Hollow Knight: Silksong u samo nekoliko sati zaigr

poruka: 25
|
čitano: 8.572
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hollow Knight: Silksong u samo nekoliko sati zaigr".
12 godina

Što je tak dobro u ovoj igri i Hollow Knight? Probao par puta i ništa specijalno. 

Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
Re: Hollow Knight: Silksong u samo nekoliko sati z
Daj joj više vremena i truda. Ja sam tek od trećeg ili četvrtog puta se navukao.
16 godina
neaktivan

Ja imam 41 godinu. Gamer sam od 10. godine. Igra je u top 10 igara koje sam ikad isprobao. De gustibus ...

17 godina
Ori and the Blind Forest wannabe.
Starlink is Skynet!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Vidim da igra nema svoju temu pa može i ova poslužiti.

4h in trenutno. Sviđa mi se zasad, šta je da je. Prethodnika se ne sjećam uopće pa ne mogu uspoređivati. Neke kontrole su mi malo neprirodne, tipa za korištenje toolsa i za down slash koji ide ukoso pa se ponekad zeznem. Ali art dizajn je genijalan i baš vuče da vidiš što onda dalje. Borba je ok, ovaj sami početak nije nešto pretežak.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Izgleda da neki naš igrač iz hrvatske (Jura3) dere guzove u ovoj igri jer drži WR u kategoriji Judgement NMG.

0 0 hvala 0
15 godina

UPDATE

Sad imam nekih 15-ak sati. Upgradeao "iglu" prvi put, jučer ubio Widow, duple Moss Mother i onog Savage beast ili tak nešto.

Pokušavam izbjegavati walktroughe koliko mogu, ali nisam si označio ona vrata koja mogu otvoriti sa Needolin. Jednih sam se sjetio, ali mislim da sam ih našao više, samo bog te pitaj gdje. Taj dio metroidvania poprilično mrzim, a ne želim si ništa zapisivati, screenshotati, slikati mobitelom itd iako bi mi ponekad puno značilo. I ovdje su te opcije označavanja mape jako siromašne. Razmazio me zadnji Prince of Persia. A i ne pomaže taj osjećaj da koliko god si istražio neku mapu da možda i dalje ima negdje neki brakeable wall, prolaz, što god.  

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

Ne sekiraj se, to je bit metroidvanije, kad budeš imao sve ili više dostupnih skillova onda ideš čistiti mapu, a gdje god nisi bio ili vrata kroz koja nisi prošao se vide na mapi jer je tu odrezana. Jedino možeš profulati breakable walls i tajne prolaze.

Edit: A markera češ imati i više nego dovoljno, imaš posebne za klupe, transport i vendore koje kad jednom kupiš ti se označavaju automatski. Dalje imaš 5x9 komada markera u različitim bojama s kojima sam si označavao NPC-eve koje sam sreo i blokirane puteve di nije bio moguć progres zbog skilla (npr. jedna boja za dash, jedna za double jump, itd.) Sve to možeš kupiti od lika koji prodaje mape. Tek si na početku, svašta ćeš moći i imati, samo treba igrati i istraživati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 16:13 (NathanDrek).

1 0 hvala 0
15 godina

Ovo već imam: klupe, vendori, fast travel. I zasad tri ove vrste s kojima mogu sam označiti, zlatni, crveni, srebrni. Ali... imaš bossove, quest givere, double jump rutu, dash rutu, wall jump rutu, vrata za koja treba ključ, vrata za koja treba nidolin, vrata za koja nemam pojma šta treba. I onda kad ne igram dan dva već zaboravim gdje sam bio i što sam radio. The Lost Crown je to imala genijalno riješeno. Star Wars Jedi Order je isto bio ok. Barem da ovdje mogu sam nešto upisati bilo bi mi lakše u životu. A i prije svega trebao bih uopće se sjetiti da si označim . Prošli vikend sam našao onaj chapel ili lair što već gdje je Beast boss i zaboravio si označiti. I da me ubiješ nisam ga više mogao pronaći drugi dan. Do jučer kad sam slučajno nabasao na to.   Ali ok, tako je kako je. Jasno mi je da je to tipično za metroidvanije, ali općenito nisam baš fan backtrackinga u igrama, a još manje osjećaja izgubljenosti. Tak da nažalost to me odbilo od Hollow Knighta, ali barem zasad, ovdje mi nije to toliki minus da ne bih nastavio.  

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 17:55 (Hexfire).
9 godina

Od svega toga realno si trebaš označiti NPC-eve koje sretneš na terenu (znači one van naselja tipa Bone Bottom ili Bellhart), jer njima možeš zaboraviti poziciju. Bosseve nemaš kaj puno označavati, jer ak naletiš na njih 3-4 jednog od njih moraš riješiti, jer je to progress. Vrata za koja ne znaš kako se otvaraju se otvaraju s druge strane. Ona vrata koja traže ključ možeš označiti. Ako dođeš do dead enda gdje ti treba skill koji još nemaš, a gori ti pod petama da ne pogineš i izgubiš rosaries, dobar tip ti je quit out u main menu, igra će ti se sejvati i vratit će te na zadnji bench da ne moraš backtrackati. Ak vidiš masku ili spool fragment ili bilo koji svjetleći item do kojeg ne možeš to si definitivno označi i pokupi čim dobiš skill s kojim možeš do toga.

0 0 hvala 0
15 godina

APDEJT

Nemam baš vremena koliko bih htio, ali malo pomalo napredujem. Jučer sam sredio onog lika u "Stageu". Trumbio, Trombio, kako već se zove. 

Otključao sam Architect Crest, fora zvuči na prvu, ali vidjet ću. Priviknuo sam se već poprilično na Reaper Crest pa mi se baš i neda mijenjati osim ako će baš neki boss tražiti.

Sad sam na 30-ak sati igre. Nemam većih zamjerki, ali niti nisam baš pratio patcheve pa ne znam što točno je laganije u odnosu na 1.0.0. Zasad nisam imao nekih većih problema s Bossovima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Jedna od najboljih igara koje sam igrao a igram igre već sto godina ali i najtežih.

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Kill Frenzy kaže...

Jedna od najboljih igara koje sam igrao a igram igre već sto godina ali i najtežih.

Da me se krivo ne shvati, igra je teška, ali nemam osjećaj da je nešto nesavladivo. Bossovi barem zasad nemaju nekih bullshit mehanika ili random hitova/one shotova, platforming je zahtjevan, ali uz malo finger gymnastics sve se riješi. Mislim da mi još samo fali double jump i onda sam bogisus.

Ima sitnica koje me nerviraju - povremeni baš daleki backtracking, izostanak health bara za bossove (to mi je najmanje jasno), potreba da ti kompas oduzima jedan gear slot (jednostavno mi je ugodnije igrati s njim čak i kad mi ne treba), nemogućnost da gear/tools mijenjam "on the fly". 

Ali opet sve to nije dovoljno da baš jako snizi ocjenu/mišljenje o igri kad je sve ostalo vrhunski odrađeno. 

9 godina

Meni je najviše odgovarao Wanderer crest (moveset iz prvog dijela). Iako ima samo jedan crveni tool slot, brzina i dps tog cresta je nenadmašiva, najbrže generiraš silk, a to znači više korištenja silk skilova i više healanja. Ako računamo i slotove otključane kod Eve, ima ukupno 4 žuta slota, 3 plava i 1 crveni. Znači lako se kombinira između 5 najboljih žutih alata (kompas, magnetite broch za farmanje i exploration, a magnetite dice, weighted belt, speed anklets za fight). I jedini ima šansu za crit hit 3x dmg kad imaš dovoljno silka za heal.

Za boss healt bar mi ne smeta što ga nema, čak mi je i draže. Kolko puta sam chokao fight u igrama jer sam gledao u healt bar umjesto da sam se koncentrirao. Svaki stagger je neki pokazatelj napretka pa tu mogu odrediti kolko sam blizu.

Backtracking do nekih bosseva je užas. Ali će ti pomoći da postaneš parkour bog za neke teške platforming sekcije igre.

1 0 hvala 0
15 godina

Pozz, dajem free igru kvaka je da sam kupio steam acount sa tom igrom a ne igru samo i neda mi se zajebavat sa aktivacijom pa ako netko hoce nek se javi u pp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NathanDrek kaže...

Meni je najviše odgovarao Wanderer crest (moveset iz prvog dijela). Iako ima samo jedan crveni tool slot, brzina i dps tog cresta je nenadmašiva, najbrže generiraš silk, a to znači više korištenja silk skilova i više healanja. Ako računamo i slotove otključane kod Eve, ima ukupno 4 žuta slota, 3 plava i 1 crveni. Znači lako se kombinira između 5 najboljih žutih alata (kompas, magnetite broch za farmanje i exploration, a magnetite dice, weighted belt, speed anklets za fight). I jedini ima šansu za crit hit 3x dmg kad imaš dovoljno silka za heal.

Za boss healt bar mi ne smeta što ga nema, čak mi je i draže. Kolko puta sam chokao fight u igrama jer sam gledao u healt bar umjesto da sam se koncentrirao. Svaki stagger je neki pokazatelj napretka pa tu mogu odrediti kolko sam blizu.

Backtracking do nekih bosseva je užas. Ali će ti pomoći da postaneš parkour bog za neke teške platforming sekcije igre.

Možda bi tako i meni da sam nedavno igrao prethodnika. Ali sad sam se već priviknuo na reaper crest. Iako si sad razmišljam da ću možda morati nešto drugo probati jer me Unraveller muči. Probati ću još par puta ovako, ali vjerojatno bi bilo bolje sa bržim oružjem. A i sigurno mi ne bi bilo loše da odem pronaći double jump ability, ali neda mi vrag mira kad sam već dole kod njega. 

A bome bih ispišao i nešto manje krvi u onom challenge room u High Halls da imam double jump. To je baš bio fini difficulty spike i ne mogu baš reći da sam iznenađen što je mnogima to bio dio gdje su odustali. 

9 godina

O da, High Halls je pravi skill check. Double jump bi ti svakako koristio. Lakše dođeš do safe spota u zraku za heal ili iznad protivnika za pogo napade. Meni je taktika bila da se najprije riješim najiritantnijih protivnika u zraku pomoću graplea, silkspeara ili thread storma, a ostali da mi posluže da nadopunim silk za sljedeći val.

0 0 hvala 0
15 godina
NathanDrek kaže...

O da, High Halls je pravi skill check. Double jump bi ti svakako koristio. Lakše dođeš do safe spota u zraku za heal ili iznad protivnika za pogo napade. Meni je taktika bila da se najprije riješim najiritantnijih protivnika u zraku pomoću graplea, silkspeara ili thread storma, a ostali da mi posluže da nadopunim silk za sljedeći val.

Najviše su me namučila ona dva sa pčelama i naravno dva na kraju. Ali nakon 6-7 pokušaja sam uredno uspio doći do ta zadnja dva, a onda nakon još par pokušaka skužio da sa onim ancestral gripom mogu skočiti skroz gore u kut, a tamo me jako teško mogu dohvatiti. Malo je potrajalo, ali riješio sam. Baš je zeznuta kombinacija ta dva lika i relativno male arene za borbu. Thread storm sam i ja koristio, iako mi je silkspear inače korisniji. Jedino grapple nisam još uspio skroz ukomponirati u traversal/combat. Tek sam ga dobio praktički. A nije mi pomoglo ni što sam ostao bez shardova nakon par pokušaja, a bio lijen ići kupiti/nafarmati. Ajde taj dio možda je malo pretjeran što se tools ne refreshaju nakon smrti bez posljedica. Iako u svo ovo vrijeme je bilo rijetko da sam ostao bez shardova. Ali bilo bi još zabavnije da možeš ispucati sve živo bez razmišljanja.

Mislim da ću ipak sad ići pronaći double jump dok još pamtim koliko toliko gdje sve nisam mogao. Pa onda polako dalje. Sad sam na 30-ak sati pa vjerojatno ide polako kraju Act 2. Za dalje ne znam hoću li imati trenutno volje iako mi je tek sad igra stvarno zabavna. Nabavio sam jučer Switch 2 pa možda ostavim Act 3 za neka druga vremena i odigram sve ponovno na Switchu. 

Baš sam jučer igrao od nećakinje save da joj riješim Lace (praktički početak, još nema niti dash) i baš mi je bilo frustrirajuće. Bez dasha, bez cloaka, toolsa... Umro sam jedno 5 puta prije bossa, sve me sram bilo . Taj sami početak je možda mogao biti malo brži što se tiče dobivanja barem tih traversal skillova. Ne bih se čudio da je dio igrača odustao čisto na račun toga. Baš je igra nebo i zemlja ako radiš takvu usporedbu.

9 godina
Hexfire kaže...
Taj sami početak je možda mogao biti malo brži što se tiče dobivanja barem tih traversal skillova. Ne bih se čudio da je dio igrača odustao čisto na račun toga. Baš je igra nebo i zemlja ako radiš takvu usporedbu.

To bi pobilo samu bit metroidvanije.

15 godina

Apdejt

Danas riješio Lace. Lagano nekako, na prvu mi je izgledalo da će biti zeznuto. Pa sad došao do Silk Mother. Umirem redovno u drugoj fazi, ali ne izgleda mi prestrašno. Očekujem to riješiti sad za vikend pa ću vidjeti što sam onda. Nastojim si ne spoilati puno stvari, ali pogledam ponekad progress route da vidim što sam fulao od zona i ima toga podosta. Ali nisam siguran da ću nastaviti nakon ovog bossa. Bit ću na 35h igre do onda i to mi je sasvim dovoljno. Imam nekih drugih stvari koje hoću probati dok mi još traju pretplate koje imam.

Generalno bih rekao da sam si najviše sam otežao igru zaboravljajući neke stvari. A za neke stvari jednostavno ne znaš. Neki dan sam otišao natrag do one NPC koja još upgradea crest i dobio onaj vestibule i odmah dva upgradea. Nisam bio tamo odkad sam ju našao satima ranije. Double jump je isto ispao lagan za pronaći, ali di bi znao da mi je pametno ići prvo tim putem. Ali i bez toga sam riješio neke stvari. Vjerojatno bi mi i ovaj trenutni boss bio lakši da idem proći neke od tih zona koje nisam pronašao, ali nisam niti za jednog boss dosad išao farmati, pa neću bome ni za ovog 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Hexfire kaže...

Ali nisam siguran da ću nastaviti nakon ovog bossa. Bit ću na 35h igre do onda i to mi je sasvim dovoljno.

Grehota

15 godina
Hehehe, da vjerojatno je, ali takva je situacija. Teško da bih riješio sve drugo što mi je ostalo u manje od dodatnih 30-40h, a nemam trenutno vremena niti mentalne snage da se posvetim tome. Idem rađe na nešto drugačije nego da ovo igram na silu i potencijalno si pokvarim mišljenje o igri.

Pa ću ju kupiti s vremenom na Switchu i probati sve ispočetka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2025 8:31 (Hexfire).
9 godina

Ma da, ni 50h još ti nebi bilo dovoljno koliko dodatnog i skrivenog sadržaja, područja i boseva ima ova igra. Šteta jer ćeš propustiti najbolje dijelove. Ali svejedno, pobijediš Grand Mother Silk i dobit ćeš end credits i možeš reći da si završio igru. Meni da je trajala još 100h bi bilo prekratko kolko mi je dobra. Volim takve igre koje imaju true ending sadržaje. Tipa Bloodborne ili Sekiro, u biti svaka Fromsoft igra. Dođeš na kraj, NPC te pita "hoćeš-nećeš", hoćeš je kraj, a nećeš je "bam" još pola igre i true final boss.

0 0 hvala 0
15 godina
A onda bi stvarno bilo nemoguće. Game pass mi traje još mjesec dana, a ne planiram ga produljiti niti dati Msoftu pare za igru. Pa ću svakako morati ispočetka.

Pobijedio sam danas Mother. Ok fight za kraj, niš specijalno, ali očekivano ako to nije pravi end boss. Nisam znao da se nakon bossa vraćam natrag na zadnji save. Očekivao sam da mogu explorati nakon toga. Pa sad ne kužim da li fighta u ovom obliku uopće nema ako imam preduvjete za act3, ili je fight bitno drugačiji. Kako god, svejedno mi je sad. A kad krenem ponovno ću pratiti neki guide da riješim sve potrebno za act 3 sa što manje backtrackinga.
9 godina

Save je genijalno riješen u ovoj igri. Znači imaš čak unutar savea ključne točke igre koje možeš reloadati. Nakon ovog bossa ti je automatski napravljen save i sad možeš raditi prema Act 3 stvarima, pa se ovim bossem ponovno boriš ali će ti biti ponuđene opcija kako da ga završiš i pristupiš Actu 3. U biti iz jednog prolaska možeš dobiti sva 4 endinga bez straha da si nešto zeznuo.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice