Eto taman sam krajem prošlog mjeseca ukinuo sve pretplate na streaming servise, uključujući Netflix. Vraćam se torrentima, jer ovo više nema smisla.
Netflix u Hrvatskoj poskupljuje i do 30%
- poruka: 65
- |
- čitano: 9.900
- |
- moderatori:
vincimus
Sva sreca pa sam ga otkazao odavno iako je za 10 EUR za Premium paket cak bio ok vrijednost. Ali jednostavno ima previse servisa i sadrzaj je prerazbacan, ako ih hoces sve to je trenutno valjda 70 EUR mjesecno, a I DALJE bi imali manje tog nego sa Stremiom...
Inace, podsjecam samo da je Netflix bio vec prije 12,99 EUR za Premium paket, al su kod nas smanjili cijenu na 10 EUR kad su uveli zabranu dijeljenja racuna pred nekih godinu, godinu i pol.
Nekada se u socijalizmu u narodu vjerovalo, ako prestanemo krasti digitalni sadržaj, da će kreatori računalnih igara, štampači CD-a itd. spustiti cijene.
Nigerijski acc 4 eura mjesečno Premium, nije potreban nikakav VPN već prolazi s našim karticama....
Ispravak, potreban je besplatni VPN prilikom registracije tipa Windscribe.
Nekada se u socijalizmu u narodu vjerovalo, ako prestanemo krasti digitalni sadržaj, da će kreatori računalnih igara, štampači CD-a itd. spustiti cijene.
?!
Pošto je socijalizam bio do 90e, ne znam koji si digitalni sadržaj mogao ukrasti npr- osamdesetih godina.
Cd se pojavio krajem sedamdesetih. Početko osamdestih si mogao čitati medij. odn služili su samo za glazbu, ali nisi mogao CD presnimavati.
CD medij za snimanje se pojavio tek 1990
10€ mjesečno za stream je previše ali svaka dva dana dati 4€ za cigarete ili svaki dan 3€ za kavu nije?
Na jedan odlazak u kino potrošiš više nego na mjesečni netflix sub. Jedna igra za ps5 je skoro godinu dana gledanja netflixa.
Nigerijski acc 4 eura mjesečno Premium, nije potreban nikakav VPN već prolazi s našim karticama....
Osim što ti niti jedan email ne prolaz za registraciju, jer ako koristiš VPN za registraciju, Netflix web kuži da si na VPN-u (nije teško updejtati listu fixnih IP-eva, par tisuća jer VPN-ovi čak sheraju iste izlazne IP), i ne dozvoli ti kreirati account... (probano sa NordVPN, Surfshark, Cyberghoast, IPA, pa čak i Proton VPN).
Tako da bit će lijepo... Sredite si NAS i složite VPN-ove za 2 hopa za njih i neka torrent igre počnu...
Kroz par godina će biti identično kao i kod glazbene industrije, bacili je ljudi na koljena, pa onda najednom više nije problem da par streaming servisa ima skoro baš baš sve od glazbe na streamingu, a ljudi biraju koji im je bolji...
Kome ne pase cijena ne bude uzimao i gotovo, ja otkazao pretplatu prije koju godinu i ne fali mi ni malo.
Osim što ti niti jedan email ne prolaz za registraciju, jer ako koristiš VPN za registraciju, Netflix web kuži da si na VPN-u (nije teško updejtati listu fixnih IP-eva, par tisuća jer VPN-ovi čak sheraju iste izlazne IP), i ne dozvoli ti kreirati account... (probano sa NordVPN, Surfshark, Cyberghoast, IPA, pa čak i Proton VPN).
Tako da bit će lijepo... Sredite si NAS i složite VPN-ove za 2 hopa za njih i neka torrent igre počnu...
Kroz par godina će biti identično kao i kod glazbene industrije, bacili je ljudi na koljena, pa onda najednom više nije problem da par streaming servisa ima skoro baš baš sve od glazbe na streamingu, a ljudi biraju koji im je bolji...
Mobitel nekako poduplao post :(
Do sada su od mene imalin10 ojra mjeseci, a od sada ce 0 eura, a i dalje cu sve gledati...
Vraćamo se torrentima...
10€ mjesečno za stream je previše ali svaka dva dana dati 4€ za cigarete ili svaki dan 3€ za kavu nije?
Na jedan odlazak u kino potrošiš više nego na mjesečni netflix sub. Jedna igra za ps5 je skoro godinu dana gledanja netflixa.
Ne mora nužno biti da svi imaju gore navedene poroke... Meni se osobno neda plaćati 5-6 servisa jer svaki ima po jednu zanimljivu seriju.
Bubam napamet netflix: peaky blinders, disney: mandalorian, hbo ili ti ga max: pingvin, prime: fallout. I tako u krug, na kraju sam došao do toga da sam uzeo par
navedenih pogledao tu jednu seriju, nikad više upalio i samo škicnuo jedan dan na revolutu promet i vidio naplaćeno mi je to, to i to... 10 eura nije nešto za jedan servis,
ali kada meni osobno ne nudi nešto pretjerano zanimljivog sadržaja pa se okrenem alternativama, nabere se i bude previše. Tako da sam se također priključio otkazivačima i zadržao samo spotify.
A i generalno mi je filmski/gaming interes splasnuo, ne piratiziram filmove/serije/igre niti ih više praktički i ne konzumiram, kako sam stariji sve manje. A više uživam u samom slušanju glazbe ili odlasku u prirodu.
pa pusac kad kupi cigarete zadovolji 100% svoju potrebu za nikotinom. filmofil kad plati netflix(ili bilo koji servis) ne zadovolji niti 30% potrebe za sadrzajem jer je sadrzaj razbacan sad na 5+ servisa za streaming. cak i ako platis sve te servise(to je sad oko 40 eura mjesecno) opet se moras prebacivat izmedu 5 faking aplikacija, pa nemas pojma di je koji film(npr gleda mi se nemoguca misija 5. dio) osim izvornog sadrzaja.
mislim da nebi bilo toliko zalbi kad bi se svi servisi ujedinili, stavili apsolutno sav sadrzaj na jednu platformu(ili da neko 5. samo smisli platformu na koju ucitas svoje pojedinacne pretplate i onda ti ujedini sadrzaj na jedno mjesto) i naplatili to 30 eura za najjaci paket.
Što se na tom uopće može gledati? Hrpa woke smeća namijenjeno onima kojima je mozak na alfa režimu.
...mislim da nebi bilo toliko zalbi kad bi se svi servisi ujedinili...
Ja bi isto da više nema BMV, Mercedes, Fiat... ja jednostavno želim auto, a "oni" kompliciraju sa šarenim ponudama.
Ili internet provideri... pa optika, pa sateliti, pa 5G... katastrofa.
A tek jogurti... kad dođem pred policu odmad 10 vrsta! Dajte mi jedan pa da ne moram birati.
Taman sam uzeo premium na netflixu zbog dolby atmosa i 4k. Koja je svrha dizanja za 30% ja ne znam. Al znam da ce torrent sad gorit 🤣
Pogotovo kaj sam nakon 100g pokusaja ulovio torrentleech account.
pa pusac kad kupi cigarete zadovolji 100% svoju potrebu za nikotinom. filmofil kad plati netflix(ili bilo koji servis) ne zadovolji niti 30% potrebe za sadrzajem jer je sadrzaj razbacan sad na 5+ servisa za streaming. cak i ako platis sve te servise(to je sad oko 40 eura mjesecno) opet se moras prebacivat izmedu 5 faking aplikacija, pa nemas pojma di je koji film(npr gleda mi se nemoguca misija 5. dio) osim izvornog sadrzaja.
mislim da nebi bilo toliko zalbi kad bi se svi servisi ujedinili, stavili apsolutno sav sadrzaj na jednu platformu(ili da neko 5. samo smisli platformu na koju ucitas svoje pojedinacne pretplate i onda ti ujedini sadrzaj na jedno mjesto) i naplatili to 30 eura za najjaci paket.
I to između ostalog, zadnje sam se baš bio zaželio LOTR trilogije, bacim oko na gugl kaže lotr je na netflixu upalim netflix dobim poruku: "Sorry lord of the rings left our service 2 months ago" poludim, opet guglam i nađem da ga ima na trećem servisu koji sam otkazao 2 mjeseca prije jer ga nisam niti gledao, podemonim do kraja otkažem sve... I na revolutu otkrijem da imam još neke na koje sam uopće zaboravio koliko ih nisam koristio.
...mislim da nebi bilo toliko zalbi kad bi se svi servisi ujedinili...
Ja bi isto da više nema BMV, Mercedes, Fiat... ja jednostavno želim auto, a "oni" kompliciraju sa šarenim ponudama.
Ili internet provideri... pa optika, pa sateliti, pa 5G... katastrofa.
A tek jogurti... kad dođem pred policu odmad 10 vrsta! Dajte mi jedan pa da ne moram birati.
kriva analogija totalno.
bmw, audi i fiat u slucaju auta su filmski studiji u slucaju filmova/serija. ja kupujem proizvod koji je bmw 3, audi a4 ili fiat bravo(npr harry potter, lotr i john wick). mogu otic u ducane proizvodaca, a mogu i salon koji drzi sva 3 pa odma pogledat sve aute koji me zanimaju a ne u 3 salona ic.
Pogledam do kraja Squid Game pa dobro razmislim kak dalje.
Inače sam zadovoljan kvalitetom prikaza i sadržajem, ali 13€ je dosta novaca, iako s tim zapravo nemrem niš konkretno kupiti u dućanu...
https://www.telekom.de/magenta-tv/tarife-und-optionen/magenta-tv-mit-app
Nesto slicno postoji u Njemackoj, vidio nedavno kad sam bio tamo. Cini mi se dobro
kvaliteta sadržaja je toliko dobra da i GalaxyRG265 izdanje je postalo vrhunsko...ne tako davno...kupuj eksterne diskove...skidaj remux...a sada novi gladijator u galaxyRG izdanju od 2GB je top...jednom nasilu do kraja pogledati radi potjere i izbrisati
Doslovno nas tjeraju na piratstvo. Samo čekam članak kako kukaju na visoku stopu piratstva.
Iz godine u godinu ista priča, jedni se kao opametili i zahvaljuju na poskupljenu jer sada štede, druge zaboli kifla
u svakom slučaju onaj kome je pored svega što se događa unazad zadnjih par godina poskupljenje netflixa najveća briga taj se može smatrati sretnim čovjekom.
Čul sam da su torrenti na akciji 100% popusta?
To nije loša cijena...
Progutat će to korisnici kao što su progutali i zabranu dijeljenja lozinke i reklame u paketima koje plaćaju.
Tu i tamo bit će k'o fol nekog protesta ali će prihodi i dalje nastavit s rastom, zato (streaming servisi) i rade šta hoće.
Progutat će to korisnici kao što su progutali i zabranu dijeljenja lozinke i reklame u paketima koje plaćaju.
Tu i tamo bit će k'o fol nekog protesta ali će prihodi i dalje nastavit s rastom, zato (streaming servisi) i rade šta hoće.
Progutat hoce, ali ne svi, evo koristim netflix zadnje 4 godine, konstantno placam, prvo sam djelio sa prijateljima, kad su ukinuli djeljenje placao sam sam, pogledam ponekad neku seriju, pogledam neki film stari, ali filmovi koji mi se gledaju nisu dostupni kod nas, nego trema vpn u kanadu ili ameriku da bi pogledao nesto sto kod nas nema. Ljuti me to, zadnja 3-4 mjeseca sam si slozio raspberry pi + jellyfin i neki prenosni hdd od 1 tb i tu fino skinem nesto i odgledam. Za mene je ovo kap koja je prelila casu, trpaju me nekim woke sranjima poskupljuju i ja placam nekoj budali da snimi film u Isusu koji je gay, ne zelim i necu.
Htio sam biti posten i placati, ali ti das ruku oni zele sve udove, e pa neces
Sad je došla vijest da je nažalost piratstvo u padu zbog kvalitete filmova i serija.