Ministar financija najavljuje "Fiskalizaciju 2.0",

poruka: 4
|
čitano: 1.479
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ministar financija najavljuje "Fiskalizaciju 2.0",".
15 godina

Gade mi ze skroz nas nesto jebu obrtnike sa tim pizdarijama, samo troskove imam 

Intel 80286
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Rasterećenje kaže on i nabroji sve one koji inače ništa drugo i ne znaju nego opteretiti preko svake mjere (Porezna uprava, Ministarstvo financija...)

eRačun je pojam kako se stvar prekomplicira, jer dok za razliku od fizičkog računa ne treba posredstvo nikoga da bi se račun uručio kupcu ovdje su se ubacili neki (kako im se lijepo tepa) "informacijski" posrednici, gotovo u ulozi Javnih bilježnika. Naravno, cijela priča uopće ne objašnjava cijelu tu muku za one kojima velika većina prihoda dolazi sa vanjskih tržišta, jer tamo nema presvetog PDV-a. Tamo se umjesto PDV-a "rasterećuješ" sa Carinom/špedicijom i prijavama u Intrastat te beskrajnim usklađenjima istog, dok na obrazac PDV-a fiktivno prikazuješ neki PDV kojeg nikad nije bilo... I tako mi za nikakvu mjerljivu korist trošimo velike novce (tobože "fondovske") i za sav trud i muku dobijemo inflaciju pa smo opet sirotinja, i umjesto da se počnemo baviti nečim svrsishodnim mi dodamo gas i jurimo u bolje sutra sa verzijom 2.0, jer nas samo ta mala stvar dijeli od sveopćeg blagostanja koje nam je cijelo vrijeme bilo nadomak ruke, ali mi (glupi kakvi jesmo) to nismo znali prepoznati, pa će nam naše vođe to blagostanje propisati sa tek pokojom izmjenom zakona/pravilnika/obrazaca/XML shema/certifikata/API-ja/šifarnika...

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 17:50 (filip.pz).

3 0 hvala 3
15 godina

Opet novi troškovi i nameti ... porezna ni ne treba više i onako sve sami izvještaje predajemo 

4 0 hvala 1
16 godina
Re: Ministar financija najavljuje "Fiskalizaciju 2
Jesu slozili da mogu dati napojnicu u restoranu a da napojnicu ne oporezuju?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice