Ultraširoki gaming monitor Dell S3422DWG ima zakri

poruka: 12
|
čitano: 2.461
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ultraširoki gaming monitor Dell S3422DWG ima zakri".
14 godina

Razmišljam da se vratim na UW monitor, ovaj trenutni sam kupio zbog PS5 kojeg već odavno nemam. Ovakav 34''  bi mi bio zalog za dulje vrijeme. Ovaj Dell nije gsync compatible ali vele na netu da radi ali ima flickeringa i sl.

Ima kakva alternativa slične cijene a da je full gsync/freesync kompatibilan? Imam AMD grafu tako da trenutno ne bi bio problem ali tko zna kad/ako ću se vratiti na Nvidiu.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zašto ovaj "članak" nema oznaku da se radi o promo objavi?

Failure is always an option...
Moj PC  
1 0 hvala 1
3 mjeseca
Re: Ultraširoki gaming monitor Dell S3422DWG ima z

Možda ovaj monitor kolega https://www.lg.com/hr/monitori/lg-34wp65cp-b. Uzeo sam ga početkom 12. mjeseca u Sancta Domenici na akciji za 329 eura i prezadovoljan sam.

14 godina
herc_vtc kaže...

Možda ovaj monitor kolega https://www.lg.com/hr/monitori/lg-34wp65cp-b. Uzeo sam ga početkom 12. mjeseca u Sancta Domenici na akciji za 329 eura i prezadovoljan sam.

Također nije Gsync kompatibilan, tako piše na službenoj stranici. Koristiš sa Nvidia grafom ili?

4 godine
herc_vtc kaže...

Ajde odvrti ovaj test, tj fotkaj s mobitelom pa javi koliko linija se vidi?
Dell uredno za svaki piše da je pwm/flicker free a na hrpi monitora ti oci ispadaju od istog
https://www.testufo.com/blurtrail#thickness=1&ppf=32&separation=1000

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2025 12:44 (Boris grozni).
11 godina
Pogledaj novi Xiaomi uw. Ja sam jako zadovoljan sa starim.
Moj PC  
0 0 hvala 1
3 mjeseca

Koristim ga sa Nvidia Gtx1650 na laptopu preko HDMI-a i imam osvježenje od 85Hz. Po specifikacijama da bi dobio punih 160Hz treba ti odgovarajuća AMD kartica spojena preko DisplayPorta. Inače ne igram igre na njemu (nisam uspio testirati ghosting) već sam ga kupio jer u slobodno vrijeme iz hobija učim programirati, pa mi je ugodniji rad sa više otvorenih prozora na ultraširokom (21:9) nego na 16:9 Full HD monitoru (inače prešao sa 7 godina starog 27" Della).

Ovdje je i solidna recenzija monitora sa prikazom UFO testa i u igri

Evo i fotke UFO testa sa linka kolege Borisa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2025 17:51 (herc_vtc).
14 godina

Just my 2 cent's što se tiče ovog monitora. Na kraju sam ga ipak kupio ali pošto sam oduvijek koristio IPS istoimeni je kod mene izdržao ni mjesec dana, mislio sam da ću se nekako naviknuti na VA ali ne ide. Tearing kod scrolanja teksta pa i u igrama u tamnim scenama nakon kojih mi oči prokrvare je meni osobno no go.

Da se to smanji na donekle prihvatljivu razinu moraš nabiti svjetlinu da ti oči ispadnu pa opet nije dobro. Sve moguće postavke u monitoru, grafičkom driveru i windowsu sam iskombinirao i to za moje oči očito nije, razmazio me IPS s godinama. Na kraju sam ovdje na forumu naletio na dobru ponudu za Samsung OLED 34'', uzeo i samo mogu reći da je ovo sad vrh, nema dalje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Isto iskustvo je i kod mene, VA mi je negledljiv. Motion rendering nula bodova, uzalud ti i milijun herca kad gledaš u mutni nered. Radije bih klasik 60Hz IPS nego ikakav VA.

11 godina
TibzzX kaže...

Isto iskustvo je i kod mene, VA mi je negledljiv. Motion rendering nula bodova, uzalud ti i milijun herca kad gledaš u mutni nered. Radije bih klasik 60Hz IPS nego ikakav VA.

sve to ovisi o modelu

kod mojeg aoc q27g2u to nije problem, također je ghosting minimalan i jedva primjetan

prijašnji benq va monitor je baš bio loš, ali s ovim sam se preporodio + boje su daleko bolje

jedino je pri mračnim scenama prisutan black crush i to vrlo minimalan u odnosu na prijašnji monitor, ali to je boljka i oled monitora, jbga nemere baš sve biti savršeno

13 godina

Ovisi o modelu, ali probao sam nekoliko VA modela koji slove za odlične pa mi opet izgledaju mnogi lošije od mog IPS-a koji nije nekakva ludnica.

Moram probat sad najnovije VA modele, možda me razuvjere, ali sve dosad je baš bilo jako loše.

11 godina
TibzzX kaže...

Ovisi o modelu, ali probao sam nekoliko VA modela koji slove za odlične pa mi opet izgledaju mnogi lošije od mog IPS-a koji nije nekakva ludnica.

Moram probat sad najnovije VA modele, možda me razuvjere, ali sve dosad je baš bilo jako loše.

a jbga, ovisi to i od onoga što očekuješ, ako je faktor brzina panela jer igraš brze mp pucačine, ips je definitivno u prednosti

jedini va koji se nosi s time je samsungov

također je bitno u kakvom okolišu ga koristiš, jer u dobro osvijrtljenim prostorijama kontrast ne dolazi do izražaja i onda va panel gubi svoju najveću prednost

za sp eye candy igrice va panel je daleko bolja opcija od ips, ofkors, ako je iole dobar - jer kod lošijih primjeraka stvarno ima ghostinga, black crush sranja i slično

svaka tehnologija ima svoje prednosti i mane

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice