Nova akcija USKOK-a zbog ilegalnog IPTV-a

poruka: 71
|
čitano: 20.338
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nova akcija USKOK-a zbog ilegalnog IPTV-a".
13 godina
Re: Nova akcija USKOK-a zbog ilegalnog IPTV-a
SharkZ kaže...

Mnogi su ovdje rekli da je ilegalno, a po tvojim postovima je to manje-više gotova stvar, čak znaš i način kako će se provoditi... Ajmo se okaniti vidovitog Milana nego treba pričati kako stvari trenutno stoje.

Nitko neće naše informacije nikome davati, pogotovo ne privatnim kompanijma (DAZN) jer to također nije moguće zakonom, a nije moguće ni zakon provoditi retroaktivno pa da se netko sjeti za 5 godina da smo nešto imali/kupili.

Kako sam rekao, ta sranja što čitaš po portalima su površne gluposti napisane od novinarskih botova.

Da bi razumijeli o čemu se radi u Italiji, potrebno je malo dublje istražiti slučaj i činjenice i vidjeti tko, kada, kome, koliko i zašto.

A opet, bilo nas neka stvar što se događa u Italiji...

evo pa istražuj i reci što je netočno u ovom tekstu ili neprovedivo kod nas

DAZN pursues Italian IPTV users with compensation claims as piracy crackdown escalates

ja samo kažem da je lako moguće da i kod nas dođe ista stvar, primjer kako je to u eu imaš u italiji i grčkoj - što može kod njih, može i kod nas, jer imamo istu pravnu osnovu

isto tako imaš i primjer rtv pretplate kod nas, gdje se tebi kao korisniku ne treba dokazivati jesi li gledao htv ili nisi, dovoljno je da si korisnik

sad ti, tako stručan, objasni što je točno od toga nemoguće provesti kod nas i zbog čega, a ne samo lupati 'neće/ne može? i druge nazivati trolovima

22 mjeseca
picajzla0707 kaže...

evo pa istražuj i reci što je netočno u ovom tekstu ili neprovedivo kod nas

DAZN pursues Italian IPTV users with compensation claims as piracy crackdown escalates

I opet kačiš članke (koje mogu sam naći) iako sam ti objasnio više puta da je potrebno poznavati talijanski zakon i detaljno proučiti za što se netko tereti i imali tu neke osnove.

Već u prvoj rečenici ti jasno piše da se tek priprema potražnja kompenzacije, znači to uopće nije ni došlo do suda na kojem će sve možda uredno pasti.

Ako nekog tužiš onda taj ima pravo na obranu, ali ti si već donio svoje zaključke...

picajzla0707 kaže...

ja samo kažem da je lako moguće da i kod nas dođe ista stvar

Moguće je i da nam sutra doleti jedno 150-200 Iskandera direktno iz Moskve, a moguće je i da nam sutra svima u regiji isključe struju na 3 tjedna pa ti iptv neće biti najveći problem.

Svašta je moguće, to ne znači da treba uopće o tome pričati, jer ispada da navijaš za taj scenariji.

picajzla0707 kaže...

jer imamo istu pravnu osnovu

Nemamo, da imamo kažnjavali bi torrentiranje kod nas odavno.

picajzla0707 kaže...

sad ti, tako stručan, objasni što je točno od toga nemoguće provesti kod nas i zbog čega, a ne samo lupati 'neće/ne može? i druge nazivati trolovima

Svašta je moguće provesti ali tek kad se stvore zakonski okviri, a njih trenutno nema.

13 godina
SharkZ kaže...

I opet kačiš članke (koje mogu sam naći) iako sam ti objasnio više puta da je potrebno poznavati talijanski zakon i detaljno proučiti za što se netko tereti i imali tu neke osnove.

Već u prvoj rečenici ti jasno piše da se tek priprema potražnja kompenzacije, znači to uopće nije ni došlo do suda na kojem će sve možda uredno pasti.

Ako nekog tužiš onda taj ima pravo na obranu, ali ti si već donio svoje zaključke...

u članku ti isto tako piše i da prosljeđuju podatke RANIJE OGLOBLJENIH pojedinaca, dakle kazne su podijeljene za gledanje iptv

SharkZ kaže...

Svašta je moguće, to ne znači da treba uopće o tome pričati, jer ispada da navijaš za taj scenariji.

ne navijam, samo kažem da je moguće i da sve više eu zemalja razmišlja o tome - a zna se i zašto, jer krupni kapital vrši pritisak

SharkZ kaže... 

Nemamo, da imamo kažnjavali bi torrentiranje kod nas odavno.

imamo istu pravnu osnovu u smislu europskog zakonodavstva, s kojim svi moramo biti usklađeni

što znači da ako su talijani i grci iznašli način uokviriti zakonski progon korisnika iptv, to mogu napraviti i naši

SharkZ kaže... 

Svašta je moguće provesti ali tek kad se stvore zakonski okviri, a njih trenutno nema.

sad smo već daleko od onog početka gdje si tvrdio 'Budi siguran da neće niti može'

22 mjeseca

Budi siguran da neće niti može.

14 godina
picajzla0707 kaže...

ne samo da koriste podatke koji su korisnici samo platili ilegalni iptv i dernuli ih državnim kaznama od 150-5000 eura, nego još daju i kompanijama poput dazn te informacije kako bi ovi mogli ganjati korisnike za naknadu

to što ćeš se braniti da nisi gledao vrijedit će ti isto kao i u slučaju rtv pretplate, ako imaš prijemnik moraš je platit, gledao ili ne (ofkors, u slučaju da se odluče kod nas da je iptv ilegalan i da primjene slični način primjene zakona kao u italiji)

tako su i njemci Hitlera hvalili i podrzavali ;)

bravo

13 godina
LudaRajcica kaže...

tako su i njemci Hitlera hvalili i podrzavali ;)

bravo

gdje si ti vidio podršku, jbte

nisam korisnik iptv, ali ako to stranje uvedu nahebo sam i ja koji koristim torente

jedino što znam kako se naša država odnosi prema svojim građanima u odnosu na korporacije, pa me strah da ćemo izvuć kraći kraj kao i talijani 

11 godina
Nova akcija USKOK-a zbog ilegalnog IPTV-a

Sve te servise za gledanja filmova i serija bi piratizirao maksimalno da nemam ženu i djecu, zbog njih plaćam hbo i netflix da im olakšam. Svi oni žestoko opadaju u kvaliteti, a cijene dižu dvaput godišnje. Ja ništa novo ne gledam, leb te jebo na hbo pogledam sopranose i ostale starudije. Neka zaposle kvalitetne scenariste pa će im više ljudi i plaćati, a ne svaka serija ista ko prošla. Pa CGI je bio bolji prije 15 godina majko sveta. Ako oni manje ulažu u produkciju, zašto bi mi više ulagali u njih? A hbo ima sranje od aplikacije i web stranice, redovito se kvari kvaliteta slike, a internet optika 2 gbit/s, što se na netflixu nikad ne događa. Redovito skinem sa torrenata nešto što imam na hbo-u iako ga plaćam, jer mi je tako jednostavnije, pogotovo ako gledam na PC-u.

Da ima servis koji ima ozbiljnu kvalitetu plaćao bi i 20-30 eura, ali da znam da želim gledati taj film/seriju. Pa ja nisam novi film pogledao brat bratu 2 godine, počnem gledati sa ženom kad me ona prisili pa onda prestanemo nakon 20 min. I to ne zbog seksa nego zbog dosade.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2025 9:42 (Cansee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 mjeseci
millennial kaže...

jeste otkazali netflix, hbo...? 

zanimljivo kako Hrvati imaju opravdanje za ne plaćanje zločestim korporacijama, ali ok je puniti džepove lopovima. još nam je i dobro u ovoj državi s obzirom na IQ doseg i razmišljanje. 

Eto narod učio od najboljih, hint Markov trg. 

2 godine
Hrža kaže...
millennial kaže...

jeste otkazali netflix, hbo...? 

zanimljivo kako Hrvati imaju opravdanje za ne plaćanje zločestim korporacijama, ali ok je puniti džepove lopovima. još nam je i dobro u ovoj državi s obzirom na IQ doseg i razmišljanje. 

Eto narod učio od najboljih, hint Markov trg. 

nažalost tu tezu bi trebao obrnuti za dobiti pravo stanje

16 godina

Hajd' još malo razmisi što je pjesnik htio reći. Može?!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice