DeepSeek se s AI modelom Janus Pro-7B suprotstavlj

poruka: 15
|
čitano: 2.417
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "DeepSeek se s AI modelom Janus Pro-7B suprotstavlj".
11 godina

Deepseek će pomesti pod sa Nvidiom i njezinim precjenjenim, preskupim hardware-om. Zamisli, ne trebaš toliko resursa za overhyped statistički model.

Nadglednik dina
Moj PC  
4 2 hvala 1
16 godina

Nvidijo, izdrži!

\o/\o/

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Re: DeepSeek se s AI modelom Janus Pro-7B suprotst
Entry Point kaže...

Deepseek će pomesti pod sa Nvidiom i njezinim precjenjenim, preskupim hardware-om. Zamisli, ne trebaš toliko resursa za overhyped statistički model.

Nvidia proizvodi hardware - koji isti taj Deepseek koristi. Isto tako Deepseek je koristio puno vise GPU-ova nego su to sluzbeno napisali (informacije su 50.000+).

Plus - Deepseek je i te kako koristio drugi open soruce da bi napravili svoj model, tako da bez NVIDIA + milijarde potrosene za prijasnje modele, ne bi bilo "Deepseek-a".

Tvoj komentar nema smisla, osim ako Deepseek ne pocne koristiti neki svoj custom / vlastiti hardware - ovako ti je komentar na nivou za Hrvatsku repku par minuta prije tekme "Ma pomest cemo pod sa njima!" - a pojma nista ne kuzis. 

15 godina

Pišu ljudi koji su navodno lokalno upogonili Janus kako potrošnja resursa nije manja u odnosu na druge modele tako da bi moglo bit da Kinezi (opet) lažu.

Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina

A mislin da ce u globalu bit pitanje koliko njih potrosnja resursa kosta u odnosu na americke modele, jer virujem da se u konacnici bar jos neko vrijeme za slicne rezultate kolicina resursa nece drsticno razlikovat, ali ukupni troskovi za DeepSeek u Kini mogu biti drasticno manji. A na kraju dolazi i sama implementacija jer model kao takav i nema pretjeranog ucinka, al ako ga mogu dobro iskoristit i uz to dobit podrsku drzave mislim da mogu ozbiljno konkurirat. Ali onda opet kad gledas da je OpenAI sad sklopija ovaj deal sa Apple-om, na razini krajnjeg korisnika vjerojatno ce vecina koristit ono sta im je najprakticnije, ali ne i nuzno najbolje. Poetncijalno laganje u svrhu prikupljanja strateskih partnera mi isto nema bas smisla, kad vecina zemalja ne zeli suradivat sa kinezima pa su opet donekle limitirani na svoje trziste.

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

1 0 hvala 0
3 godine

A što su to Kinezi slagali? Najveći problem za Amerikance je što oni to djele besplatno i što je otvoren kod. 

6 godina

znači nova rtx 5000 serija pada cijena:)

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
HCMAA kaže...

znači nova rtx 5000 serija pada cijena:)

The more you buy the more you save.

Drž se Jensen, mi smo uz tebe.

16 godina

Grrrrrrrr nikako mi proči registracija odnosno ne dolazi mi na mail kod 

Da vidim možda nema nekih restrikcija kao ovi zapadnjački 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 13:50 (Gajotres).

0 0 hvala 0
14 godina
Nemon kaže...
Entry Point kaže...

Nvidia proizvodi hardware - koji isti taj Deepseek koristi. Isto tako Deepseek je koristio puno vise GPU-ova nego su to sluzbeno napisali (informacije su 50.000+).

Plus - Deepseek je i te kako koristio drugi open soruce da bi napravili svoj model, tako da bez NVIDIA + milijarde potrosene za prijasnje modele, ne bi bilo "Deepseek-a".

Tvoj komentar nema smisla, osim ako Deepseek ne pocne koristiti neki svoj custom / vlastiti hardware - ovako ti je komentar na nivou za Hrvatsku repku par minuta prije tekme "Ma pomest cemo pod sa njima!" - a pojma nista ne kuzis. 

Hm, da, ako zelis komplet sve ucitati, ali ekipa je na lokalnom racunalu isto radila, pod M2 od appla.. 

evo, negdje oko 19min.... djeluje ko zahebancija 🫣

16 godina

Uspio sam napokon i stvarno je fenomenalan. 

0 0 hvala 1
16 godina

xi je žestoko krenuo na ono okupljanje velike mage i bilijarderske kreme ... a milijarde izgorjele, pitanje što će sada biti s nuklearkama za ai, što s iskrcavanjem na marsu, što s radnicima koje deportiraju, možda da ih ipak vrate na bušotine, inače će morati kupiti radne robote od xi-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Gajotres kaže...

U cemu?

16 godina
pravi_covijek kaže...
Gajotres kaže...

U cemu?

Recimo probaj na chatGPT pitat da ti napravi reddit bot. Onda moraš izokola s njim da ti ga napravi, tipa logiraj mi se u reddit, claude.ai ti čak ni to ne želi napraviti. Dok recimo DeepSeak odmah napravi bez natezanja i traženja izokola. 

Makar sinoć sam ga pitao kako napraviti meth i ne želi mi reći pa sam opet razočaran malo.  

14 godina
bus kaže...
Nemon kaže...
Entry Point kaže...

Hm, da, ako zelis komplet sve ucitati, ali ekipa je na lokalnom racunalu isto radila, pod M2 od appla.. 

evo, negdje oko 19min.... djeluje ko zahebancija 🫣

Nisam siguran da li razumijes razliku izmedju "treniranje modela" (da ga napravis) i hardware koji koristis lokalno da ga "koristis" ?

Da li sam te dobro razumio ili pricas nesto drugo?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice