Kako u školstvu prepoznati tekstove generirane AI

poruka: 7
|
čitano: 3.297
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako u školstvu prepoznati tekstove generirane AI ".
15 godina

A bome i ovaj tekst zvuči kao da vam ga je AI pisao... ;)

0 0 hvala 0
9 godina

znaci, sudeci po clanku - nikako.

mozes samo posumnjati na osnovu ovoga ili onoga, dakle, ai je u ovom slucaju samo buzzword, nebitan, tako su nekad ucitelji i uciteljice mogli posumnjati da si lektiru prepisao od nekoga, da ti ju je netko napisao, da ti je netko prepricao knjigu a ti samo sklepao neki tekst..... na osnovu istih "indikacija" kako danas "otkrivamo" ( bas i ne) ai tekstove....

trecim rijecima mlacenje prazne slame

kako nekada tako i danas, jedini pouzdani znak da je nesto sumniivo je da postoji u radu nesto sto ne postoji u djelu. ili obratno, izuzetno bitna stavka ne postoji, onda je sigurnost da je tekst izmisljen, a knjiga neprocitana jako velika.

vlak u snijegu bez vlaka ili snijega, druzba ivice kvrzice i slicno.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2025 16:32 (Damir22).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Kako u školstvu prepoznati tekstove generirane

Upravo tako. Obzirom da "profesor" mora znati o čemu se radi nekoliko jednostavnih i ispravnih pitanja su ključ uspjeha ako se radi o AI ali isključivo ako se radi o nekome tko ništa ne zna o tome što je donio ali ako se radi o nekome tko ima znanje/pročitao/razumio onda je AI samo alat da brže obavi poslom i mogao bi se usporediti s time jesi li otipkao na glupom i već zaboravljenom pisaćem stroju ili račualu.

Otprilike kao neverbalni govor tijela koji govori da nešto nije u redu ali ne može biti dokaz nego se mora sastaviti "baterija" pitanja usmjerena na govor tijela da bi onaj tko time nešto pokušava prikriti pokleknuo. Nažalost sam se susreo s time tijekom jednog vještačenja, a pošto sam prva učenja o govoru tijela stekao već tijekom 1991. godine uočio odmah da je ispitivač to uzeo zdravo za gotovo iako ne smije, a pogotovo što sam bio u jako lošem psihijatrijskom stanju.

9 godina

jednom davno, ne procitah lektiru, ali napisah fenomenalan rad o toj knjigi.....

zadnja lektira pred maturu......

nisi procitao. jesam. nisi. jesam. nisi, priznaj, neces dobiti 1. jesam. i sta god, jesam, procitao sam je. ne sjecam se o cemu se tocno radi, koja knjiga, ali dokazno pitanje i odgovor kojeg nisam znao je bilo? koje su boje zavjese u sobi? navodno je to izuzetno bitan detalj koji se opise toliko outa da je nemoguce ne zapamtiti, ukoliko si stvarno citao..

ja nisam..... :)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
Re: Kako u školstvu prepoznati tekstove generirane

Da. Sažeto, u životu se susrećem sa stvarima, gdje moram znat određenu količinu informacija da bih mogao postavit pitanje. Na primjer, danas sam zaradio 100 eura na plaći jer sam riješio problem koji nitko nije znao riješit, sa chat GPTom. Istina, nije mi direktno to čudo dalo odgovor, međutim dobio sam dovoljno informacija kako bih iz manuala stroja i toga donio zaključak. 6 sati učenja doma, u slobodno vrijeme, 3 minute pisanja na stroju. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
14 godina

Pustite djecu da bar nekako školu zavede 🤣🤣🤣

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

odgovor na upit iz naslova, najjednostavnije moguće:

dati junoši da taj tekst pročita pred razredom...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice