HW odličan, kamera odlična, izgled je ionako isti kod svih mobitela - SW, bar za mene polu sranje i to je jedina stvar zbog kojeg se ne vračam njima. Prije su bili bar cjenovno privlačniji i onda progutaš nekako stvari koje ti ne pašu, ali sada su u istom cjenovnom rangu i kompromisi onda više nemaju smisla.
Xiaomi 15T i Xiaomi 15T Pro - AI braća
- poruka: 26
- |
- čitano: 6.863
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
SW, bar za mene polu sranje i to je jedina stvar zbog kojeg se ne vračam njima. Prije su bili bar cjenovno privlačniji i onda progutaš nekako stvari koje ti ne pašu, ali sada su u istom cjenovnom rangu i kompromisi onda više nemaju smisla.
može više o ovome? baš me zanima po čemu je to SW sranje i koji su to kompromisi?
Meni SW nije sranje ni blizu, ali da nije ispoliran, nije; od kad sam dao preko soma eur za 13 Pro pa je update učinio da puca wireless AA i mjesecima nisu to popravili, od mene je bilo to gotovo. Za te novce ne želim takve banalne probleme. Ili recimo notifikacije, nekad uredno radile, nekad sa zakašnjenjem pa me sasuo sa svime i sl. Ili snimanje videa, ista prostorija, samo on bi se uhvatio tika-taka zidnog sata i onda to boostao da je snimka bila baš loša (bez obzira na postavke). No govorim za "flagship", ovako za 650 eur bi pregrmio neke sitnice. 15T Pro, ne bih dao te novce, ali 15T bi mogao biti ok uređaj, pogotovo kad se nađe još neka akcija ili popust.
Meni SW nije sranje ni blizu, ali da nije ispoliran, nije; od kad sam dao preko soma eur za 13 Pro pa je update učinio da puca wireless AA i mjesecima nisu to popravili, od mene je bilo to gotovo. Za te novce ne želim takve banalne probleme. Ili recimo notifikacije, nekad uredno radile, nekad sa zakašnjenjem pa me sasuo sa svime i sl. Ili snimanje videa, ista prostorija, samo on bi se uhvatio tika-taka zidnog sata i onda to boostao da je snimka bila baš loša (bez obzira na postavke). No govorim za "flagship", ovako za 650 eur bi pregrmio neke sitnice. 15T Pro, ne bih dao te novce, ali 15T bi mogao biti ok uređaj, pogotovo kad se nađe još neka akcija ili popust.
nikad takvih problema nisam imao, evo sad u kući Xiaomi 14 i 15 Ultra, rade jedan i drugi ko urica.
no bugova ima, ali nisu ni drugi cijepljeni od toga... iphone dosta problema na iOS 18, pa onda nova runda problema na iOS 26... Samsung baterija otišla u bananu nakon apdejta, kažu to je normalno, doći će sebi za par dana... nije. 
notifikacije već godinama rade ok, problem je jedino bio sa kineskim verzijama uređaja. ovo za snimanje videa ne znam, može biti sto stvari...
možda sam ja baš sreće da meni sve radi ok, ali opet prošlo mi je tih xaomija na desetke kroz ruke i sa niti jednim nikakvih ozbiljnijih problema.
meni osobno hyperOS radi vrhunski.
Baš tu u HR za naše tržište; a valjda moraš imati i malo sreće. Ja sam imao te neke 'sitnice', ali kako dosta snimam i stalno koristim bežićni android auto, to mi nije bilo ok. Problem je samo kad te potrefi nešto pa ti je onda teško opet vjerovati nekoj marki. Pogotovo kad iz dana u dan sve poskupljuje. Zanimljivo Redmi Note 12 kod starog nema problema, ali on je casual korisnik. 2 sad već jako stara Huaweia isto. Sad sam na Zmazungu, da bih pokucao. Ali uzeo sam ga na jakoj akciji (trećina dolje), inače nikad ne bih dao traženu lovu.
Želim reći da me ne dira što piše na uređaju koja marka je. Bitno da meni radi kako očekujem. A ako je uređaj skuplji, naravno da više očekuješ.
Nisu bašnešt jeftini.
iPhone je najbolji, a svi pokušaji njegovom približavanju, ostaju samo na pokušaju.
Sumnjam da je svaki mobitel sa Dalekog Istoka, sem J.Koreje i Japana, špijunski geđet.

Nisu bašnešt jeftini.
iPhone je najbolji, a svi pokušaji njegovom približavanju, ostaju samo na pokušaju.
Sumnjam da je svaki mobitel sa Dalekog Istoka, sem J.Koreje i Japana, špijunski geđet.

Kome dati da nas špijunira, amerikancima ili kinezima pitanje je sad.
@sirka666
ko je prijatelj, a tko neprijatelj???
@sirka666
ko je prijatelj, a tko neprijatelj???
Ako misliš da nam je itko prijatelj...
@thebatman
U.S.A. su naši prijatelji.
@thebatman
Nisu oni nama ništa.
@thebatman

Ti "naši" prijatelji bi nas bacili pod vlak u sekundi.
@MasterOfDiaster
Volim U.S.A.. To je meni prijateljska zemlja.
Ne znam za druge i njihove razloge.

@thebatman

Na jednoj strani su nove sile Osovine Rusija, Kina, Iran (i Srbija
) a na drugoj nama povijesno dokazani saveznici. Ti si peta kolona?
@thebatman

Na jednoj strani su nove sile Osovine Rusija, Kina, Iran (i Srbija
) a na drugoj nama povijesno dokazani saveznici. Ti si peta kolona?
Nisam ja ni na jednoj strani, ali sam dovoljno star da znam neke stvari da "veliki" nisu ni na ničijoj strani osim na svojoj, njih zanima moć, novac i preživljavanje njihovog načina života, a ništa od navedenog nema veze sa nama, tako da se i neko sranje desi Hrvatska će nahebati u sekundi jer smo im apsolutno nebitni, ako misliš suprotno izuzetno si naivan i nemaš pojma o povijesti koja se stalno ponavlja.
Da odmaknem malo od politicke diskusije...
ono sta me najvise odbija od Xiaomija ciji sam dugogodisnji korisnik nije toliko cijena koliko support, odnosno, OS updates, koji je kod njih 2-3 god dok je konkurencija otisla na 5-7 god. Sad recimo imam mob koji ne prima update vec skoro 2god i, iako inace sasvim dobro radi, samo cekam kad ce aplikacije pocet slat pozdrave iz zemlje Safari...
Da odmaknem malo od politicke diskusije...
ono sta me najvise odbija od Xiaomija ciji sam dugogodisnji korisnik nije toliko cijena koliko support, odnosno, OS updates, koji je kod njih 2-3 god dok je konkurencija otisla na 5-7 god. Sad recimo imam mob koji ne prima update vec skoro 2god i, iako inace sasvim dobro radi, samo cekam kad ce aplikacije pocet slat pozdrave iz zemlje Safari...
to je bilo nekad, nije više, sada xiaomi isto ima puno duži support.
The Xiaomi Six-Year Update policy. The company now promises up to six years of security updates and four major OS upgrades for a growing list of devices, a commitment that extends beyond its flagships to include popular mid-range models from its Poco and Redmi sub-brands.
https://nokiamob.net/2025/08/19/xiaomi-six-year-update-the-full-list-of-eligible-devices/
no taj support po meni uopće nije toliko bitan koliko se sad priča o njemu. zašto? zato što će svi ti uređaji ukoliko je SoC dovoljno jak raditi i godinama nakon isteka supporta i puno prije će se desiti da će a) otići baterija, b) uređaj postati prespor. evo pogledaj ove low budget samsunge, već nakon 2-3 godine drastično uspore i što će ti onda support i od 100 godina?
evo ti primjer. imam još uvijek doma meni jako drag Mi Note 10, 6 godina star, na njemu Android 11, znači već "prastaro", ali uređaj radi bez problema.
Meni je HyperOs super, ali ajde, to je subjektivno.. možda samo stvar navike. Ono sta mi je bitno je da sve radi bez greške..
Nije pitanje tko je nama prijatelj ili neprijatelj, već što mi uopće predstavljamo njima. Los Angeles ima stanovnika koliko cijela Hrvatska. Kineski gradić ima stanovnika koliko cijela Hrvatska.
Xiaomi 15 kod mene, radi super, ima Xiaomi widgeta koji su krcati reklamama i koje ni ne instaliram, koristim ili 3dr party ili Android widgete. Svo oglašavanje u sistemu može se isključiti. Povezivanje radi bez ikakvih problema, brz uređaj, kamera odlična, brzina punjenja iznenađujuća.
Iskreno, nedostaju mi prave BUG-ove recenzije. Kao dugogodišnji čitatatelj, teško je to ne vidjeti. Ove su toliko AI generirane, dovoljno je uzeti neku od prije par godine i ovu - i ne moguće je ne primijetiti utjecaj AI-ja. Posebno, kraj "U konačnici", znači bar to izbacite. Ili često navođenje "Korisnici će...".
Mislim da AI nije samo "ubio" internet, nego i tisak... Htio to netko priznati ili ne, to se dogodilo, samo je pitanje vremena kad će čitatelj postati svjestan :) zato naprijed autori, kolumne, i "prave" recnezije.
Slažem se, hrpa AI slopa, kako američani vele, baš uništava srž neta. Evo na indexu svaka 3-4 naslovna fotka je AI generirana. Općenito mi nedostaju stari Bug, ali eto, moraju i oni raširiti tematiku da zadrže čitatelje.
ma nije stvar toga da treba proširiti tematiku, ja sam apsolutno za to. Imam godina, pa se sjećam PC Chipa koji je čak imao i posebno ljetno izdanje naziva Off koje je bilo puno Offtopic tema za ljeto, za opušteno čitanje, dobio si čak i lounge glazbeni CD za uživati dok čitaš.. e vidiš to su stvari koje mi nije bilo teško platiti, pa čak da je i štivo nekakvo koje me ne zanima.
Ovdje je stvar toga da je ulog, effort jednak nuli, plus marketinška poruka. U pozadini je priča za izdavača/autora jasna: imam AI, on odradi, ja dobijem telefon na poklon, dobijem novac za objavu - i to je to. Zadovljan klijent, zadovoljan izdavač/autor - a jedini tko zapravo ispadne magarac je čitatelj.
Kažem, ja pratim tech medije unatrag 30 godina, skoro od pojave prvih, i daj nivo propadanja je unatrag nekolikog godina, posebno pojavom AI-ja toliko uzeo maha, da sam gotovo sve prestao i kupovati, a čitam gotovo samo iz navike... no možda su neke nove generacije upravo za to - tiktok, marketing, AI tekstovi,... a ako je to "baza", onda smo mi dinosauri za neka druga mjesta :D
@thebatman
Gdje su naši "prijatelji" bili 2022. ?, šalu na stranu, iOS je kao i svi sustavi pun boljki, minusa, nelogike, itd... Svatko od nas bi nešto doradio ili uredio u kodu oba.
Hvala! Nisam znao za ovo... naravno da moj uredjaj ne upada u ovu pricu. Potrazim jos malo koju potvrdu..
Jel neko dobio taj novi update HyperOS 3.0, Android 16?