Microsoft otpušta 9.100 zaposlenika, najviše pogođ

poruka: 10
|
čitano: 2.786
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft otpušta 9.100 zaposlenika, najviše pogođ".
7 godina

Da su u Hrvatskoj sad bi imali prosvjede...ovako kapitalizam na djelu

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina

...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Re: Microsoft otpušta 9.100 zaposlenika, najviše p
lmutak kaže...

...

You're.

Nadglednik dina
4 godine

Tamo su velike prilike za drugi posao, zbog toga nema štrajkova.

合気道 五段
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pronaći će Indijci sebi drugi posao tamo. Imaju tu privilegiju da svi znaju engleski...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Sad će reći da nije to zbog AI.

0 0 hvala 0
10 mjeseci
another kaže...

Sad će reći da nije to zbog AI.

rekao je u poruci zaposlenicima da tvrtka prestaje ili smanjuje aktivnosti u pojedinim poslovnim područjima kako bi se fokusirala na strateški rast i pojednostavila upravljanje. Ovakve magle ni Rimac ne prodaje. 

15 godina

Ne znam što su očekivali, 5-6 godina rade na igri i nisu ni blizu završetku ili hoće ponovo krenuti ispočetka s izradom igre radi "razloga". Naravno da su svi dobili nogu, jer nije MS dobrotvorna organizacija, niti im je to državna birokracija da mogu prodavati maglu.

0 0 hvala 0
13 godina

Toga sam se i bojao – onog trenutka kada je Microsoft panično krenuo po pijaci u svojoj „strateškoj“ kupovini studija,

ali cijela fora i je u tome: 

kupi firmu koja ti može postati konkurencija, i onda u ratama

( čitaj nekoliko mjeseci ) podijeli par tisuća otkaza kao krupije za poker stolom:

“Evo jedan za tebe, dva za vas tamo u kreativnom odjelu... i ti si slobodan...”

A onda nakon tog svog čušpajza slijedi klasična korporativna izjava:

> „Everything is fine, chill.“

Naravno da je “sve u redu”– Znate... morali smo sačuvati svoja menadžera jaja kako bi na kraju godine mogli dobiti svoje obećane aneksirane bonuse koje smo potisali još tamo 79'-te.

Ok,Ok, sad vi meni recite gdje ste vidli da u bilo kojoj firmi prvo odkaz dobiva uprava ( čitaj kancelariski štakori )

..... Pa, NIGDJE! .....

---

Na kraju, sve se može svesti na jednu domaću metaforu:

Odbor jede faširano meso,

Radnici jedu zelje,

A cijela firma – jede SARMU.

Jer svi završe u istom loncu. Samo neki plivaju na vrhu, a neki ostanu na dnu – kuhani u vlastitom razočaranju.

Upozorenje:

Ovo je sarkastični komentar na članak. Nije zlonamjeran – čitati s dozom humora.

*# @Frk #*/
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2025 12:08 (Frk).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
iMik kaže...

Ne znam što su očekivali, 5-6 godina rade na igri i nisu ni blizu završetku ili hoće ponovo krenuti ispočetka s izradom igre radi "razloga". Naravno da su svi dobili nogu, jer nije MS dobrotvorna organizacija, niti im je to državna birokracija da mogu prodavati maglu.

Pa, zapravo, Microsoft gubi novce na XBox "diviziji" gotovo konstatno, od samog osnutka tamo ~2001.

Ali vjerojatno je ovo sumanuto kupovanje studija prelilo čašu (pogotovo akvizicija Activisiona).

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice