Sigurnosni propusti ugrožavaju novi sustav kontrol

poruka: 12
|
čitano: 2.559
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sigurnosni propusti ugrožavaju novi sustav kontrol".
14 godina

Neka kupe neko gotovo rjesenje od partnera USA. 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
16 godina

Koja sigurnost EU granica?

To je, ako me pamcenje dobro sluzi, od 2015-te gotovo nepostojece (osim ako zelis uci na legalan nacin pa te .... na aerodromima)

Hocemo li sad prebacivati odgovornost na softver, jer eto on je kriv sto su milijuni usli u EU bez ikakve "background" provjere ?

Da ima imalo pravde, Angela Merkel i njeni politicki vrsnjaci bi trebali sada imati ozbiljne pravne probleme.

Uostalom kakav je ovo tekst?

Vodi se valjda idejom da svi imamo kolektivnu amneziju.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2025 14:43 (syncmaster245b).

4 0 hvala 1
13 godina
Re: Sigurnosni propusti ugrožavaju novi sustav kon
syncmaster245b kaže...

To je, ako me pamcenje dobro sluzi, od 2015-te gotovo nepostojece (osim ako zelis uci na legalan nacin pa te .... na aerodromima)

Hocemo li sad prebacivati odgovornost na softver, jer eto on je kriv sto su milijuni usli u EU bez ikakve "background" provjere ?

Da ima imalo pravde, Angela Merkel i njeni politicki vrsnjaci bi trebali sada imati ozbiljne pravne probleme.

Moram priznat da nisam najupućeniji u problematiku, ali mi je nejasno kako se može provjeriti "background" onih koji ilegalno ulaze u EU. I kakav bi trebao biti sustav koji bi mogao provjeravati ilegalne prelaske granice? Jer ljudi koji ilegalno prelaze granice to i čine jer ne žele da ih itko provjerava.

42
16 godina
markoBT kaže...

Moram priznat da nisam najupućeniji u problematiku, ali mi je nejasno kako se može provjeriti "background" onih koji ilegalno ulaze u EU. I kakav bi trebao biti sustav koji bi mogao provjeravati ilegalne prelaske granice? Jer ljudi koji ilegalno prelaze granice to i čine jer ne žele da ih itko provjerava.

Lako.

Probaj legalno uci u USA, ili Kinu, ili Rusiju, ili Australiju pa cak i i u EU.....eto tako.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2025 17:27 (syncmaster245b).
17 godina
syncmaster245b kaže...

ovo nema veze sa divljim i cestovnim granicnim prijelazima na koje se ti referiras.

EES "automatiku" uglavnom mozes srest na aerodromima (ne znam jel sam ih igdje drugdje vidio), eventualno lukama (??)

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
16 godina
nixass kaže...

ovo nema veze sa divljim i cestovnim granicnim prijelazima na koje se ti referiras.

EES "automatiku" uglavnom mozes srest na aerodromima (ne znam jel sam ih igdje drugdje vidio), eventualno lukama (??)

Znaci, kao sto sam rekao,  stvara "probleme" samo onima koji zele po PS-u uci, odnsono onima koji su odabrali pristup zbog kojeg im gotovo da i ne treba background provjera, jer eto sad je privatnost odjednom bitna (biometrijski podaci).

To doslovno podsjeca na famozne DRM zastite koje su vise stvarale probleme legalnim kupcima nego korisnicima piratskih verzija. 

U medjuvremenu, milijuni ulaze u EU, vecinom musklaraca izmedju 20 i 35 godine zivota, dakle po nicemu ugrozena skupina (da stvar bude gora jos i naziva ih se ilegalnim migranitma, ali eto "legalno" dobiju smjestaj i dzeparac). 

Pricajte mi o pobrkanim prioritetima.

16 godina

+ uopće nije problem u softu ili rupama.. ako postoje, pokrpaju se, pri čemu nema razloga da bi uopće postojale, nije da treba izmišljati toplu vodu.. problem je što ekšli države ne žele zajednički sustav, .. prisjetite se npr uvođenja elektroničkog glasanja u sabor i tisuće problema koje su stvarali namjerno.. pri čemu im je svaki bio opravdanje za odgodu.. isto rade eu članice, svaka iz svog interesa, npr hr ne želi dati sve popise migranata, jer ih ne daje npr grčka i ne želi tako postati zemlja ulaska.. kao što i svaka država želi za sebe zadržati pristup vlastitim građanima, ne baš rado to dati ostalima i tad svi pronalaze razloge odgode, dok soft firma naplaćuje dodatke ili dođe druga pa ponovo naplati i opet svi u eu birokraciji sretni, jer nije da im je cilj nešto konkretno napraviti, odsjediti mandat i dobiti plaću a tek lokalno za izbore se potrude, nabace šminku, pamflete i .. to je to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 1
13 godina
syncmaster245b kaže...
markoBT kaže...

Lako.

Probaj legalno uci u USA, ili Kinu, ili Rusiju, ili Australiju pa cak i i u EU.....eto tako.

Koliko sam čuo veći je problem legalno ući u USA. Tamo te detaljno provjere i vjerovatno nećeš zadovoljit TACO-ve kriterije. A ako ilegalni uđeš niko te ništa ne pita. Istina postoji šansa da ti ilegalni prelazak ne uspije, ali u tom slučaju te nitko neće provjeravat, samo će te vratit nazad.

42
16 godina
markoBT kaže...

Koliko sam čuo veći je problem legalno ući u USA. Tamo te detaljno provjere i vjerovatno nećeš zadovoljit TACO-ve kriterije. A ako ilegalni uđeš niko te ništa ne pita. Istina postoji šansa da ti ilegalni prelazak ne uspije, ali u tom slučaju te nitko neće provjeravat, samo će te vratit nazad.

Ma upravo to.

Tu zapravo i lezi moje nezadovoljstvo tekstom.

Naslov "Sigurnosni propusti ugrožavaju novi sustav kontrole granica EU" predmnijeva da je to najveci problem EU granica, sto u zadnjih 10 godina apsolutno nije. Ni priblizno.

Da probam to iskarikirati do maksimalnih granica.

Zamisli da pilis drva jedva funkcionalnom motornom pilom bez ikakve zastitne opreme , dozivis nezgodu, pila ti se malo trgne i zarezes se po nozi. Kako si se trgnuo, pao si usput i u trnje i dobro se izgrebao.

Dodjes na hitnu, a doktor prvo okrene sanirati ogrebotine, dok ti krvaris iz noge.

Da stvar bude gora, sutradan citas u novinama naslov "Piljenje drva u blizini trnja je opasno"

Mozda grijesim, ali ovakve clanke dozivljavam kao "kuhanje zabe".

Prioriteti su nam se jednostavno izmijesali.

16 godina
syncmaster245b kaže...
..

Da stvar bude gora, sutradan citas u novinama naslov "Piljenje drva u blizini trnja je opasno"

..

-sunčanje bez kreme +50 faktora izaziva sušenje kože!!! nosite kape, hitratizirajte se itd.

.. ono kako bi mediji prenjeli događaj :)) tj nije stvar u sadržaju, važan je samo naslov i plaćeno radno vrijeme kao placeholder-reklama, kikbajtovi itd. u kojima naslov nikakve veze ili tek slučajno ima veze sa sadržajem a nikad s realnošću .. 

16 godina

***obrisano***

krivi thread, da nekazem dretva.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2025 13:41 (syncmaster245b).

0 0 hvala 0
16 godina

-nit, potka.. svaštaništa :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice