Ovi BMW-i se ni na stazi ne znaju voziti. Valjda zato jer je tamo običaj kad si sporiji dati desni ŽMIGAVAC i maknuti se na desni rub 
Dobro je dok su svi živi.
Strašan sudar privatnih BMW-a i Porschea na Nürbur
- poruka: 8
- |
- čitano: 7.933
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije ni tutlek u porši ništa bolji, znaš da ide zavoj, u zavoju se ne koči nego neposredno prije zavoja, vidiš frajera u autu ispred sebe znaš da će rezati zavoj da uđe u njega, al ne ti ideš i skoro ubiješ obojicu. Čak je za mene više kriv nego ovaj u bmw-u, ovaj u bmwu barem zna da je žmigavac DLC koji nijedan vlasnik spomenutog ne kupuje.
Barem se uništavaju na stazi gdje nema nevinih, za razliku od naših "vozača"
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Nije ni tutlek u porši ništa bolji, znaš da ide zavoj, u zavoju se ne koči nego neposredno prije zavoja, vidiš frajera u autu ispred sebe znaš da će rezati zavoj da uđe u njega, al ne ti ideš i skoro ubiješ obojicu. Čak je za mene više kriv nego ovaj u bmw-u, ovaj u bmwu barem zna da je žmigavac DLC koji nijedan vlasnik spomenutog ne kupuje.
Ma ja se šalim. Al realno, puno više je kriv ovaj ispred, bez obzira na auto. Znači baš ga je brzo stigao i morao kočiti, ovaj se makne, Porsche po gasu i onda bez da gleda, BMW ide opet lijevo u jako blagom zavoju (praktički ravnina) gdje nije bilo potrebe uzimati putanju. Na Nordschleifeu je pravilo ovo što sam napisao. Znači kad te stiže brži, zadržiš brzinu; bez naglih ubrzavanja/kočenja i makneš se uz desni rub dok te ne prođe. Uz to imaju i pisano pravilo da se pretiče s lijeve strane, tj. zabranjeno je s desne itd. Baš je zeznuo što je štopao, maknuo se i onda natrag lijevo bez da gleda.
100% krivnja vozaca u MBW-u.
Jedostavno lik nije uopce gledao retrovizor... vozio trkacu putanju bez da je provjerio ima li koga od iza.
sijece lijevi zavoj, pa se mice skroz desno kako bi si otvorio kut za sljedeci lijevi zavoj koji takodjer sijece i ne gleda iza.
Znaci, on vec zavoj prije nije gledao u retrovizore jer da je, vidio bi porschea da mu dolazi puno vecom brzinom i da mu je zaljepljen zavoj prije sudara na guzicu.
Gospon mislio da je sam na stazi i tako je i vozio.
Kriv je vozac BMW-a, ne propusta brzeg,ne drzi se "trkace linije" nije osvjesten o svojoj okolini, otvara se u desno dajuci "lazni znak" pa zatvara ponovno naglo u lijevi zavoj i tu dolazi do kontakta, da je proslo bez ove nezgode, vozac bmw-a bi automatski svakako bio discipliniran, prva stvar na brifingu koju vam kazu je da se brzem moras sklonit, pa tek onda Dobar dan.
Dio koji porsche nije odradio po sluzbenom pravilnuku(to se cesto zanemaruje i jako je visok prag tolerancije na to jer pogotovo u ovakvim sekcijama nije moguce izvest) nije pokazao zmigavac.
Ista su pravila i na Nürnbergringu i na Hockenheimringu, vozim "aktivno" kolko vrijeme dopusta na oba mjesta, te iz iskustva znam.
Vozac Porschea je trebao takoder vise obratit pozornost na mozda "pocetnika" koji nezna sta je trkaca linija, i popustit barem tu krivinu kad je vidio da se decko stresira i otvara jako desno pred ljevim zavojom....
Ovo je primjer totalne nepažnje oba vozača, Porše je trebao to predvidjet jer je relativno brzo došao iza BMWa, i postoji šansa da ga ovaj nije vidio, a BMW zna gdje vozi i trebao je isto predvidjet da se netko puno brži može pojavit i da bude pažljiv. Također ovaj BMW je UK tablice...isto lošiju preglednost je imao ako je s desne strane volan i moraš uvijek razmišljat o ovima iza sebe i držat se desne strane.
Ali gledajući općenito video materjale s Nurba, dosta ekipe izgleda koda je s playke sišla i ajmo lovit vrijeme, a današnji automobili praštaju glupe pogreške i vozač ima lažnu sigurnost i onda glavom kroz zid.
Isto ti automobili danas uopće gubiš pojam brzine kojom ideš jer vidim da je ovaj porš oko 170 išao, što je ako je prije bio debelo iznad 200 koda si znatnije usporio.