Kraj podrške za Windowse 10 stvara - rudnik zlata

poruka: 2
|
čitano: 7.424
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj podrške za Windowse 10 stvara - rudnik zlata".
14 godina
Kraj podrške za Windowse 10 stvara - rudnik zlata

Ček ček:

"Važno je napomenuti da krivnja za stvaranje ovog masovnog e-otpada ne leži isključivo na korisnicima. Odluka Microsofta da prekine podršku za starije uređaje prisiljava pojedince i tvrtke na nadogradnju"

Znači kriv je korisnik jer mora mijenjati HW koji uredno radi zbog odluke debilnog MS?? Jel samo meni nema smisla ovaj citat gore ili...?

Moj PC  
8 0 hvala 1
9 godina
Re: Kraj podrške za Windowse 10 stvara - rudnik zl
da, uvjek je kriv korisnik kad se pita velike kompanije. meni je steta sta vecina korisnika koristi pc samo za igranje igrica i steta sta tu jos linuksi nisu jednostavni za korisnika koji je do sad na windowsima cjeli zivot, mislim vjerovatno bi se moglo rec da na jedan nacin microsoft drzi monopol s directx i slicno, ali krivi su tu i ovi sta rade igrice pogotovo danas vulkan i to.
veci mi je problem sta se gura reciklaza starijih pc komponenti u smislu rastavljanja na materijale, a ne u smislu da se taj hardver da iskoristit za neku drugu namjenu, npr, kase, bankomati, reklamne ploce, nas, firewall itd ili u najjednostavnijem obliku pc koji vrti linukse i na kojem moze radit 90% stvari osim nekih windows specificnih programa. bilo bi bolje da se reciklaza fokusira u smjeru da softver firme olaksaju korisnicima prijelaz na linux za ove windows only igrice/programe. nema mi smisla npr imam stari xeon iz 2009 ili tako nesto s 32gige rama koji uredno vrti par cad programa, elektro simulatore, audio softver itd i win10, ne pada mi napamet to bacit, eventualno kad mikrosoft prekine support za w10 stavit iza firewalla s strogim pravilima da ne prolazi apsolutno nista nego sta se eksplicitno dozvoli ako ne i skroz offline.
stari laptopi npr ko low power nas doduse s jednim do dva diska, bez problema prastari mobilni penryn pentium ili tako nesto vrti smb, ako je bas staro ne treba ni gui.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice