Registracija na WhatsAppu uskoro bez broja, moći ć

poruka: 16
|
čitano: 3.034
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Registracija na WhatsAppu uskoro bez broja, moći ć".
15 godina

Smijesno je da Mark pljuje po inovativnosti Apple i drugih tehnoloskih kompanija, a nikad u svojoj karijeri se nije maka od drustvenih mreza i sve pretvara u drustvenu mrezu ili za drustvenu mrezu. Toliko o inovativnosti. Jedini model poslovanja su mu reklame. Mislim da pod hitno moram zamijenit whatsapp s necim drugim da se potpuno maknem iz ovog Meta okruzenja

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

2 1 hvala 0
6 godina
Re: Registracija na WhatsAppu uskoro bez broja, mo
Stvar je da danas vise nema drustvenih mreza, sve je to skup beskonacnih reelsa s reklamama u cilju drogiranja drustva dopaminom i uzimanje profita na losoj usluzi.

Istina, nitko nikog ne tjera, ali u pocetku je fokus bio na prijateljima/pratiocima, danas je fokus potpuno na necem drugom.

Zadnji shit koji su napravili s whatsappom je onaj AI Meta chat, dugo nisam vidio gluplju i beskorisniju integraciju.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2025 7:45 (Tkozna).

3 0 hvala 1
16 mjeseci
stirko55 kaže...

Mislim da pod hitno moram zamijenit whatsapp s necim drugim da se potpuno maknem iz ovog Meta okruzenja

Ovakvi su mi najjači, čim je neka vijest o whatsappu evo ekipe da pljuje po tamo nekom Marku, priča kako ne treba koristiti whatsapp jer njihov vlasnik je i vlasnik fejsbuka i kako će oni prijeći negdje dalje, samo ne znam gdje.

Naravno, nikad ne prijeđu nego samo lupaju ko otvoren prozor.

Ja osobno whatsapp koristim jer je odličan app i većina ljudi ga ima, služi mi za dopisivanje s tim istim ljudima jer nema smisla da se dopisujem sam sa sobom na Signalu.

Zaboli me tko je vlasnik i što je on izjavio, a još manje me  briga za društvene mreže koje nemaju nikakve veze s appom za dopisivanje i pozive.

15 godina
Malo si pomisa stvari. Nije problem vlasnika nego kompanije koja je od aplikacije za dopisivanje napravila kaoticnu aplikaciju punu gluposti koja se mora update-at 3 puta dnevno. To sta si reka da nema bolje alternative trenutno i je razlog zasto je jos uvik koristim, ali je ujedno i tuzna cinjenica. Sta se tice drugih metinih proizvoda ionako ih ne koristim godinama, ovo bi samo bio posljednji od proizvoda koji mogu napustit. Isto tako nije istina sta govoris da drustvene mreze nemaju veze jer su poceli sa statusima i kanalima pitanje je di dalje to ide
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2025 8:21 (stirko55).

1 1 hvala 0
16 mjeseci

Nista tu nije kaoticno i ne vidim ni jednu glupost u njoj, a updejta se kao i svaka druga app.

Bas gledam, zadnji updejt prije 2 tjedna, ali bitno da se tebi updejta 3 puta dnevno :facepalm:

Tko zna sta ti koristis i kakve probleme imas...

Whatsapp meni radi odlicno i pusha uvijek sve poruke trenutno, za razliku od vibera.

Ali nastavi se ti zamarati s Markom i njegovom politikom, to ti je jako bitno u zivotu i jako je bitno sto on prica o appleu.

Neosnovano lupetanje na kvadrat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2025 8:42 (SharkZ).
15 godina

Sad vise nisam siguran jel trollas ili si samo slip. Whatsapp sam od proslog cetvrtka update-a 4 puta na iOS-u. Unutar aplikacije postoji nepotrbi AI chatbot, postoje kanali za pracenje stranica, postoje statusi korisnika, postoji i sad ova novi Community sta je nesto ko discord kanali samo bez voice chat-a. To su sve opcije ubacene u zadnje 2 godine. Ti sebe uvjeravaj ako zelis da je to samo app za poruke i pozive, al odavno je ta aplikacija prestala to bit. Nadam se da ce u jednom trenu izdvojiti Whatsapp chat kao zaseban app ko sta su bili sa fb messangerom napravili. Također ovim putem pozivam moderatore da malo procesljaju forum jer se nakotilo masu trolova ko sta si ti u zadnje vrime i unistavaju cili community.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2025 9:16 (stirko55).

1 2 hvala 0
16 mjeseci

Jedini troll si ti.

Kog briga za AI bot i za nekakve kanale?

Doslovno ne moras nikad kliknuti na iste niti na bilo koji nacin ometaju tvoje koristenje appa.

Otkad se pojavila ta ikona za AI nisam ni jednom to otvorio niti znam cemu sluzi, ali bitno da se ti bunis protiv necega sto ti ne treba.

Na kraju krajeva, jednostavno deinstaliraj whatsapp kad ti je toliko los i ne spamaj temu bezveze.

15 godina
SharkZ kaže...

Jedini troll si ti.

Kog briga za AI bot i za nekakve kanale?

Doslovno ne moras nikad kliknuti na iste niti na bilo koji nacin ometaju tvoje koristenje appa.

Otkad se pojavila ta ikona za AI nisam ni jednom to otvorio niti znam cemu sluzi, ali bitno da se ti bunis protiv necega sto ti ne treba.

Na kraju krajeva, jednostavno deinstaliraj whatsapp kad ti je toliko los i ne spamaj temu bezveze.

Ja ne znam kako ti inace funkcioniras u zivotu, ali ja osobno volim broj notifikacija i distrakcija svesti na 0 tako da kada udem u whatsapp i onda me aplikacija bombardira sa novitetima definitivno narusava korisnicko iskustvo. Tebi to ocito ne smeta i zato ti je whatsapp kao takav prihvatljiv, meni je iz godine u godinu sve manje prihvatljiv. Nazalost bitan dio komunikacije u kojoj moram sudjelovat se odvija tu, pa sam vezan dok ne nadem alternativu

9 godina

Koristim: Whatsapp, Signal, Telegram. 

Whatsapp mi se najmanje svidja, ali je neki standard. Po meni isti tip "usisavaca" kao FB. Privatne informacije, slike, obavestajne krizaljke, the works. Sve to puni korisnik sam samim time sto komunicira i ima kontakte u telefonu. Ako te netko zeli, u 2 min pomocu opet nekih trecih appova moze izvuci tvoj psiholoski i kontaktni profil, gdje si bio, s kime si bio, i geolociran si, stavljen u kontekst itd. 

A kao da to nije bilo dovoljno, sada je prosiren auditorij i na EU intel sluzbe pa smo svi otvorena knjiga uz sve GDPR zastite privatnosti, jer sve je to za nase dobro. 

Alternativa? Tesko. Mislim da se alternative i potencijalne alternative vrlo nadgledaju i promatraju, a i sustavima nije u interesu inovacija i sloboda na tom polju. Pogledajmo frajera iz Telegrama, kako su ga cim je sletio u Francusku odmah zgrabila struktura i odvela u stanoviti podrum. Gdje ga se malo stiskalo i gnjavilo da preda pristup kodu i dozvoli neke backdoorove itd njihovim sluzbama. Sto onda reci o Whatsappu?

Tesko da ce tu biti srece, ne cveta cvece u nase preduzece. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2025 11:24 (Gebirgs).

0 1 hvala 1
16 mjeseci
Gebirgs kaže...

Ako te netko zeli, u 2 min pomocu opet nekih trecih appova moze izvuci tvoj psiholoski i kontaktni profil, gdje si bio, s kime si bio, i geolociran si, stavljen u kontekst itd.  

Tko to moze? Policija?

Pa to sve moze i na osnovu tvoje ip adrese, cim si na internetu nisi anoniman, tako da ne znam sta ti tocno ocekujes od whatsappa?

Ako te brine privatnost onda ne koristis uopce smartphone, odes offline i ne placas nigdje karticama, a takodjer ne pises nista ni po forumima.

17 godina

Od djece naučio Snapchat:

1. ne zahtijeva me tel. broj.

2. JOŠ VAŽNIJE: ne zahtijeva pristup mojim kontaktima

Hoće li i WhatsApp sada bez obaveze telefonskog broja, izbaciti i obavezu dijeljenja svih mojih kontakata?

2 0 hvala 0
17 godina
Ovo je kraj kaže...

Hoće li i WhatsApp sada bez obaveze telefonskog broja, izbaciti i obavezu dijeljenja svih mojih kontakata?

S kime točno se dijele svi tvoji kontakti?

17 godina
tgmcro kaže...

S kime točno se dijele svi tvoji kontakti?

WhatsApp ih ima sve. I dijeli ih svima.

Kad dodam novi broj u svoj adresar (Kontakti / iPhone) iskače informacija: hey taj broj koristi WhatsApp!

To znači: tko god dobije moj broj, odmah zna da sam i ja na WhatsAppu. 

16 mjeseci
Ovo je kraj kaže...

3. I najvažnije, koriste ga isključivo djeca pa se jedino možeš s njima dopisivat.

Ovo je kraj kaže...

WhatsApp ih ima sve. I dijeli ih svima.

Kad dodam novi broj u svoj adresar (Kontakti / iPhone) iskače informacija: hey taj broj koristi WhatsApp!

To znači: tko god dobije moj broj, odmah zna da sam i ja na WhatsAppu. 

Jel ti razumiješ što pišeš?

Pa tako funkcioniraju svi appovi za dopisivanje, viber, telegram, signal...

Ne dijeli whatsapp tvoj broj s nikime, a još manje tvoje kontakte nego daje informaciju da koristiš whatsapp osobi koja ionako ima tvoj broj.

Što je problem i što ti nije jasno?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2025 14:48 (SharkZ).
17 godina
SharkZ kaže...

Jel ti razumiješ što pišeš?
Pa tako funkcioniraju svi appovi za dopisivanje, viber, telegram, signal...

Ne dijeli whatsapp tvoj broj s nikime, a još manje tvoje kontakte nego daje informaciju da koristiš whatsapp osobi koja ionako ima tvoj broj.

Što je problem i što ti nije jasno?

> Pa tako funkcioniraju svi appovi za dopisivanje, viber, telegram, signal...

Ne. Spomenuo sam Snapchat. Niti Instagram (isto se možeš dopisivati), niti Facebook Messanger, niti Teams, niti Discord, uskoro ni WhatsApp.

nego daje informaciju da koristiš whatsapp osobi koja ionako ima tvoj broj.

Ti kažeš: "daje informaciju da koristiš whatsapp". Daje informaciju. 

Ja ne želim da daje tu informaciju. 

15 godina
Jel to onda znaci da bi ti rade koristio koncept u kojem napravis acc na whatsappu i onda moras koristit drugi app za dopisivanje ili SMS da bi ljude pita koji im je nick na whatsappu da bi ih moga dodat tamo. Meni to previse vuce na oblik drustvene mreze koji ne zelim od aplikacije za poruke i pozive

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice