Uz novčane kazne za gledatelje piratskog IPTV-a, I

poruka: 44
|
čitano: 13.061
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uz novčane kazne za gledatelje piratskog IPTV-a, I".
18 godina
Re: Uz novčane kazne za gledatelje piratskog IPTV-
Hrža kaže...
Old Iggy kaže...
Hrža kaže...

Nije krađa ako platimo IPTV. :)

To ti je držanje ljestvi lopovu.

Sumnjam nekako da na informatičkom forumu nema osobe koja barem jednom nije nešto piratizirala, kao što si rekao svima na izbor. Ljudi ne bojkotiraju stvari zbog par eura mjesečno. Meni je spotify već xy puta digao cijenu od kad ga imam, pa i dalje ne skidam glazbu s torrenta. 

To što je netko nekad nešto piratizirao ne opravdava onog tko danas piratizira ili ćeto raditi u budućnosti.

Nažalost se distribucija medija promijenila na način da ima n izvora koji zasebno koštaju. Možeš ili pošteno - plati što gledaš ili IPTV pa kreni dok te ne ulove. 

Ja sam svojima doma odavno rekao - ne plaćam sve što želite. Bilo je malo kuknjave, ali prošlo je.

18 godina
Da legalni iptv nije toliko gramziv i modularno skup, ilegalaca ne bi bilo. Omogućite potpuno korištenje svih sportskih programa za 10 eur mjesečno i ljudi će prijeći u legalu. Ovako ljudi plaćaju par eura mjesečno i imaju sve europske kanale.

0 0 hvala 0
7 godina

* laughs in IPTV liste sa Aliexpressa *

73 DE 9A3BGG
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Korny1603987 kaže...
Da legalni iptv nije toliko gramziv i modularno skup, ilegalaca ne bi bilo. Omogućite potpuno korištenje svih sportskih programa za 10 eur mjesečno i ljudi će prijeći u legalu. Ovako ljudi plaćaju par eura mjesečno i imaju sve europske kanale.

"Omogućite" - tko to, točno? 

16 godina

Do prije par godina iz moralnih razloga nisam podržavao piratizaciju (softvera, glazbe, filmova, serija), obzirom da sam kao developer bio meta (Bila su to ratna vremena, razvio sam određeni paket poslovnog softvera, zarađivao pošteno održavajući ga, da bi mi došao poznanik kao da mogu li mu pomoći nešto oko nekog zgodnog programa za posao. Ja pred računalo kad tamo moj program. Narasli su mi vampirski zubi istog trena. No, srećom po mene, kod je bio dovoljno dobro sakriven da ga nitko nije mogao tek tako rasplesti, pa sam poznaniku uspio prodati 4 modula, za kaznu).

A propos piratskog sadržaja, pitanje za ove nadobudne:

Što sa serijama i filmovima koji su skinuti sa servisa?

Što sa onima za koje nitko nema prava za distribuciju na našem području? (ili ima ali ga boli k.)

Na primjer, pokušajte legalno pogledati Scottov / Tarantinov True Romance. Ili npr. rimejk Kingovog The Stand-a iz 2020. Nemoguće. Posebno za The Stand, postoji vlasnik prava za distribuciju u RH, ali on ne distribuira, jer, eto, nije još stigao (pa tako već 5 godina).

Tražio, pisao, nudio pare, ma kakvi (True Romance sam htio kupiti preko Google Play. Kaže ne može. Ajde, rentat ću ga. Može. Ali ipak ne može, nemamo prava za distribuciju u RH. Tu smo se sve razumili. Kad baš neće moje pare, sve u redu. (Možda su se otad dozvali pameti ali sumnjam.)

Toliko su me napi*dili, da novce dajem isključivo za software i Spotify (zbog STVARNO dobrog algoritma). Ovoj linoj bagri i marvi od mene više ni dinara!

1 0 hvala 0
18 godina
Punti kaže...

Što sa onima za koje nitko nema prava za distribuciju na našem području? (ili ima ali ga boli k.)

Nažalost, baš ništa.

Problem s današnjom distribucijom (i to će ići još "zatvorenije") su troškovi proizvodnje i segmentacija tržišta. Kao što smo nekad filmove u kinima gledali godinu dana nakon SAD, sad će biti ciljano po tržištima ovisno o potencijalnoj zaradi.

16 godina
Old Iggy kaže...
Punti kaže...

Nažalost, baš ništa.

Problem s današnjom distribucijom (i to će ići još "zatvorenije") su troškovi proizvodnje i segmentacija tržišta. Kao što smo nekad filmove u kinima gledali godinu dana nakon SAD, sad će biti ciljano po tržištima ovisno o potencijalnoj zaradi.

Potpuno se slažem s tobom (jako dobro se sjećam čekanja od 2 godine da dođe Star Wars), ali, odmah im odavde poručujem:

"NEĆE MOĆI, PANTIĆU!"

(a što se tiče problema s današnjom distribucijom, to više nije moj, nego njihov problem. ja ću se snaći. oni su ionako odavno izgubili rat.)

Pa neka me fataju ako uspiju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2025 14:07 (Punti).
5 mjeseci
Punti kaže...
Old Iggy kaže...
Punti kaže...

Nažalost, baš ništa.

Potpuno se slažem s tobom (jako dobro se sjećam čekanja od 2 godine da dođe Star Wars), ali, odmah im odavde poručujem:

"NEĆE MOĆI, PANTIĆU!"

(a što se tiče problema s današnjom distribucijom, to više nije moj, nego njihov problem. ja ću se snaći. oni su ionako odavno izgubili rat.)

Pa neka me fataju ako uspiju.

Tako je kolega, a sav neuspjeh će PREDUZEĆE DA PLATI.

14 godina

Punti - a zbog čega misliš da je tvoje PRIRODNO pravo da gledaš što poželiš??? autor filma ima zakonsko pravo distribuirati film tamo gdje ON želi. Razlog može biti koji, ali to je njegovo PRAVO. Jednako kao što ni ti svoj program program nisi MORAO prodati svima koji ga žele, nego samo onima kojima si TI odlučio prodati. nije baš komplicirano, jel'da?

11 godina

"Interes zaštite privatnosti tu, kaže, ne igra ulogu jer je riječ o kaznenom djelu, pa bi vlasti imale pravo objaviti privatne podatke prekršitelja. Tako bi korisnici, uhvaćeni u ilegalnom gledanju IPTV-a, bili trostruko kažnjeni: prvo propisanom novčanom kaznom, potom "ucjenom" DAZN-a za izbjegavanje dodatne tužbe, a potom i javnom objavom na "stupu srama"."

A kod nas randomiziraju inicijale na pravomoćnim sudskim presudama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kako bi se tu osjećao da dođeš u trgovinu i da ti trgovac NE ŽELI PRODATI neki proizvod? (a nije na točkice) Nije li u tom sustavu nešto inherentno nepravedno. A u isto vrijeme Englez, Francuz, Nijemac, stavi što hoćeš, plati i dobije isto. Dakle, kod mene nije situacija da ne želim platiti, nego mi ne daju. Čista diskriminacija. Zakon nije dobar. Na nivou je*bene EU takva diskriminacija ne smije biti zakonita, a zašto jest, zato što vrlim zastupnicima u glavi stoji žica koja drži uši da im ne padnu.
Tako da je moj čin iskaz nezadovoljstva sustavom koji krši moja ljudska prava (jednakost).
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2025 6:55 (Punti).
18 godina

Odeš u Ferrari sa kešom u torbi i kažeš da želiš najnoviji i najskuplji model. Prvo će ti stisnuti šamarčinu, a onda će ti reći "gospodine, molimo da se udaljite".

Odeš kod Rolex distributera i kažeš da želiš najskuplji Rolex i plaćaš sve kešom. On ti isto stisne šamarčinu i kaže ti "Nikako gospodine, ali možda želite ovaj jeftiniji model".

16 godina

Korny1603987 

Se*em im se u čarapu. Ferariju, Rolexu, Hermesu i sličnima.

18 godina
Punti kaže...

Korny1603987 

Se*em im se u čarapu. Ferariju, Rolexu, Hermesu i sličnima.

Možeš praktički svima. Microsoftu zašto ima različite cijene na različitim tržištima, zašto neki SW vendori ne daju svoj SW na nekima, zašto aviokompanije imaju različite cijene za SAD i EU, zašto neki modeli automobila ne postoje ovdje, a postoje u SAD ili Aziji i niz drugih stvari.

Ne postoji univerzalno pravilo "moram prodavati u cijelom svijetu i po istoj cijeni".

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice