Poruka: - Sljedeće prvenstvo očekujemo zlato ili rušimo avion. Over.

Poruka: - Sljedeće prvenstvo očekujemo zlato ili rušimo avion. Over.
ovo je stvarno već sad preseravanje
Zasto? Meni je bilo fenomenalno. Besplatno sam dosao tamo. Besplatno sam vidio, cuo, dozivio atmosferu. Nitko meni osobno nije kriv sto trenutno radim u RH za 1500 eura neto. Radim 8 sati, u rodnom gradu, kasnije uzivam u slobodnom vremenu. Sa obitelji i prijateljima. Zelim ovakav zivot, svaka cast hrvatskom narodu.
Kao i do sada riječ je o 360 kameri (gopro max ili insta360).
Ovo je cak i prilika da se vjezba neki intercept ili pratnja putnickog aviona. Je da sat leta kosta oko 30k i da je malo preseravanje ali u ovom slucaju cak i ima nekog smisla.
Na stranu druge stvari, da sluze samo za air policing, da smo ih kupili od Francuza koji su napredniju verziju odmah prodale u komsiluk, da nemamo PZO srednjeg i/ili velikog dometa itd (2 radara vs 30 preko crte), nista sredstava za ometanje i el borbu, pad s 70 na 30 tenkova nakon odlaska 84-i, mali broj bajraktara kojima tek treba osigurati pokrivenost signalom, 8 himarsa vs 30 PULS-a, naprednije MALE UAV itd itd. Premalo i prekasno. Mozda se sada dolaskom Trumpa koji ce zahtijevati investiciju 5% BDP-a od clanica NATO-a doci i do pomaka na tim poljima jer stvar krcka posvuda.
Možda neki kadrovi iz filmića, fotke zicer nisu iz tih igračaka napravljene...
Ovo je cak i prilika da se vjezba neki intercept ili pratnja putnickog aviona. Je da sat leta kosta oko 30k i da je malo preseravanje ali u ovom slucaju cak i ima nekog smisla.
Na stranu druge stvari, da sluze samo za air policing, da smo ih kupili od Francuza koji su napredniju verziju odmah prodale u komsiluk, da nemamo PZO srednjeg i/ili velikog dometa itd (2 radara vs 30 preko crte), nista sredstava za ometanje i el borbu, pad s 70 na 30 tenkova nakon odlaska 84-i, mali broj bajraktara kojima tek treba osigurati pokrivenost signalom, 8 himarsa vs 30 PULS-a, naprednije MALE UAV itd itd. Premalo i prekasno. Mozda se sada dolaskom Trumpa koji ce zahtijevati investiciju 5% BDP-a od clanica NATO-a doci i do pomaka na tim poljima jer stvar krcka posvuda.
RH ima više od 2 suvremena radara FPS-117 velikog dometa (450 km), u tijeku su pripreme za njihovu modernizaciju. Vrlo brzo ćemo saznati o odabranom PZO srednjeg dometa tvrdi Anušić prije par dana u podcastu Mrežnica.
Možda neki kadrovi iz filmića, fotke zicer nisu iz tih igračaka napravljene...
Fotke su iz tih uređaja, osobno imam gopro i niz sjajnih fotki.Ne smiju piloti nositi glomazne fotoaparate u avionu.
Vidim kako je jedan od pilota fotkao nekim malim bijelim fotoaparatom.
Eurostat: Inflacija u Hrvatskoj u siječnju pet posto, ponovno najviša u eurozoni
Eurostat: Inflacija u Hrvatskoj u siječnju pet posto, ponovno najviša u eurozoni
nećemo se zamart netemama
Prilika za vježbu i letačke sate , usput neki će etnički hRvati iz domovine i mnogo više iz dijaspore svršiti u ekstazi
nećemo se zamart netemama
Hrvati su fantasticna nacija. Kada je u pitanju borba za svoja radna mjesta, prava, bilo sto, na trgu se ne moze skupiti vise od 100 ljudi. A tice nas se svih.
Kada je repka, imamo ovo.
Ne smeta me iskreno, ali ne razumijem. U Francuskoj dirni cijenu mlijeka za 5 centi, imas farmere u kamikaze modu (video very related). Kod nas se torbari, rasprodaje kuća u kojoj zivimo, sobu po sobu, ali nema veze, kladionica i repka. Kada smo usli u ovaj samoubilacki mod nije mi jasno. A kako se vrti globalno RH mozda ne doceka ni 50 godina postojanja kao samostalna drzava.
Netko ce reci da pretjerujem, ali ako pogledate karte drzava i promjene na ovim prostorima u zadnjih parsto godina vidjet cete koliko je ovo trusno podrucje. Ako drzava nema ekonomiju, snaznu vojsku, upravu i politiku s vizijom razvoja, natalitet, koja buducnost moze biti?
Bilo bi prenaivno ocekivati da ova prica u sadasnjoj formi ima happy end. Ili nismo primjetili pad intelektualnog kapaciteta osoba koje se pojavljuju u Saboru ili kao ministri zadnjih 30 godina? A nije da su u ono doba bili neki intelektualci. Da lik npr poput Dabre ne kuzi da sve sto android slika ili whatsapp salje zavrsava u distribuciji ili da ce biti kompromitiran kada god nekoj sluzbi zatreba? A on se slika s automatima ili krka pistoljima uz sevdalinke. I to bi trebalo shvatiti ekonomiju i politiku? Dizati RH i dati neki doprinos napretku?
Do 5% se zove "umjerena inflacija"
Netko ce reci da pretjerujem, ali ako pogledate karte drzava i promjene na ovim prostorima u zadnjih parsto godina vidjet cete koliko je ovo trusno podrucje. Ako drzava nema ekonomiju, snaznu vojsku, upravu i politiku s vizijom razvoja, natalitet, koja buducnost moze biti?
Ljudi su uvelike naivni. Nikad nije ni bilo zamišljeno to da Hrvatska bude samostalna država, jer je još i desetljećima prije toga već započelo vrijeme globalizacije te su se počeli kovat planovi za izgradnju Novog Svjetskog Poretka, tojest Jedne Svjetske Vlade. Europska Unija je tek međukorak do tog cilja, a ona je osvajačka tvorevina koja guta narode - kao šta vidimo na našem i primjerima svih naroda unutar nje. Osvajanje novcem, metoda koju je još krajem 19. stoljeća opisa Andrew Carnegie. Naivni ljudi pohrlili za novcem Unije, misleći da je ovima stalo do njih i da to neće doć na naplatu. Prema tome, neovisnost Hrvatske (1991-2013.) je bila tek simbolična - priča za malu djecu. Čak ni Kuna nije bila neovisna, jer središnja banka nije bila narodna, nego je bila privatna, kao u gotovo svakoj zemlji diljem svijeta. Zato moć nije u nacijama, nego u onima koji stoje iza nacija i iza svih režima i revolucija.
Evo malo slikovitije:
(kaže "mi ćemo imat svjetsku vladu" - UN i osnivači istoga, tojest oni koji potajno upravljaju istim. Inače, iza UNa stoji i jedna zaklada, po imenu Lucis Trust, a koja se je nekoć zvala Lucifer's Trust).
- Club of Rome 10 regions (plan oblikovanje 10 svjetskih regija
-
.
Kako kaže jedan stand up komičar, Crkva, repka, rat...zato sam Hrvat.
Ekonomija postoji. Ne moze se danas dirat u osinja gnijezda. Visoku tehnologiju ne smijemo proizvodit. Brodovi su kupcima preskupi. Azijski radnik zavaruje trup broda za saku rize i dobi rak. Prljava tehnologija nam ne treba. Razno razna vozila bi mogao privatni investitor proizvodit, ali Azija, konkretno Indija su super heftine zemlje. Nema nikakvih eko nameta. Nema gotovo nikakve sigurnosti i zastite na radu. Koji privatni investitor to ne zeli? JA!! ne zelim to nikada radit. Ne zelim ni fosne nosit na gradilistu, s obzirom da zivim u drustvu gdje se uredski poslovi sele na hibridni nacin rada od doma. Nemam apsolutno nikakve ambicije u RH nosit fosne ili prat nemocne stare ljude ako u DE, AT, SWE za te poslove zaradim 3X ili vise. U RH niti jedan poslodavac to ne zeli platit. Ne da ne mogu neki, ali ne zele. Ekonomski je bolje zaposlit 3 Nepalca, naucit ih radit i iskoristavat jer ne znaju za bolje, ne znaju prava i boje se. Obveze su im jasno objasnjene. "Tu si dosao radit." Snazna vojska? Sa materine i oceve strane su dobro popusili pricu. Materini braca i bratici svi gnoje zemlju. Stari je od uspjesnog obrtnika postao kronicni alkoholicar, no tu rat nije i ne moze bit u potpunosti kriv. Medutim, meni je vrijedno spomena. Tudmanovih 20 prijatelja poput Rajica i Todorica su dobili firme. Rajic junior dela story sa 50.000 kuna, kako si trlja bradu. Tu imam srecu, iako izgledam iznimno zdravo, da imam raznu medicinsku dokumentaciju te cu se svim silama borit da jednog dana vojnog roka ne vidim nikada u zivotu. Tko osjeca da mora, postujem. Kao i svecenicki poziv. Natalitet? Imam 27 godina, brine me ako slucajno djevojka ostane trudna. Cak i da imam milijune, niti u najludim mislima ne planiram djecu. Ako se dogodi, sve ce bit u redu, no da planiram, ikada u buducnosti, ne. Sve to ona zna, bit ce uskoro kraj jer je tesko nac osobu kojoj moj stav nije mentalno poremecen. Za kraj, zasto bih ja prosvjedovao? Nemam osobno nista od vlasti, ne glasam striktno za stranku, vec za ideju i osobu. Desno sam, a u zivotu sam glasao za Sincica, Zivi zid. Petrova, Most. Dva puta AP, HDZ. 2 puta Kolinda, sada Milanovic. Meni je u RH dobro. Vlast ne moze utjecat na privatni sektor i place u istom za poslove koje obavlja prosjecan covjek. Ne moze AP dat direktivu da se minimalac u RH digne na 2400 eura. Postoji granica koliko jos vlada moze smanjit namete. Medutim, kao dio EU, imamo toliko zelenih i propisa koji kostaju bogatsvo te su uskladeni sa pravilima i propisima EU da tu dolazimo do blokqde i one usporedbe saka rize u Aziji. Bojkot trgovaca, odlazak na zapad gdje je visa placa je sasvim normalno za 2024. godinu, za ljude u EU. Prosvjed u Srbiji je sasvim normalan. U RH ga sa trenutnom situacijom ne ocekujem uopce u dogledno vrijeme jer razloga nema.
RH ima više od 2 suvremena radara FPS-117 velikog dometa (450 km), u tijeku su pripreme za njihovu modernizaciju. Vrlo brzo ćemo saznati o odabranom PZO srednjeg dometa tvrdi Anušić prije par dana u podcastu Mrežnica.
Thx na leadu. Provjerio sam i istina je da imamo 5 kom AN/FPS 117 s AESA resetkom dometa 460-480 km.
Jedino sto bih dodao je da Anusic u toj emisiji spominje nabavu novih radara a u jednoj drugoj situaciji se spominje modernizacija. Okay, sto god da je, nesto se radi na tome, i ocito s Amerikancima.
Thx na leadu. Provjerio sam i istina je da imamo 5 kom AN/FPS 117 s AESA resetkom dometa 460-480 km.
Jedino sto bih dodao je da Anusic u toj emisiji spominje nabavu novih radara a u jednoj drugoj situaciji se spominje modernizacija. Okay, sto god da je, nesto se radi na tome, i ocito s Amerikancima.
Za modernizaciju / nadogradnju postojećih radara vlada je krajem prošle godine izdvojila sredstva. Anušić sada najavljuje nabavu mobilnih radara.
Je li Thompson razvalio ?