano: 25.111
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Novi udar na džepove vozača: Vlada planira drastič".
8 godina
Re: Novi udar na džepove vozača: Vlada planira dra
MGloc kaže...

Auto mi moze bilo tko samo jednom taknut a da ja vidim tko ga dira.

Wow, kako si opasan. 

MGloc kaže...

A sta se tice pravnih postupaka, sudenja i kazni ne ide mi se u zatvor za 300e kada nagomilaju par tisuca eura onda cemo vidjet. 

Nema pravnog postupka, jednostavno će te ovršiti za iznos kazne. 

MGloc kaže...

Ja sam kaznu platio 260e i policajac mi je rekao čim kaznu platim da imam zabranu upravljanja mjesec dana i to odmah stupa na snagu cim uplatim.Kaznu sam platio i taj isti dan sam se vozio natrag za Austriju mogu me zaustavit jedino ako tenk ili zolju imaju boli me kurac.Ja da sam se navezao 110-120kmh kako se inace vozim taj policajac mene ne bi niti zaustavio.

Odličan si primjer u zemlji gdje su obijesna vožnja i pametnjakovići kao ti sve veći i veći problem svaki dan.

MGloc kaže...

U Austriji bi za to dobio nekih 100e a obicno kada me radar uslika je 50e ali eto Rvatska je valjda kao Svica postala pa si ljudi mogu priustit. 

Onda vozi tako u Austriji. Još si dobro i prošao. 

6 mjeseci

Skupo održavanje. Obični ležeći koji izgledaju kao otok su taman. Ljudi bnezveze drame, samo da bi dramili. Više uništavaju aute odugovlačenjem promjene ulja, najjeftinijim gorivom te čudotvornim aditivima. Nije rijetkost da im pametnjakovići na tehničkom pomognu propadanje ovjesa guranjem pajsera oko gumenih zaštita zglobova koje onda slučajno probodu i mudro šute.

6 mjeseci

Samo neka dižu kazne. Aktivan vozač ne ulijeće u policijske klopke, čisto zato jer prati promet i vozi sigurno.

2 1 hvala 0
9 godina

Ovo ima samo u hr. Obzirom da podizanjem novcanih kazni nisu postigli nista, podici ce ih jos vise i tako vec godinama...

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Toliko rješenja postoji... već desetljećima. Evo npr ja nisam u prometnoj struci, ali smo na građevini jako puno toga obradili što se tiče mjera smirenja prometa. Toliko odličnih rješenja postoji da je to nevjerojatno... toliko stvari se može izvesti tehnički ali i samo vizualno (ne mislim na 3d zahebancije)... toliko mjera koje dokazano funkcioniraju tipa kojekakvi otoci (koji su najskuplji) pa onda postoje kojekakve mjere u vidu vizualnog suženja kolnika, stvarnih ili vizualnih zavoja... naravno postoje i ove moderne zahebancije... ja kao građevinar sam dosta toga naučio, a mogu misliti šta sve znaju prometaši... i onda pogledam u mom mjestu lika koji je pročelnik za te stvari je ekonomist... pa do kurtza... nećemo tako naprijed

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2025 21:52 (miki_the_pirat).
12 godina

jbte, kod nas u zadru su valjda sve i jedan ležeći policajac pokidali, najčešće po jedan komad sa svake strane ceste

vjerojatno klinci na skuterima da ih ne hebu dok prdekaju po gradu

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
picajzla0707 kaže...

jbte, kod nas u zadru su valjda sve i jedan ležeći policajac pokidali, najčešće po jedan komad sa svake strane ceste

vjerojatno klinci na skuterima da ih ne hebu dok prdekaju po gradu

Mi u Istri nemamo problema s tim tipom vandalizma (moooožda u Puli ima nešto u tragovima). Ležećih imamo umjereno (i sve manje ih viđam) ali zato imamo kružnih da ne znaš od kud si došao ni kuda si krenuo. Evo ja imam do posla 3 kružna na 2,4km, a ako idem druge strane imam (druga) dva na 2,8km. Valjda netko u ŽUC-u ima fetiš na kružne. Premda (kad razmislim) ima smisla obzirom da sam preko ljeta (prije tih svih kružnih) kad trebam negdje autom planirao kako da izbjegnem lijeva skretanja jer skrenuti lijevo je bila nemoguća misija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2025 22:07 (miki_the_pirat).
17 godina
Nije problem visina kazne, i ona ce i dalje utjecat jednako.
Problem je mentalitet i situacija "nema policije nece me uhvatit".
Kolega i ja smo pricali, da he kazna za ne davanje zmigavca 10e, al da te svaki dan netko slika i kazni, 99% ljudi bi davalo naspram trenutnih 60%

Nadalje, nepopularno misljenje, ali da ona aplikacija za prijavit prekrsaj daje 10-20% naplacene kazne onom tko je prijavio, auf, drustvo puno drukera ali bi funkcioniralo :)

16 0 hvala 4
17 godina
MGloc kaže...

A sta se tice pravnih postupaka, sudenja i kazni ne ide mi se u zatvor za 300e kada nagomilaju par tisuca eura onda cemo vidjet. 

Ja sam kaznu platio 260e i policajac mi je rekao čim kaznu platim da imam zabranu upravljanja mjesec dana i to odmah stupa na snagu cim uplatim.Kaznu sam platio i taj isti dan sam se vozio natrag za Austriju mogu me zaustavit jedino ako tenk ili zolju imaju boli me kurac.Ja da sam se navezao 110-120kmh kako se inace vozim taj policajac mene ne bi niti zaustavio.

Problem je što je naš sustav zakazao onog trenutka kad je tebi i tebi sličnima dopustio posjedovanje vozačke dozvole... Nisu problem kazne, problem je što si ti dozvolu uopće dobio.

Minimalno 20% ljudi na cestama nikad nisu trebali dobiti vozačku dozvolu, taj dokument treba biti privilegija odgovornih i normalnih ljudi, a ne da ju kupiš za 1000eur kako to ide. 

Za vožnju 100kmh u naselju (gdje je ograničenje 40/50) treba doživotno oduzeti dozvolu i bok jer to je stvar koju niti jedna odgovorna i normalna osoba ne bi napravila.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 9:53 (lllnuclearlll).
17 godina
MGloc kaže...

Nisam ja nikakav frajer sa 1.6tdi motorom od 130ks i ako platim svoju kaznu isti dan. 
Frajeri su mamaini i tatini sinovi sa mercedesom i HDZ clanskom iskaznicom koji povuku veze da nista ne plate. 

Iskreno, jedina razlika između tebe i njih je u tome što oni voze bolje aute i ne moraju platiti kaznu...

Failure is always an option...
17 godina
My2Cents kaže...

Skupo održavanje. Obični ležeći koji izgledaju kao otok su taman. Ljudi bnezveze drame, samo da bi dramili. Više uništavaju aute odugovlačenjem promjene ulja, najjeftinijim gorivom te čudotvornim aditivima. Nije rijetkost da im pametnjakovići na tehničkom pomognu propadanje ovjesa guranjem pajsera oko gumenih zaštita zglobova koje onda slučajno probodu i mudro šute.

Ma nije problem uništavanje auta, nego protok prometa, buka kamiona koji se voze preko njih, a najveći problem je što kažnjavaš SVE zbog par budala. Ak je ograničenje 50 prek ležećeg ne moš baš s 50 proć ak ti je ovjes drag, moraš usporavat, ubrzavat, to također utječe na potrošnju, ekologiju... To su mi najgora rješenja gdje na*ebu svi zbog nekolicine onih koji se ne drže pravila.

17 godina
Zwer54 kaže...

Ovo ima samo u hr. Obzirom da podizanjem novcanih kazni nisu postigli nista, podici ce ih jos vise i tako vec godinama...

Kazne nisu dovoljno visoke, poanta je u tome što je nekom kazna od 1000eur cijela plaća, a nekom drugom 10% postotak zarade taj mjesec. To nije fer... Zato se ovi u bijesnim autima i voze brzo, s obzirom da imaju takav auto cifra od 150-300eur za kaznu im ne predstavlja problem, a ionako policije nema dovoljno pa ju i ne plate tako često. Takav sustav jednostavno nije fer, i to svi znaju, ali vladajući ne rade ništa da to promijene.

Imamo referendume za svakakve nebitne pizdarije, pa ne vidim zašto ne i za ovo... Al eto nažalost nismo Švicarska

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 9:17 (lllnuclearlll).
12 godina
lllnuclearlll kaže...
MGloc kaže...

Problem je što je naš sustav zakazao onog trenutka kad je tebi i tebi sličnima dopustio posjedovanje vozačke dozvole... Nisu problem kazne, problem je što si ti dozvolu uopće dobio.

Minimalno 20% ljudi na cestama nikad nisu trebali dobiti vozačku dozvolu, taj dokument treba biti privilegija odgovornih i normalnih ljudi, a ne da ju kupiš za 1000eur kako to ide. 

Za vožnju 100kmh u naselju treba doživotno oduzeti dozvolu i bok jer to je stvar koju niti jedna odgovorna i normalna osoba ne bi napravila.

prije bih rekao 50% ako ne i više

14 godina

Zašto naslov glasi "Novi udar na džepove vozača:", djeluje kao da se uvodi neki opći namet za sve vozače. Ovo bi bilo kao da kažeš "Novi udar na džepove građana: povećane kazne za pljačkaše poštanskih ureda i džeparoše."

15 0 hvala 0
14 godina

Slažem se da kazna ne bi trebala biti ista za osobu koja ima visa ili niza primanja, no to ne bi rjesilo problem korupcije.
Hrvatska je od EU fondova investirala u nove kruzne tokove, obnovu zgrada i radre medutim trebalo je investirati u proizvodnju.Tko je donio odluku za postavljanje 250 radara u zadnje 3 godine sa namjerom da napune drzavni proracun i svoje dzepove kratkorocno dobra ideja no sta ce biti kada dode odrzavanje na naplatu ? 

17 godina

Nikad vise kamera, a nikad vise prometnih nesreca i smrti. Potpuno su beskorisne, a najcesce (sigurno barem kod mene) postavljene na mjesta gdje nikad prometne nije bilo. Nitko ne usporava na te kamere osim valjda par ljudi koji se voze po organicenju tak i tak, svi ostali se voze kak su si zacrtali dok su sjeli u auto.

Jer 3 godine kamera cubi do mene i kaj? Motori nisu nikad usporili jer ih ne moze slikati, auti idu ko da je nema jer ne skuze, a kad skuze vec je protutnjao pokraj nje pa nema smisla usporavati. A najbolje? Nema kontrole do sljedece kamere jer policajca nigdje dok likovi tokom voznje pisu romane na instagrama, facebooku, whatsappu i gdje sve vec ne. Drzava smo knjizevnika na kotacima, svi putopisci koji ne znaju sastaviti slozenu recenicu.

Ali lezeci, e to rjesava problem zar ne? A ako neces ostati bez ovjesa uspori, a onda do sljedeceg opet belaja, znaci kurcina i to, ali barem jeftinije za odrzavati nego kamere.

Spominjanje Austrije? Likovi su najgori vozaci u EU, oduzimaju im se vozacke i salje na ponovna polaganja masovno, no oni i dalje retardirani. Tam svaki dan netko udje u suprotan smjer na autoputu, dzabe trud jer im je i Mujo zavidan. A kod nas nisam prosao ZG obilaznicu bez da netko nije isao u rikverc, najgore je tamo nakon Svete Nedelje do Zapresica gdje sam vidio 3 auta u 30 minuta kak idu u rikverc jer su fulali izlaz, a nitko im nije u autoskoli objasnio da svaki izlaz ima kraj sebe i ulaz na autoput pa se mozes vratiti normalno nazad bez rikverca!!!!

Kod nas te sve kazne uzalud jer cak i kad im uzmu vozacku on ponovo sjedne u auto i vozi bez nje, da mu ruke zavezes iza ledja netko bi se snasao i okretao volan s nogama.

E sad, zasto kazne ne fukcioniraju? Jer presporo dolaze, nije stvar u iznosu, nije stvar u vrsti kazne, nego je stvar u tome kaj presporo dolaze. Ako zelis ljude dresirati onda ih moras po prstima opaliti cim naprave prekrsaj, samo ti stigne na mobitel poruka - "Prekorsaj X. Kazna Y eura skinuta odmah s racuna. Zahvaljujemo!". Ako jos napises da ce se taj novac koristiti namjenski za izgradnju vrtica, obnovu skola ili nedo bog kulturnih objekata, spomenika, odmah ce stat prekrsaji. Simpatizerima odredjenih opredjeljena samo treba doci poruka da se svaka njihova kazna sljedecih godinu dana namjenski trosi za obnovu Kumrovca, vozit ce ko bube.

Onda kad netko pretvori crvena svjetla u zeleni val do doma isprazni mu se racun i onda tek krece faza - "Kako to? Kako to?". Policajci vec cekaju pred vratima jer ides u cuzu. E, da, onda bi se sve pocistilo.

Psa se ne dresira da ga kaznis tek nakon mjesec dana jer pes nije u stanju povezati ono sto je napravio u dalekoj proslosti s onim sto mu pise na papiru.

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 10:13 (Ante).

6 0 hvala 1
10 godina

Sve je vise smrti jer je i automobila sve više koji su brži nego oni prije. Ne tak davno automobili od 60 konja su bili ono standard. Bilo je jacih, ali ih slabijih. 

Kocnice su naravno bolje kao i gume, ovjes...  ali vrijeme reakcije kod ljudi je ostalo isto, a vozila su brza.

Lako je milicija imala dobru statistiku dok je glavni auto na cesti bio stojadin i fico.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
lllnuclearlll kaže...
Zwer54 kaže...

Kazne nisu dovoljno visoke, poanta je u tome što je nekom kazna od 1000eur cijela plaća, a nekom drugom 10% postotak zarade taj mjesec. To nije fer... Zato se ovi u bijesnim autima i voze brzo, s obzirom da imaju takav auto cifra od 150-300eur za kaznu im ne predstavlja problem, a ionako policije nema dovoljno pa ju i ne plate tako često. Takav sustav jednostavno nije fer, i to svi znaju, ali vladajući ne rade ništa da to promijene.

Imamo referendume za svakakve nebitne pizdarije, pa ne vidim zašto ne i za ovo... Al eto nažalost nismo Švicarska

Kazne su dovoljno visoke, a vani su jeftinije kazne, a manje se krse prometna pravila, znaci nije do kazni niti ce iznos kazne promjeniti situaciju jer kao sto i kazes mnogima taj iznos ne predstavlja nista. Znaci treba nesto drugo promjeniti, a ne tarifu.

Npr u irskoj uz svaku kaznu idu i 3 ili vise boda, a kad produljujes osiguranje, za 3 boda platis nesto malo vise, za 6 bodova polica je vec osjetno skuplja, a kad imas vise od 6 + kad ustanove da si ponavljac prekrsaja cijena ide 5-10 puta gore, a osiguranje ne ide na auto nego na vozaca + kad se ides zaposliti na poziciju koja zahtjeva koristenje vozila isto se gledaju ti bodovi itd pa popusis posao npr, a i sama polica osiguranja u biti starta visoko pa ju iz godine u godinu smanjujes, a uz bodove to ide drasticno sporije tako da svi imaju interes ne skupljati kazne i onda to funkcionira.

Znaci bez obzira na iznos, bodovi i ponavljaci istih prekrsaja snoze razne tegobe i troskove do te mjere da ti osiguranje uopce ne zeli dati ponudu ako si npr ponavljac prekrsaja za brzinu...

14 godina

Dobra represivna metoda u Irskoj, ja sam apsolutno da se uvede, makar i sam imam 1 negativni bod zbog vožnje na otvorenoj cesti izvan naselja između Koprivnice i Križevaca (ravnica prije Križevaca) gdje je bilo 70, ja sam potegnuo 102 a, uz 10% toleranciju na grešku u mjernom uređaju obračunali su da sam vozio 92.

Kazna je bila 60e, a pošto sam je podmirio odmah, koštala me 30e - što je po meni čista sprdačina i za današnje prihode većine građana neadekvatne visine.

S 30e ne mogu otić u dućan kupit špeceraj za 2-3 dana.

Ja u ovom trenutku, s obzirom na financije, nemam nikakvog povoda opet tamo ne voziti 100. To je široka, pregledna i 3km dugačka ravna cesta bez pješačkih prelaza ili kuća i ima spoj jedne sporedne ceste, tj. poljskog puta kojim 99% vremena nitko ne prometuje. Biciklista, romobilista, pješaka nema.

Ali, da su oni mene drapnili sa nekim postotkom prihoda, npr. 5-10 ili više posto prošlogodišnjeg prosječnog mjesečnog prihoda, onda bi itekako gledao brzinomjer i pazio da ne prijeđe 70 (ili 80 zbog greške mjernog uređaja).

Malaka!

1 0 hvala 1
17 godina
Apachy kaže...

Dobra represivna metoda u Irskoj, ja sam apsolutno da se uvede, makar i sam imam 1 negativni bod zbog vožnje na otvorenoj cesti izvan naselja između Koprivnice i Križevaca (ravnica prije Križevaca) gdje je bilo 70, ja sam potegnuo 102 a, uz 10% toleranciju na grešku u mjernom uređaju obračunali su da sam vozio 92.

Kazna je bila 60e, a pošto sam je podmirio odmah, koštala me 30e - što je po meni čista sprdačina i za današnje prihode većine građana neadekvatne visine.

S 30e ne mogu otić u dućan kupit špeceraj za 2-3 dana.

Ja u ovom trenutku, s obzirom na financije, nemam nikakvog povoda opet tamo ne voziti 100. To je široka, pregledna i 3km dugačka ravna cesta bez pješačkih prelaza ili kuća i ima spoj jedne sporedne ceste, tj. poljskog puta kojim 99% vremena nitko ne prometuje. Biciklista, romobilista, pješaka nema.

Ali, da su oni mene drapnili sa nekim postotkom prihoda, npr. 5-10 ili više posto prošlogodišnjeg prosječnog mjesečnog prihoda, onda bi itekako gledao brzinomjer i pazio da ne prijeđe 70 (ili 80 zbog greške mjernog uređaja).

90 možeš tamo voziti bez da dobiješ kaznu, čist dost... nisi ionako vozio nešto puno brže, pa si dobio i adekvatnu kaznu... kod nas su tolerancije čist dobro složene, vani znaju bit minimalne ili nikakve. sustav je dobar, problem je što ćemo svi završit u govnima zbog 20% deb*la.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 12:32 (lllnuclearlll).
14 mjeseci
Ne branim krkane koji jure ali radi takvih što jure i poginu na ravnom gdje je dozvoljeno 80, njemu pijanom , pokojnom je sat blokiran na 120 u dubok kanal što znači da nije niti kočio . I tada nama radi tog pokojnog dječaka od 19 godina postave ograničenje brzine na 60km/h.
I tako nam samo smanjuju brzinu a zapravo ravna otvorena cesta, na bezbroj mjesta radi pojedinaca.
I onda imaš nekog puža ispred sebe što slijepo provodi pravila pa tu gdje piše 60 vozi 50. I samo diže nervozu normalnima.
A tek ovo zadnjih godina sa kamionima što su okupirali ceste , definitivno nije normalno , definitivno ih je previše i ceste su pune, te ljudi ulijeću u škarice obilazeći ih. Da bi bilo manje žrtava treba rasteretiti ceste i klincima blokirati brzinu vožnje na 70km/h.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Cijena kazni ne utjece na broj prometnih prekrsaja. Stvar je do ljudi, bila kazna 10 ili 100 eura onaj koji se ne veze, nece se vezati. Zdrav razum nalaze neke stvari, naravno da necu voziti suprotnom trakom i glumit budalu bilo kazne ili ne. Za oduzimanje vozila nikad nisam bio niti cu bit, smatram da tudu imovinu nitko ne moze uzet zbog nekog prekrsaja. Kazna, zatvor, oduzimanje dozvole OK ali oduzimanje vozila ne.

Mislim da bi vise postigli da se ljudi potrude oko odgoja svoje djece, samim time ce odgojiti odgovornije osobe pa nece ni biti takvih prekrsaja i problema. Ista stvar se odnosi na odlaganje smeca i otpada.

Moj PC  
3 0 hvala 1
9 godina
Sirotanovic kaže...
Ne branim krkane koji jure ali radi takvih što jure i poginu na ravnom gdje je dozvoljeno 80, njemu pijanom , pokojnom je sat blokiran na 120 u dubok kanal što znači da nije niti kočio . I tada nama radi tog pokojnog dječaka od 19 godina postave ograničenje brzine na 60km/h.
I tako nam samo smanjuju brzinu a zapravo ravna otvorena cesta, na bezbroj mjesta radi pojedinaca.
I onda imaš nekog puža ispred sebe što slijepo provodi pravila pa tu gdje piše 60 vozi 50. I samo diže nervozu normalnima.
A tek ovo zadnjih godina sa kamionima što su okupirali ceste , definitivno nije normalno , definitivno ih je previše i ceste su pune, te ljudi ulijeću u škarice obilazeći ih. Da bi bilo manje žrtava treba rasteretiti ceste i klincima blokirati brzinu vožnje na 70km/h.

Ma ne treba klincima nis blokirat, treba ih educirati. Kak u americi sa 16 svi redom voze V8 masine pa nema takvih problema? Jer znaju da kad ih sherif zaustavi najebali su... Fino ides s patrolom u stanicu, a slepa dolazi po auto pa gubi vrijeme i novac i da vidis reda... A usput i mali poduzetnici sa vucnom dobe posla...

14 mjeseci
Da kazne su nebitne, možeš staviti milijun eura ili staviti ograničenje 4km/h . Zato , oni što jure to je mentalitet ma neće mene , kao oni što puše i govore neće mene rak pluća. Ne shvaćajući da zapravo podižu šansu da poginu ili zarade rak pluća. Zapravo uopće ih ne razumijem zašto misle da su posebni , prodigy.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Sirotanovic kaže...
Da kazne su nebitne, možeš staviti milijun eura ili staviti ograničenje 4km/h . Zato , oni što jure to je mentalitet ma neće mene , kao oni što puše i govore neće mene rak pluća. Ne shvaćajući da zapravo podižu šansu da poginu ili zarade rak pluća. Zapravo uopće ih ne razumijem zašto misle da su posebni , prodigy.

ko je normalan, reagira na kazne... nemereš radi par posto nenormalnih sve proglasit uzaludnim

ja se godinama vozam po viru bez pojasa, koji će mi k... kad ne prelazim 30-40km/h pogotovo u sezoni i svako malo se zaustavljam, te dućan, te kava, te koiegi pomoć, te laprdat s nekim, čim idem preko mosta vežem se - takva mi je bila logika

prošle godine platio 60e za pojas, prva kazna nakon 10 godina, ove godine opet faking akcija pojas, opet 60e... i od tada već mjesecima sam uhvatio naviku povuć hebeni pojas čim sjednem u auto

bolje ih popit i pojest nego plaćat gluposti, vjerujem da tako razmišlja 90% normalnih vozača

6 mjeseci
Santana kaže...

Sve je vise smrti jer je i automobila sve više koji su brži nego oni prije. Ne tak davno automobili od 60 konja su bili ono standard. Bilo je jacih, ali ih slabijih. 

Kocnice su naravno bolje kao i gume, ovjes...  ali vrijeme reakcije kod ljudi je ostalo isto, a vozila su brza.

Lako je milicija imala dobru statistiku dok je glavni auto na cesti bio stojadin i fico.

60ks a auti su imali oko 800Kg i gotovo nula svijesti o sigurnosti putnika i pjesaka.

Danas su oko 100Ks sa bar 1300 ili vise kila ako gledam tu klasu u kojoj je ta zastava uvijek i bila, onoj najnizoj.

Milicija klasicno muti vodu i pokazuje statistiku jednostrano. Bez namjere da ikoga opravdavam, no kada je neko vidio statistiku koja pokazuje koliko ljudi u prometu je u nekom vremenskom periodu sudjelovalo u prometu i sigurno doslo na odrediste u odnosu na one kojima se nesto desilo. 

Nikada, jer to bi bili promili. Necete nikada cuti kako nekom cestom dnevno prodje 300 000 ili vise automobila, ali cete isti cas cuti da se cesta zove cestom smrti cim par budala na njoj pogine.

No za letece stocne vagone, ne podnosim letenje, avione i aerodorome, smatram ga najgorim mogucim oblikom transporta ljudi, uvijek uredno navode koliko putnika je prevezeno u odnosu na one koji su se neplanirano prizemljili, pa onda kazu kako je to i dalje najsigurnije, cak i ako letis u Boingu.

Statistikom se uvijek jako manipulira onda kazu da je statistika kurva, a nije, ljudi su.

12 godina
My2Cents kaže...

Milicija klasicno muti vodu i pokazuje statistiku jednostrano....

ove kazne gore za pojas sam dobio na viru, stanu se na najprometniju cestu u najprometnije doba sezone i samo vade tkogod se nije vezao iz kolone koja jedva mili po cesti, ništa drugo

nabiju statistiku, toliko i toliko pregledanih vozila, toliko i toliko naplaćenih kazni, a navečer kad se pijani divljaci naganjaju i ubijaju ljude nema ih nigdje

statistika je bitna

14 godina

Daj jos neka neko lupi dva TD da bude 40 okruglo vidis da se bogci pate. 
Picajzla ajde lupi ti vidim da nisi, da kada admin bude statistiku radio na kraju godine da bude post na samom vrhu. 

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
MGloc kaže...

Daj jos neka neko lupi dva TD da bude 40 okruglo vidis da se bogci pate. 
Picajzla ajde lupi ti vidim da nisi, da kada admin bude statistiku radio na kraju godine da bude post na samom vrhu. 

Evo ja sam ti stavio jedan, pa fali još jedan da pobjediš, ajmo ljudi još malo pa nestalo 

14 godina

čega se pametan srami..

9 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice