Instant plaćanja i provjera primatelja: nove uslug

poruka: 17
|
čitano: 6.051
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Instant plaćanja i provjera primatelja: nove uslug".
11 godina
protjeran

Ma, to je okay. Mislim, između dva posrednika. Samo zkj nitko ne prati put novca, kada isti uđe u RH??

Zkj nema zakona o podrijetlu imovine?

Mac
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Instant plaćanja i provjera primatelja: nove u
PzKpfw kaže...

Zato jer bi pola političara i "kontroverznih poduzetnika" bilo iza rešetaka.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
10 godina

napokon

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
cinco44 kaže...
PzKpfw kaže...

Zato jer bi pola političara i "kontroverznih poduzetnika" bilo iza rešetaka.

-ne bi.. nisu, nema mjesta, kapaciteta.. dok je kontroverzovac platio ceh i dao riječ (pionirsku) da neće.. pa eto, nisu iza rešetaka, ne zato jer zakona ima-nema.. nego jer naprosto nisu, kad i jesu završe vani itd.

(naravno uz dozu sarkazma i karikatura..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Da li otp banka uopce smije naplacivati kad sjedne neki novac na tekuci racun?50centi po uplati....

17 godina
@PzKpfw HDZ. Zato.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2025 17:24 (Inovator).
16 godina

Je li ovo znači da će transakcija između dvije banke vikendom i po noći biti izvršena odmah?

Zašto su ostavili "Prilikom zadavanja naloga korisnici će moći odabrati žele li instant ili redovno plaćanje" ako je naknada ista u oba slučaja..

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Crojumper kaže...

Je li ovo znači da će transakcija između dvije banke vikendom i po noći biti izvršena odmah?

Zašto su ostavili "Prilikom zadavanja naloga korisnici će moći odabrati žele li instant ili redovno plaćanje" ako je naknada ista u oba slučaja..

-nije stvar u naknadi, tehnologiji.. primarno je za sad stvar sigurnosti, provjere, ostaviti vremena za zaustavljanje transakcije npr krađa-hack.. za sva inozemna plaćanja kao i veće iznose, .. nije da automatika i trenutno ne mogu, nego nisu uvjek poželjni, dok sasvim dobro funkcionira i plaćanje idući dan i sl. tj i sad možeš plaćati račune s određivanjem datuma u budućnosti odnosno ovisno o banci i radnom vremenu to ti algoritam radi automatski itd.

-ne miješati s našim bankama koje su onako malo znale držati novac na računu za kratkoročne potrebe-zaradu.. npr penzije koje drže tjedan itd. no sad je bolje nego prije nešto godina..

-kao i to da je danas s globalizacijom-digitalizacijom smiješno govoriti o radnom vremenu čak i danu transakcije ako uzmemo vremenske zone planete-kontinente.. tj za maloprodajnog kupca i webšop ni nema takve razlike, nevidljivo.. kupiš sad nešto u usa ili australiji ili u hr.. naravno, međunarodne transakcije će biti i dalje usporene, kao prolaz eu građana na granici i ostalih.. :)

-kartičarske kuće kao vlasnici žele sve što mogu naplatiti pa tako i transakcije.. i to je u kapitalizmu ok.. no ako je to vlasništvo eu ili države, tad nije to primarni biz-banka kriterij, nego korisnost za društvo kao i kvaka22 da i sama eu birokracija koja bi to naplaćivala plaća trošak transakcije pa naplaćuje sama sebi i tako podiže trošak, tj ako sve to eu da besplatno postoji ekonomska logika + nije corebiz kao za banke i kartičarske kuće visa-master.. 

16 godina

znači li ovo da če neke kriptovalute izgubiti smisao? Upravo su neke kriptovalute spominjale instant plaćanje kao svoju prednost.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2025 20:10 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
16 godina
mmmnnn kaže...

znači li ovo da če neke kriptovalute izgubiti smisao? Upravo su neke kriptovalute spominjale instant plaćanje kao svoju prednost.

-smisao? kao da trgovac reklamira žarulju koja radi brzinom svjetlosti.. -besmisleno-inkluzivno.. ne postoji drugačije plaćanje osim istant, tj ostalo su mogući načini u poslovanju, npr s odgodom.. no govorimo iz cipela građana-potrošača-korisnika.. ne korporacija-firmi-banke.. npr što kad nešto plaćaš kretidom.. ti plaćaš banci rate mjesečno, no trgovac je dobio novac trenutno.. odnosno standardno za račun imaš 8 dana rok (valutu) plaćanja.. tj iz doba dok je to sve išlo poštom, papirnato.. što već više desetljeća nema veze ni sa čime, osim što su pravila i navike ostale.. npr porezna prijava s pečatom do ponoći itd.. bedastoće-arhaizmi do prvog emaila, ezabe itd.. 

14 godina

Što se tiče provjere primatelja, prvo mu pustim 10 centi, ako javi da je sjelo onda ide ostatak.

1 0 hvala 0
7 godina
PzKpfw kaže...

Ma, to je okay. Mislim, između dva posrednika. Samo zkj nitko ne prati put novca, kada isti uđe u RH??

Zato jer su taj zakon politicari maknuli. Tu u Irskoj kada sam kupovao kucu kao da sam mafijas, sve provjere, gdje primam placu, koliko primam, koliko trosim, gdje trosim. Ako ti netko nesto donira, i to treba proci kroz sistem. Pa onda opet za 3 mjeseca nova provjera... U HR kupis stan s gotovinom i nitko te nista ne pita. Lopovska/mafijaska drzava u kojoj se peru pare. Znam jako dobro. Kupio stan u Zagrebu brat od moje zene. Donio gotovinu i isplatio odjednom, ovaj koji je pokupio pare, na njemu nista nije, sve je na zenu, a zapravo nije nista ni na zenu, vec je on to kao "kupio" od nekoga (prebijanje) i peru se pare. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2025 0:07 (SamoPitam3).
16 godina

Naslov:

Instant plaćanja i provjera primatelja: nove usluge obvezne za sve banke od sljedećeg tjedna

Banka:

Nudimo vam novu uslugu

O boze, jednostavno ne mozes mrziti korporacije dovoljno.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2025 0:12 (syncmaster245b).

11 0 hvala 2
16 godina

.. ali oni to sve rade zbog nas, naše dobrobiti na svoju štetu.. altruizam-na-max.. (i suza kane).. pa i one naknade koje teška srca naplate, zaračunaju.. rade samo jer moraju, jer tako mora biz raditi, inače oni ne bi to..

- i tko to može mrziti? meni su baš slatki :))

15 godina
Čak me čudi da nigdje ne piše da se usluga uvodi za sve korisnike bez ikakvih dodatnih troškova. Jer ste vi to tražili...
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
syncmaster245b kaže...

Banka:

Nudimo vam novu uslugu

O boze, jednostavno ne mozes mrziti korporacije dovoljno.

Nije da lažu 

Ah, marketing ko marketing, svi će iskoristiti maksimum od toga. I ja bi.

Nadglednik dina
16 godina

Ovisi od korisnika do korisnika. Meni za stvari koje ja koristim su dosta featurea kripta izgubile smisao pojavom Revoluta i ulaskom u SEPU. A opet da nije bilo uspjeha crypta tesko da bi se banke makle sa mrtve tocke. Kada dode 

Sa druge strane Crypto ti nudi neke druge stvari. Transparentnost i povjerenje. Na blokchainu vidis dal ti je netko uplatio ili nije. Ako trazis anonimnost onda odaberes drugi coin ali tamo gubis i mogucnost provjere. Dakle biti ce jos primjena, ako ne drugih gurati ce trome i inertne sustave da se prilagode.

Ali realno centraliziran sustav je uvijek brzi a trebao bi biti i jeftiniji od decentraliziranog. Osim toga bi trbeao biti i more convinient. Samo moras vjerovati tom centralizirano sustavu da zaista cuva tvoje pare, da ce ti dati ptistup tvojim racunima ili parama ako zaboravis svoje podatke ili ako si naslijedio stednju u banci od babe...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice